IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a šta to roditelj može trpiti od djeteta do 5 godina...evo od 3 godine...šta je to toliko strašno što može da ti učini dijete user posted image
i kako je moguće da možeš pomisliti da su djeca koju roditelji ne tuku šipkom djeca koja nemaju prepoznat autoritet kod roditelja...pa biva se hvale roditelji ničimuser posted image ...ja se time što ne tučem svoju djecu i ne nanism im bol ne hvalim ja to smatram normalnim...
i da treba imati konjske živce...
al treba znati da ti neko odrasli uradi ili kaže što i dijete njega nećeš šipkom istući sigurno...
tvoje su premirne za moju djevojčicu
pa samo na podjeli paketića ja sam jedna od rijetkih koja nije uopće sjela popiti kafu jer je ona trčkarala prema pokretnim stepenicama a ja sam se bojala da ne padne i sjedenja nema
Ne vidjeh da tvoje curice to čine, očito su različiti karakteri
I šta može dijete učiti od 3 godine da te izludi, svašta nešto
New mama mi je npr pričala baš na podjeli paketića kako se njena malena izgubila na podjeli godinu prije, dovoljno da poludiš i pukneš
Pa kad je nadješ da ne znaš šta bi, pucnuo je il ljubio itd il sve odjednom
Djeca su različita, neka se ne odvajaju od majke, neka srljaju na sve strane, neka ruše, udaraju, plaču, dernjajau se po radnjama, ruše i sl
Najopasnija su ona koja ne znaju za strah pa bi svugdje da zavire pa majka mira nema, džaba objašnjena i tome slično i onda olako i dodješ u situaciju da bude i puc puca
Naravno da moja sjedi mirno, da je taj tip da bi se ja sad ibretila svima vama i kako to molim lijepo puc puc heh
najprije vesela...ja sma bila sa troje djece na paketićima do kojih je smao jedno mirno a to je najstarije...
al njoj je 5 godina i ona je vrlo razumna...naš odlazak na paketiće je bio uvjetovan pričom da ako ne bude slušala odmah ćemo kući...njoj tolikoj to je bilo dovoljno...
a za mlađu...i to si vidjela imala sma pomoć...
da sam sa njom sama bila nebih mirno sjedila jer ta bi mene izgazala do glave do pete...
one koje piju kafu sa mnom kada je povedem savršeno dobro znaju da ta na meni visi a ima haman 18 kg sada...
a pored toga ta ota je pobjegla suprugu došla za mnom u igraonicu kada sma uzimala mlađu i ito tako izletila iz igraonice derući se ''gdje je moja mama'' suprug je vidio ja izletila i ona prestala plakati...al za to sma sama kriva...vrata su otvorili aja nisma gledala gdje mi dijete jer sma s eopustila činjenicom da je suprug i seka ipred vrata...
sa new mamom sam bila, malena jeste nas sve prepala...al moraš znati kao što znaju sve koje su bile da je ona djetetu okrenula leđa i rpičala s amnom i ja ni ona nismo gledale u nju...
mislim dijete je i otišla je...džaba...
A moja djeca ne sjede mirno...i nisu mirne uopće...
mlađa posebno veliki je harambaša...
al ja imama metod da budem dijete i ogledalo svojoj djeci...i ako mi se dreči ja joj kažem jel s emama dreči kad nešto treba
dok su djeca ne ipuštam ih iz vida...
mlađa još nikada nije ostala u igraonici bez mene...
dok starija može al sada...
na jednom rođendanu s emoja mlađa zabila iza tranmpoline nisu 2 tete mogle da je izvuku i vrištala izagrasa...
dobar dio mama jednog djetat me gledalo s atugom u očima kao užas bože dijete vrišti i zavlači se...
ja sma je izvukla otamo, poljubila i rekla d aje nikada neću ostaviti...to i poštujem...ostavim je smao kada smaa izričito kaže ''hajde ti mama sada idi''