IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kad Hanady spomenuh kašnjenje, sjetih se jedne prilike kad zakasnih kući 30 min, koliko je rahmetli babo digao frku, što reče pričao je do zore i zaranio mi izlaske narednih desetak dana
ne mogu se sjetiti da me ikada udario, ni on ni mama, no ja sam zaista kao i moja braća bili poslušni
dovoljno je bilo da me pogledaju i ja znam koliko je sati
isto....
i dan danas je tako...
ona jeste moja majka la ja bogai imam strahipoštovanje...
a moj pokojni otac...na glavi si mu mogao skakati...al baš...taj nebi dijete naružio, ružno pogledo...al je imao stav i gard...zna se šta smiješ a šta ne...
kad me on pogleda ja sma u očima znala da je vakat u sobu da se povučem inače 10 narednih dana tata me neće fermat...a to nije bilo poželjno jer je tata baš nas gotivio i želje ipunjavao...
smao je on nakon glednaj koncerat rokseta na četvrtom kanalu s anjim jer je bilo kasno i roditelj sjedi sa nama tada...ujutro reagirao na moje uzdahe za jaknom na rese i odveo me u kupovinu iste ...kako je sarajevo nije imalo vikend u trst i imala sma i nju i čizme :)
džaba...mama priča nemoj al on...takav je bio...al zato knjižica u školi, slobodno vrijeme uz knjigu, poštivanje pravila o gledanju TV igranju vani jelom itd...to se moralo znati...i poštovanje rodotelja i starijih. Vazda nam je pričao kako je on siroče bio i sve bi dao da je imao koga poštivati kad poraste...kaže kad izgubiš shavtiš...e ja hvala bogu nemam za čim žaliti u tom segmetu da sma ga kada povrijedila...naičio me tome i hvala mu.