Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Hanady gdje ti kupujes boje? Mislim na crnu i crvenu
14.09.2014, 19:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: minie
od svih boja koje sam probala ja sma najzadovoljnija american color bojama... naručujem ih do ovih FB prodavača alata i boja za fondant...
14.09.2014, 23:19
minie
165
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
od svih boja koje sam probala ja sma najzadovoljnija american color bojama... naručujem ih do ovih FB prodavača alata i boja za fondant...
Bas nadjoh neke sto u Sa prodaju ove boje. Ima li ih u Alperu?
14.09.2014, 23:23
Hanady RR
18727
ne bih rekla da ih Alper drži...bar ja nisam nalazila dole davno kada išla jesam...a nemam ni info od drugih fondatatšica o istom...
14.09.2014, 23:46
minie
165
ne bih rekla da ih Alper drži...bar ja nisam nalazila dole davno kada išla jesam...a nemam ni info od drugih fondatatšica o istom...
OK, hvala ti
16.09.2014, 15:46
Ninushka
280
IZVORNA PORUKA: Ninushka
Hello!
Ide mi sinčeku rođendan brzo. Hoće Munjevitog E sad, hoću da napravim tortu u obliku auta, dajte mi savjete. Ja inače pravim kore bez brašna, samo sa orasima, jajima i šećerom. Eh, sad, to mi je za ovu tortu, jer računam da će mi trebati puno kora, a i eksperimentišem, bit preskupo. Dajte mi recept kore bez oraha ili sa malo oraha a da je ukusna. Dajte mi savjete u vezi ovog oblika, obzirom da ne ide kalup, hoće li se raspasti itd...
Praviću poveću, s obzirom na broj gostiju...kontala sam peći u velikom plehu pa rezati prerezati na dva dijela i tako 2*.
Ima li koja da je pravila a da bi me posavjetovala
što se kora tiče...meni su kore iz azzuro čokoladne torte super za ovu 3D varijantu torte...i jeftina i ukusna varijnata...sa kremom se već možeš igrati ...kore su čokoldane a krema može biti čokoladna ili neka druga i svakako obogaćena oragom il tome sličnom...
Hvala vam objema. Našla sam link po kojem ću raditi
Hanady, može li recept te čokoladne azzuro torte...
Minnie, palačinka mi je odala tajnu samo, džaba, ja neću biti ni blizu. Ali svejedno, će mi valjda, ovo malo moje, biti zahvalno
16.09.2014, 21:34
Hanady RR
18727
Azure čokoladna Kore: Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja. Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4)
Fil: Na pari (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin sece, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera.
Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem.
s tim što ja u kore stavljam čokoladu u prahu kraš i oko 5 kašika, nekako mi bogatiji ukus, i ulje mjenjam puterom otopljenim ili idem pola ulje pola puter... ja ovu u kalupu 28 sječem na dvije kore... eh sad tebi treba radi oblika u plehu od rerne ova kora...tada stavljaš 5 jaja, i povećaj smao brašno za 1 šolju i šećer za pola šolje, čok.u prahu za 2 kašike, Prašaka za pecivo za još pola kesice...ostalo ostaje isto... pečeš i kad presječeš dobije dvije velike kore...a ako ih po pola prepolovih dobiješ odomah 4 kore
16.09.2014, 22:47
Ninushka
280
Hvala puno Hanady. U ovu baš ide malo jaja. Ja sam naišla na neku za koju će mi trebati 20 jaja. Još ću skontati, hvala ti na ovom receptu. Već sam ga zapisala :)
16.09.2014, 22:51
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Ninushka
Hvala puno Hanady. U ovu baš ide malo jaja. Ja sam naišla na neku za koju će mi trebati 20 jaja. Još ću skontati, hvala ti na ovom receptu. Već sam ga zapisala :)
e ja kremu radim malo drugačije u odnou na ovu u ovom receptu... i ide mnogo žumanaca u nju i mnogo čokoladeeeeeeeeeeee
16.09.2014, 23:06
Ninushka
280
Imam ja svoje neke kreme...a imam i kore, ali hoću da promijenim. A u dosadašnje kore sam stavljala samo orahe, šećer i jaja. To bi za ovaj autić izašlo mnooogo love Hvala ti puno
19.09.2014, 22:03
Amela86
67
Zdravo svima , sorry sto upadam ovako ... pregledala sam ove vase kreacije , zaista svaka tortica prelijepa na svoj nacin .
