Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pa jesi li ti Ilhana kupovala taj sirup? Koji je sastav na deklaraciji?
tekuca glukoza, ja to uvijek imam kod kuce i stavljam u slatka peciva... postoji to i dole, znam da je od mm tetak koji je radio u pekari Klasovoj rekao da to oni koriste u nekim hljebovima i pecivima...
04.01.2012, 12:27
ElmaB
4568
Evo recept za gum masu:
Potrebno je: 1 puna kasika glukoze 3 vece kasike mlake vode 1 kasika tragacenth gum (gum-tex) 452 grama secera u prahu koje prethodno malo prosijemo
Upute: Zagrijati glukozu i vodu dok nebude mlako.Izmjesati Gum-tex sa jednom casom punom secera i dodati smjesu glukoze. Sve jako dobro izmjesati.Lagano rukama dodavati i mjesati ostatak secera dok neupotrebite jednu trecinu od citave kolicnu.Sa gum paste je mnogo lakse raditi kada malo odstoji.Prema tome uzmite plasticnu vrecicu i ostavite preko noci . Sutradan uzmite komad i dodajite ostatak secera dok nebude lagana za motanje izradu itd tj dok nebude vise ljepljiva za ruke.Gum paste moze da stoji zatvorena dobro i do par mjeseci u plasticnoj vrecici koja je ubacena u plasticnu posudu sa poklopcem.
< Poruku je uredio zinanina -- 5.1.2012 17:54:47 >
05.01.2012, 19:53
bebacha
1170
ja cu da se rojnem.et samo da se pozalim.sutra moram pravit crnu tortu a nema crnu boju,nema je nigdje.sta da radim.pravim bumbu i hello kitty.znaci treba mi za konture i za bumbine noge
05.01.2012, 22:36
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
ja cu da se rojnem.et samo da se pozalim.sutra moram pravit crnu tortu a nema crnu boju,nema je nigdje.sta da radim.pravim bumbu i hello kitty.znaci treba mi za konture i za bumbine noge
joj bebača a što prije ne reče mogli smo ti poslat odavde
a da sa smeđom radiš
05.01.2012, 23:03
Ilhana RR
6113
Bebacha, evo ovdje imas par solucija kako da napravis crnu boju...
ja bi tako voljela da se okusam sa ovim dekoracijama ,ali ne bi smjela sama praviti fondant radije bi uzela gotov...ElmaB nisam znala za ovo kad se odlucim znam kome se obratiti
07.01.2012, 17:07
ananas_ze
317
bebacha torte su divne gledam ih i razmisljam o strpljivosti pri radu mene zanima kako napraviti tortu na torti a da se ova donja ne stuši od tezine gornje, ako me razumijete
Gvendolina, nije problem, kada zatreba tu sam. Ananas_Ze, ima čirtav postupak kao se prave na sprat: 1. Gornja ne smije biti teža od donje, 2. Sve torte prvo pojedinačno završiš, znači obložiš fondatom i onda redaš. 3. U donju tortu zabodeš štapiće (drvene ili plastične, a mogu i one velike debele slamke), recimo četiri i neka vire jedan cm. Onda stavljaš drugu tortu i tako redom. I... neće se srušiti.
a kako prenijet zavrsenu tortu na drugu odnosno prvu ja sam kontala drugu slagat direktno na prvoj torti
< Poruku je uredio bebacha -- 7.1.2012 17:28:36 >
07.01.2012, 17:25
ananas_ze
317
ElmaB hvala na uputi ja sam pravila i nisam tako pa mi je donja bila malo udubljena, stavila sam sliku na proslu temu a mogu opet i na ovu