Žene u tridesetima se osjećaju najljepšima!U tridesetima ste i muče vas prvi znaci starenja? Imamo dobru vijest za vas! Najnovije istraživanje pokazalo je da se više od pedeset posto žena osjeća najljepšima upravo u tridesetima!
primjećujete prve znake starenja. Tu su male borice od smijeha, uočili ste početak nazolabijalnih bora i sa sve većom pažnjom pratite najnovija dostignuća kozmetičke industrije. Razlozi ljepoti žena koje su prešle tridesetu leže u aktivnom ljubavnom životu i zdravoj prehrani, ali i samopouzdanju koje dolazi s godinama i iskustvom.
No, ne bojte se! Imamo za vas dobru vijest! Prema najnovijim istraživanjima, više od polovice žena osjeća se najljepšima kada prevali 32. godinu.
U istraživanju je sudjelovalo nešto više od tisuću i petsto britanskih žena od kojih je čak 32 posto izjavilo kako su u toj dobi osjetile rast samopouzdanja te osjetnu promjenu privlačnosti.
No, to nije kraj. Jedna petina žena u dobi između 40 i 50 godina izjavilo je kako su se osjećale i same sebi bile najljepšima u četrdesetima, što je u potpunoj kontradikciji sa standardima ljepote prema kojima su dvadesete vrhunac ženske ljepote!
Liv Tyler jednako je lijepa i svježa kao i u svojim dvadesetim godinama
Razlozi takvom raspoloženju žena koje su prešle tridesetu leže u aktivnom ljubavnom životu i zdravoj prehrani, ali i samopouzdanju koje dolazi s godinama i iskustvom.
Dobri primjeri za to su Sophie Dahl, Sarah Michele Gellar i Liv Tyler, glumice koje su prešle tridesetu i koje još uvijek izgledaju jednako lijepo i svježe kao i u dvadesetima.
Psihologinja dr Sandra Wheatly potvrdila je kako takva ljepota prozlazi iz iskustva iz sampouzdanja rekavši kako pokazivanje ljepote nije samo izgled kože, već i način na koji žena zrači.
Jos jedna u srednjim tridesetim Retrospektiva: dvadesete su bile divne, lude, uzbudljive. Tadasnji momak, sadasnji muz i ja prosli sve i svasta, izizvjeli se do maximuma da bi sa tridesetim osnovali porodicu, obogatili se djecom, dozivjeli katarzu. Da, u dvadesetim sam bila puno mrsavija, zdravija, bez problema sa ledjima. Nije bilo borica oko ciju(bez obzira na mackanje kremom) ali nije bilo ni ovog osjecaja blazenstva koji je dosao sa tridesetim i brakom, djecom. Imam posao koji me s vremena na vrijeme nervira, kao i sve, ali ga puno volim i koji obavljam dosta dobro. Nisam rijesila sva bitna pitanja al smatram da ne kasnim i da su tridesete jos uvijek godine borbe, vrijeme kad treba dostic vrhunac da bi u cetrdesetim uzivala/o u plodovima tog a u pedesetim razmisljala/o o starosti.
Ja se ne osjecam staro previse sam neozbiljna za to.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......