cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Jaslice

clock-img

23.06.2013, 11:44

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: lana32

Ima li neko informaciju gdje bi mogla u neki od ovih vrtića odvesti djevojcicu na dva tri sata ,da se polako navikava na djecu i da se pomalo druži s djecom ,sad joj je 18 mjeseci ,curica već uveliko hoda i trči ,voljela bi da se druži malo s djecom ,pa me zanima postoji li mogućnost da je odvedem povremeno na par sati da se druži s djecom ,dok ne dođe vrijeme da je odvedem na puno vrijeme . Odlazila sam u igraone u shopin centrima ,ali u toku radne sedmice su one večinom prazne ,ili barem oni u koje smo mi isle(Alta,Importane)Da li neko ima prijedlog gdje bi je mogla odvesti na igru s drugom djecom

u park

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

24.06.2013, 21:35

clock-img

lana32

pencil-img

207

Obilazila sam par parkova,i vodim je ,ali trebam je negdje ostaviti ,pod nadzorom .

Lea - 19.01 2012
Anabela - 25.02 2013

Ja pjevam svoj blues u srcu dubine i držim se pretežno zlatne sredine, to je bar rutinska stvar..

clock-img

25.06.2013, 13:16

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Ne znam bas gdje mozes ostaviti dijete tog uzrasta, bilo koja igraonica i sl. nece uzeti tako malo dijete bez roditelja, bez obzira sto hoda, barem je kod nas tako.

jedino ako planiras da ti krene uskoro u jaslice, pa je onda mjesec prije mozes recimo upisati na puludnevni boravak, tako smo mi uradili, s tim da je u pocetku ostajao po sat-dva pa poslije malo povecavali, cisto da se navikne na djecu i novu sredinu.

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

25.06.2013, 13:21

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: lana32

Ima li neko informaciju gdje bi mogla u neki od ovih vrtića odvesti djevojcicu na dva tri sata ,da se polako navikava na djecu i da se pomalo druži s djecom ,sad joj je 18 mjeseci ,curica već uveliko hoda i trči ,voljela bi da se druži malo s djecom ,pa me zanima postoji li mogućnost da je odvedem povremeno na par sati da se druži s djecom ,dok ne dođe vrijeme da je odvedem na puno vrijeme . Odlazila sam u igraone u shopin centrima ,ali u toku radne sedmice su one večinom prazne ,ili barem oni u koje smo mi isle(Alta,Importane)Da li neko ima prijedlog gdje bi je mogla odvesti na igru s drugom djecom

moja prijateljica je vodila malu nekoljiko dana prije polaska u najbliži vrtić sa jaslicama i ostajala po 2-3 sata i poslije nije imala nikakvih problema sa ostajanjem...to je u vrtiću dječiji grad na mojmilu...i ja planiram isto to krajem augusta uraditi....jer kreće od septembra....

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

25.06.2013, 19:37

clock-img

lana32

pencil-img

207

Moracu pronaci par vrtica u blizini ,pa da odem da vidim kako i sta,zivim na Marin dvor,kod Avaz twist tower, mislim da imam par vrtica u blizini .ako neko zna za koji ,nek javi

Lea - 19.01 2012
Anabela - 25.02 2013

Ja pjevam svoj blues u srcu dubine i držim se pretežno zlatne sredine, to je bar rutinska stvar..

clock-img

24.10.2013, 16:54

clock-img

Maglicica

pencil-img

40

A koliko je radno vrijeme jaslica?
Ja radim do 17:30 pa bi trebalo da dijete bude u jaslicama barem do 17:45. I da li se mogu "upisivati" u jaslice bilo kada u toku godine? Meni teta prestaje cuvati malog u februaru, tad ce imati godinu i po. Zivim u Dobrinji, pa ako neko ima prijedlog za jaslice tamo, neka mi javi.. ili pak, na Marin Dvoru gdje radim.. Hvala!

clock-img

25.10.2013, 09:30

clock-img

dambolina

pencil-img

174

jaslice imas u djecijem gradu na Mojmilu, ali je radno vrijeme do 17.00 sati. Ako dijete ostaje iza toga, placa se dodatno. Ja sam par puta zakasnila po dijete i naplatili su mi 5 KM po satu, iako smo mi kasnili maksimalno pola sata. U nase vrijeme, ovaj vrtic je imao i drugu smjenu. A jaslice imas i u vrticu Skenderija, ali je tu samo jedna smjena i vrtic, kao i jaslice, radi do 17.00 sati. E sad ne znam kakva je situacija sa privatnim vrticima, sad ihima u izobilju.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

