cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant 2

  
clock-img

07.05.2014, 21:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: danija7

Nije uspio user posted image


ko?
fondant

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.05.2014, 07:29

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

user posted image
Na kraju i nije bas ispala kako sam zamislila, ali sam morala ispunjavazi princezine zelje.
Kruna ni nakon dva dana susenja nije mogla stajati sama pa sam morala improvizorati. Naibitnije je da je slavljenica zadovoljna bila i da smo fino zasladili

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

13.05.2014, 10:37

clock-img

canim

pencil-img

4126

Bas je lijepa, nekako njezna tortica user posted image

jeli vi radite fondant po onom receptu na pocetku teme ili je doslo do nekih izmjena? Imam jedan rodjendan pa bih tortu napravila, a kontam sto nebih probala i fondantom ukrasiti

Recept s pocetka teme

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl glukoza
1 kasika glicerina
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

Buttercream
Recept:

125 gr putera
200 gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mlijeko.


Kako sam skontala od dosadasnje price:

- Glukozu kupiti u DM, jeli to ona alnature marka ili koja ?
- Glicerin jestivi kupiti u apoteci, ima u BBI -1 jel ?
- Secer u prahu, najbolji onaj franckov ?
- jeli mora margarin u fondant, jeli moze puter ? ja margarin nikad ne kupujem pa bih morala maksuz kupiti radi jedne kasike ?
- vanilinog ekstrakt, jeli moze vanilin secer ?
- boje ima u supermarketima...

Jeste li pravili kakvu vocnu tortu pod fondant ?



clock-img

13.05.2014, 10:43

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja radim samo minjin recept za fondan
100gr fruktote +20 ml vode
1 kesica zelatina + 50 ml vode
1 kasika glicerina
oko 900 gr secera


ja koristim master secer a sad i bony
nemam problema nikakvi
vocna torte moze pod fondan samo da nije mekana puno a da je fino obložiš buter kremom
glicerin samo trazi glicerin bez objasnjenja
znaci nemoj trazit jestivi jer ga neces dobituser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

13.05.2014, 11:00

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja radim samo minjin recept za fondan
100gr fruktote +20 ml vode
1 kesica zelatina + 50 ml vode
1 kasika glicerina
oko 900 gr secera


Meni je fondan uvijek (svih 5 puta koliko sam pravilauser posted image ) bio odličan po ovom receptu.
Fruktozu kupila u DM-u (nije alnatura, piše "das gesunde plus").
I pravula sam voćnu tortu sa malinama pod fondan, doduše imala je 4 tanke kore, a između fil s voćem.

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

13.05.2014, 11:04

clock-img

canim

pencil-img

4126

Jeli velika/supena kasika user posted image

A jeli recept za buttercream Ok, ili ima jos neki ?

Odoh da vidim minjin recept.

clock-img

13.05.2014, 14:53

clock-img

minie

pencil-img

165

Jeste, velika supena kasika glicerina. Ja ga kupim u apoteci Anis kod Pink televizije, 100 ml je oko 3 KM (dovljno za 10 mjera fondana)

Boje imas u Bingu, Tusu. Podloge za tortu isto u Bingu.

Moze i vocna torta, samo malo "tvrdji" fil napravi, i da nema u njemu slaga, jer on topi fondan.

Meni je 1. put nekako bio najljepsi fondant, najbolje se oblikovao i tada sam kotistila Franck secer u prahu, meni se pokazao kao najbolji.

Butter cream moze ovako, ali ja stavim 125gr putera/margarina i 125 gr secera i 2 kasike mlijeka i bude fin



< Poruku je uredio minie -- 13.5.2014 14:55:34 >


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

13.05.2014, 21:38

clock-img

canim

pencil-img

4126

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

clock-img

13.05.2014, 22:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.


za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.05.2014, 22:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

user posted image
Na kraju i nije bas ispala kako sam zamislila, ali sam morala ispunjavazi princezine zelje.
Kruna ni nakon dva dana susenja nije mogla stajati sama pa sam morala improvizorati. Naibitnije je da je slavljenica zadovoljna bila i da smo fino zasladili


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.05.2014, 22:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: minie

Jeste, velika supena kasika glicerina. Ja ga kupim u apoteci Anis kod Pink televizije, 100 ml je oko 3 KM (dovljno za 10 mjera fondana)

Boje imas u Bingu, Tusu. Podloge za tortu isto u Bingu.

Moze i vocna torta, samo malo "tvrdji" fil napravi, i da nema u njemu slaga, jer on topi fondan.

Meni je 1. put nekako bio najljepsi fondant, najbolje se oblikovao i tada sam kotistila Franck secer u prahu, meni se pokazao kao najbolji.

