IZVORNA PORUKA: Lady26
Sta uraditi (ja nisam pametna) kad naruzite dijete ili ga pucnete (svejedno) i onda ono place, jako place, tuzno, i ide prema vama rasirenih ruku da ga/je uzmete u narucje...?
Uvijek je zagrlim, uzmem u naručje i iskoristim (ma kako to ružno zvučalo) njenu trenutnu "osjetljivost" da joj ponovim kako je njeno ponašanje bilo ružno.
Nikad je nisam uskratila svog zagrljaja, (jer ljudi zaboravljaju fizičku bol, ali psihičku teško) ali se nikad nisam ni pokajala što sam je kaznila, izružila ili pucnula - uvijek je to zaslužila.
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Mene zanima, kako ste vi uspjele "nauciti" djecicu da vam daju ruku
Nikad je nisam puštala da ide bez moje ruke (naravno tamo gdje to situacija i okolina nalažu), i onda kad je pokušala da se otme, ili bih joj stisnula jače ruku, i uputila ljutiti pogled, ili bih joj zaprijetila kaznom.
Mada moja nije bila toliko tvrdoglav kad je u pitanju rukica. Bila su joj dovoljna objašnjenja da je može auto udariti, ili da može pasti i jako se udariti.