Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.12.2013, 09:01
raja_ringe
-109
drage fondanuše :), ja se uvijek u januaru javim. Pravim Dumba. I sinoć sam zamjesila i obojila fondan i čak sam i napravila, li pred sami kraj mi je dumbo 'blebno'. Bukvalno od težine se smanjio i raširio :). Imala sma jednu veliku čačkalicu koja je povezivala dijelove. Fondan sam smao popakovala u kese i ostavila da pravim danas ispočetka. Kako da ga ojačam? Drugo pitanje boju sam dobila pretamnu, koja je ok za slona ali ne za Dumba. Da li ću moći posvijetliti ako dodam bijelog fondana tj. da li ću moći izjednačiti mješanjem?
_____________________________
"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)
29.12.2013, 11:32
Hanady RR
18727
ringeraja... fondat mora biti za figure dosta čvrts...valjaj ga sa dodoavanjem malo šećera u prahu... meni se najbolje pokazao šećer u prahu...a još jedna + za figure je da prenoći u kesi... za čvsrtoću jednostavno meni s ebolji pokaoa fondant ''''od juče'''' moje rpve figure tako su se razbljuzgati znale...a razlog...1. nisma imala dovoljno čvrst fondat, 2. šećer nije bio dobarm najsiniji šećer je frank i meni daje najbolje rezultate... eh kada je figura iz djelova...neka se osuše djelovi pa ih onda satavi... suši na sobnom zraku... ja ih stavim na komad stiropola i samo prebacim preko papira za pečenje čisto da se to ne praši itd u stajanju...
i da posvjetlit će dodoabvanjem bijelog fondata...mjeaj dugo da ujednači bijeli i taj obojeni...dobit će svjetliju boju
< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.12.2013 11:33:16 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.12.2013, 15:44
Niobe
1841
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
29.12.2013, 17:35
raja_ringe
-109
Hanadi hvala. Nadam se da će biti večeras čvršće
_____________________________
"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)
05.01.2014, 13:34
Hanady RR
18727
Pomoćććććććććććć
naime danas moram završiti tortu svojoj prijateljici koja sutra u sarajevu slavi svoj rođkas... i hoće tortu do mene...slomila me noćas dok ne obećah... a meni nestalo glicerina
Trebam pomoć...ko mi ima danas kašiku pozjamiti sutra mu flašicu cijelu kupujem...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.01.2014, 13:45
madam x
839
Imam ja ali gdje sam ja
rado bih ti pomogla
< Poruku je uredio madam x -- 5.1.2014 13:48:12 >
05.01.2014, 13:47
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: madam x
Imam ja
ako si u sarajevu rješila si mi problem
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.01.2014, 13:49
madam x
839
Pošaljm ti busom u 4, u 9 je kod tebe
05.01.2014, 14:02
Hanady RR
18727
ma heeeeeeeeeeejjjjjjjj hvala tebi puno... rješih bliže
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
07.01.2014, 19:06
tajra26
670
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ma heeeeeeeeeeejjjjjjjj hvala tebi puno... rješih bliže
stvarno sam ljuta pa sto ne nazva ja sam ti najbliza
_____________________________
Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011
08.01.2014, 19:33
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: tajra26
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ma heeeeeeeeeeejjjjjjjj hvala tebi puno... rješih bliže
stvarno sam ljuta pa sto ne nazva ja sam ti najbliza
zaboravko sma ja
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
09.01.2014, 17:53
Vinetu
872
Pozdrav profesionalkama fondašicama! Ja sam totalni laik u tom polju. Da je plastelin u pitanju, mislim da bih znala svašta napraviti, ali "miješaj, muti, valjaj" - to mi djeluje suviše komplikovano. S druge strane, kad znam sa plastelinom trebala bih znati i sa tijestom... barem se nadam. Dugo to mene mami, ali nikako da se odvažim. Eh, sad, upravo nađoh neki recept za fondant na bazi meda, pa rekoh da probam sa tim, pa kad se uvježbam, da pređem na viši nivo. Da li ste nekad probale praviti fondant po ovom receptu i šta mislite o njemu: Sastojci: 50 gr margarina 1 supena kašika svetlog meda (bagremovog, cvetnog) pola vrećice želatina (mlevene bele) 30 ml ili 0,3 dl vode 600 gr šećera u prahu (što sitnije mlevenog) par kapi ekstrakta vanile (ili bilo kojeg drugog bezbojnog)
Priprema: Želatin potopiti u vodi. U međuvremenu u lončiću otopiti med (paziti da ne prokuva), maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatin, te sve to dobro rukama umesiti sa šećerom u prahu kojeg smo prethodno sipali u malo veću posudu. Mesiti dok se ne dobije glatka fina smesa (kao testo za pizzu). Po potrebi dodavati šećera u prahu.
Količina smese je dovoljna za oblaganje 1 torte promera 30×30. Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanile radi boljeg ukusa ali nije obavezno. Masa se može bojiti tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu (trebaće se dodavati šećera u prahu ili brašna). Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ako se masa ne potroši odmah…pre ponovne upotrebe zagrejati malo u mikrotalasnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mesiti rukama. Rok trajanja 90 dana.
09.01.2014, 18:01
bebacha
1170
meni se nije pokazao kao dobar s glicerinom je punoo bolji
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
09.01.2014, 18:03
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
meni se nije pokazao kao dobar s glicerinom je punoo bolji
da potpišem..porbal ataj sa medom ima dvije godine...sreća u porbi... za zabarvu sam primjenila gilerinski ipak
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ova wild kretts je predobra, mislim da mi je to torta za narednu zajednicku proslavu rodjendana, dvije torte na jednoj jedan na drugoj drugi
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......