E sad , ja dosla po par savjeta : voljela bih probati sama napraviti fondan , nasla sam ovdje na temi jednostavan recept i planiram probati samo bijeli bez bojanja za sad , skupe mi boje da bih eksperimentisala a ne znam ni gdje da ih nadjem. Zanima me mogu li po bijelom fondanu dekorisati cokoladom cisto da nije bijelo samo , imate li neki savjet za pocetnicu i neku jeftinu torticu , tj recept koji moze pod fondan ... hvalaaaa
20.09.2014, 09:49
minie
165
IZVORNA PORUKA: Amela86
Zdravo svima , sorry sto upadam ovako ... pregledala sam ove vase kreacije , zaista svaka tortica prelijepa na svoj nacin .
E sad , ja dosla po par savjeta : voljela bih probati sama napraviti fondan , nasla sam ovdje na temi jednostavan recept i planiram probati samo bijeli bez bojanja za sad , skupe mi boje da bih eksperimentisala a ne znam ni gdje da ih nadjem. Zanima me mogu li po bijelom fondanu dekorisati cokoladom cisto da nije bijelo samo , imate li neki savjet za pocetnicu i neku jeftinu torticu , tj recept koji moze pod fondan ... hvalaaaa
Imas ti boje od proizvodjaca Eterika, u prahu, kesica je 35 feninga. Ima ih u Bingu, tusu... A torticu mozes bilo koju, samo da nije previse slagasta i na vrhu mora biti kora. Sretno
20.09.2014, 16:31
Amela86
67
IZVORNA PORUKA: Amela86
Imas ti boje od proizvodjaca Eterika, u prahu, kesica je 35 feninga. Ima ih u Bingu, tusu... A torticu mozes bilo koju, samo da nije previse slagasta i na vrhu mora biti kora. Sretno
Hvala na odgovoru , nasla sam boje i sad se spremam u na taj veliki poduhvat
01.10.2014, 15:18
Ninushka
280
Amela86, evo ti jedan dooobar, mnogo dobar savjet ya fondant: za fondant koristi najbolji šećer, a to je Frankov...vjeruj mi razlika je ogromna. Sretno!
01.10.2014, 23:00
Ninushka
280
Evo našeg Munjevitog
01.10.2014, 23:04
Ninushka
280
Nismo uradili kako sam zamislila, ali malac je svejedno bio oduševljen
01.10.2014, 23:05
Hanady RR
18727
E ma super je ispao
19.11.2014, 09:20
Hannica
2920
Super Niobe, lijepa torte, a i ti si lijepa.
19.11.2014, 10:33
Niobe
1841
Pa hvala lijepo.
20.11.2014, 13:44
vila_7
5398
Niobe sve su predivne ali mi je treca nekako bas malo umjetnicko djelo!
21.11.2014, 20:04
Niobe
1841
Hvala..:) p.s. gore sam vidjela da je neko savjetovao da se koristi Frank secer, ja koristim Master koji je isto mek i sitan kao Frankov, a znatno jeftiniji, pa eto..probajte.
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
21.11.2014, 22:46
Hanady RR
18727
Divno NIobe...
ja nažalost ne postižem iste rezultate sa Master šećerom kao sa Frankom te nemjenjam ga više niti istražujem durge...malo skuplja varijanta jeste la meni bar najsigurnija
21.11.2014, 23:10
minie
165
Joj meni je zadnji put Franckov bas nekako bio los, svaki put ranije je bio dobar, ali zadnji kriza. Niobe kakva je smjesa za saranje, od cega se pravi?
Radovi su predivni