IZVORNA PORUKA: škorpija
joooj ovu temu ne volim, jer jednostvano nisam r oditelj koji može sve rješiti razgovorom, jučer je bio grozna, ništa ne sluša, govori mi marš, udara me, nanu također, a to nikakao ne tolerišem, tako da je dobio batine, onda ga otac tješi, ja sma babaroga, nervira me kad vrišti, a neće da mi kaže u čemu je problem ili ako je išao pet krgova na vozićžu u pionirskoj vrišti kad kažem ne može više, ma nema šanse da mu odvratim pažnju nečim drugim, vrišti, plače, valja se po zemlji, obično ga ostavim i produžim, ali kad vas gleda 50 roditelja teškos edržati svojih principa i na kraju opet dobije batine
Ovako sam i ja reagovala do prije 6mj,bilo mi muka stalno ponavljati jedno te isto pred masom naroda
,i onda je ustučem a ona još više pa ja ispadnem babaroga
.
Onda sam jednostavno okrenula drugi list i sad može plakati,tražiti ,kumiti, moliti do iznemoglosti,ali ne odustajem od svog zahtjeva.Ako se ide u prodavnicu dogovor na ulazu šta se kupuje ništa drugo,u suprotnom ne kupujemo ništa
.
Bilo je pokušaja da se kao nešto dodatno prošverca
,ali joj nije uspjevalo.
Više i ne pokušava jer zna da joj neće uspjeti.Koliko sam sam samo novaca uštedila ovom metodom.
I nije me briga koliko je ljudi oko nas,što gledaju i komentarišu samo im kažem-o svom vi poslu gđo
Primjetila sam da me otad više poštuje.jer da joj stalno udovoljavam bila bi jako nezahvalna i bezobrezna.
Kazne odrađuje u sobi na krevetu i ne ni smije sići ni progovoriti dok joj ne dozvolim.Prvo joj kažem zašto je kažnjena i ne kažnjavam nju kao osobu već njeno ružno ponašanje
Prema djetetu treba imati stav-bezuslovno ga voljeti,igrati se sa njim i poštovati ga kao osobu-ali i znati postaviti granice u ponašanju.
Neupitno je hoću li griješiti i dalje u vezi njenog odgoja-vjerovatno hoću ali ću se isto tako truditi da svoje greške ispravim i od svoje djece stvorim ljude sa dosta samopuzdanja koji će se sami znati boriti za sebe u ovom okrutnom i nemilosrdnom okruženju.