Butter cream moze ovako, ali ja stavim 125gr putera/margarina i 125 gr secera i 2 kasike mlijeka i bude fin



user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.05.2014, 22:39

clock-img

canim

pencil-img

4126


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.


za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila

clock-img

14.05.2014, 08:55

clock-img

aidana

pencil-img

833

Juce sam pravila fondant i mickey mouse od njega i to puna 4 sata! Najgore sto jos nisam zavrsila.
Imam sljedeci problem, istresla sam citavu bocu crne boje ali sam ipak dobila samo tamno sivu. Mogu li ja nekako dodatno prefarbati sive dijelove da bude tamnije? Moze li se boja mijesati necim, recimo secerom u prahu, da bude malo gusca jer je ova previse tecna i samo se razlije?
Bas me smorilo ovo, razmisljam da ne pravim opet fondant s kojim bi prekrila cijelu tortu vec da ga kupim ili da jednostavno polijepim ovo na bijelu kremu pa kako god izgledalouser posted image

clock-img

14.05.2014, 09:50

clock-img

canim

pencil-img

4126

aidana od onog sto sam ja citala, dosta zena da bi dobilo intezivniju boju nakon sto naprave figurice farbaju cetkicom fondant.

clock-img

14.05.2014, 20:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

aidana nije niko reko da je lako fondatat :) al ne odustaj dok zavšiš postane zaraza...sa svakom novom torticom ipravljaš greške iz prethodne.
Dobiti crnu i crenu eterika bojama u prahu ili bilo kojom drugom koja se mješa sa vodom je najteže...
al svakako možeš malo crne pomješati sa kap-dvije vode i četkicom preći sve djelove gdje ti crna biti treba...s tim nemoj puno navlažiti to pazi, razljevaće ti se na sotali dio torte...
a te boje sa vodom mješaš al vrlo malo vode na prah staviš...ja čak stavim prah na bijeli fondat pa sa prsta kapnem vode i valjam...naravno valjam na šećeru u prahu jer ododvanjem vode mjenjaš osnovni recept i onda mu treba još ćešera u prahu...


sada za preko naparvi pola mjere, sve upolovi, neka ti ostane bijelo i prebaci pa poredaj napravljeno biće urednija i sigurno ljepša od toga na ščlagu a sigurnija posbeno jer fondat i šlag nisu baš u ljubavi nekoja :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.05.2014, 21:23

clock-img

aidana

pencil-img

833


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dodvanjem vode mjenjaš osnovni recept i onda mu treba još ćešera u prahu...



To mi se desilo kada sam dodavala crnu boju jer je tecna, i kao sto sam napisala citavu bocicu sam potrosila, sve je postalo uzasno ljepljivo pa sam morala dodati jos doooosta secera. Posto je ta boja tecna, kistom je recimo kao da koristim vodene boje, bojim se da ce mi opet razmeksati fondant. Zato sam mislila moze li se ta boja pomjesati sa secerom da dobijem neku gustocu pa onda da mazem. A mozda bi mi bilo bolje da kupim eteriku u prahu umjesto ove samo sto je ja jos nisam nigdje vidjela.

Danas nisam vise nista radila, bilo mi mrsko po ovoj kisi ici maksuz kupovati boju a i pukao mi je glavni crni dio glave user posted image to me jos dodatno obeshrabrilo. Vidjet cemo sta ce sutra biti user posted image


clock-img

14.05.2014, 21:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

koja je kod tebe boja crna...
i eterika ti je u prahu...
to se stvi praha boje kašika kada je crna u pitanju a na to kap-dvije vode...
nemoj toliko razblaživati

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.05.2014, 22:54

clock-img

aidana

pencil-img

833


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koja je kod tebe boja crna...



COVE tecna crna u bocici, nisam ja nista dodatno razblazivala vec je takva boja

clock-img

14.05.2014, 23:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koja je kod tebe boja crna...



COVE tecna crna u bocici, nisam ja nista dodatno razblazivala vec je takva boja


e ja tu nisam probala još :(((
a kažu da je ok :(((
možda bi išlo bolje da si pola mjere fondata radila samo crnu, i direktno u fruktozu stavila par kapi te bojeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.05.2014, 13:08

clock-img

aidana

pencil-img

833


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.


za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila



ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?

clock-img

15.05.2014, 15:16

clock-img

minie

pencil-img

165


IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.


za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila



ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?



Tako je, malo vise butter creama i bice ona super.
A nemoj tako brzo odustajati, da znas koliko sam ja sati pravila Winnija user posted image , a tek Hanady svog "slavnog" Spidermanavuser posted image


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

16.05.2014, 00:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.


za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila



ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?


možeš...a i ne moraš..ja sma mazala granche...al jači radila malo, pa kad se ohladila stavila buter creme al pravo malo je je ova prije razvna baš...i super bilo


i dobro ti mini kaže...gdješ odustajat tako lako...bar nisi ubila herojauser posted image ko neke vamouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.05.2014, 00:55

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

user posted image user posted image Spiderman is dead

clock-img

16.05.2014, 01:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image user posted image Spiderman is dead


nemoj nikome reći ko je krivacuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.05.2014, 22:19

clock-img

lela89

pencil-img

33

nakon silnih proucavanja i gledanja tutoriala, evo i moje prve dvije torte s fondanom, prva je za mm-ov a druga za maleckin rodjendan, fondan radjen po minjinom receptu :)

user posted image

user posted image



_____________________________

14.10.2011 andjelak
13.5.2013 majski cvjetic
21.7.2014 plavi placko

Zadnji članci

article-img