14.12.2013, 13:12

clock-img

nina2725

pencil-img

13

Meni bi trebale info. o jaslicama od Otoke - Stupa nebitno JU ili privatne samo da po mogućnosti imaju drugu smjenu jer bi nam trebale recimo od 15:00-19:00, prvi nam je put pa su nam sve info. dobro došle.
Čitajući vaše postove kako je dječici na početku meni je već muka i strah me user posted image kako će se moja user posted image adaptirati jer je jako vezana za mene,svih 10 mj je najviše vremena provodila sa mnom e sad kad bi trebalo da se vratim na posao sve me više nervoza hvata...........user posted image

mamina sunčica 15.02.2013.

clock-img

14.12.2013, 23:12

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

maglicica imaš vrtić i jaslice Prvi koraci iza doma zdravlja una mojmilu (nedžarići, novi grad, ne znam ni ja čiji je dom), samo provjeri do kad rade,

nina, tebi onda pomažu samo jaslice na mojmilu, samo oni koliko znam imaju dvije smjene, a provjeri i privatni vrtić san, oni imaju poprilično fleksibilno radno vrijeme, ali su u starom gradu, što ti je podaleko

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

14.12.2013, 23:13

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: škorpija

maglicica imaš vrtić i jaslice Prvi koraci iza doma zdravlja una mojmilu (nedžarići, novi grad, ne znam ni ja čiji je dom), samo provjeri do kad rade,

nina, tebi onda pomažu samo jaslice na mojmilu, samo oni koliko znam imaju dvije smjene, a provjeri i privatni vrtić san, oni imaju poprilično fleksibilno radno vrijeme, ali su u starom gradu, što ti je podaleko

Doduše i Nur na grbavici radi do 18 sati i imaju jaslice

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

15.12.2013, 22:36

clock-img

nina2725

pencil-img

13

Hvala puno škorpija provjerit ćemo

mamina sunčica 15.02.2013.

clock-img

31.01.2014, 10:21

clock-img

Majkovski

pencil-img

13

Hitno potrebna preporuka jaslica za bebicu od 12 mjeseci u uzem centru I starom gradu. Samo da nemaju prefiks vjerskog. Nemam dobro iskustvo sa zenama koje cuvaju djecu jer u jednom momentu postanu cistacice i kuharice a dijete asocijalno.

clock-img

01.02.2014, 15:36

clock-img

Majkovski

pencil-img

13

Niko?

clock-img

10.05.2014, 21:23

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Da li neko ima iskustva s jaslickom grupom u vrticu "Ciciban" u okviru grupacije Nur i "Dobrinja" u okviru grupacije AmeliNur na Dobrinji? Sve informacije su dobrodosle.

clock-img

14.06.2014, 08:14

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Jutro drage mame. Nas curetak je vec par dana u jaslicama. Za sada nam period adaptacije ide nekako. :) Slabo jede skroz ali fino spava i smanjuje plac. A mene dusa boli hehehhe. Imali smo jednu tetu mjesec dana alu nije islo pa smo se odlucili na ovaj korak. Kakva su vasa iskustva? Koliko im je trebalo da se naviknu? Pisite molim vas. :)

clock-img

08.11.2014, 14:20

clock-img

tužna mama

pencil-img

35

Idemo u jaslice već jedno vrijeme i sve bi bilo ok da u tim jaslicama nije jedan veći dječak koji stalno tuče ove mlađe. Ne pomaže ni upozorenje teta ni roditelja apsolutno ništa. Pa razmišljam ako i pred mnom udara moje dijete kako će tek kad ga ostavim tamo s tim divljakom. Neki dan smo došli i teta okupirana dolaskom djece i ne može sve pohvatati jer je sama a njih 17. Mi uđemo unutra a ono ovaj nasilnik sjedi na leđima jednog dječaka koji i ne hoda još dobro i udara ga šakama a dječak zacenio od plača. Srce mi je stalo, da bi se takva scena ponovila za dan dva unatoč molbi tete da ne tuče malu djecu.

clock-img

08.11.2014, 14:48

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: tužna mama

Idemo u jaslice već jedno vrijeme i sve bi bilo ok da u tim jaslicama nije jedan veći dječak koji stalno tuče ove mlađe. Ne pomaže ni upozorenje teta ni roditelja apsolutno ništa. Pa razmišljam ako i pred mnom udara moje dijete kako će tek kad ga ostavim tamo s tim divljakom. Neki dan smo došli i teta okupirana dolaskom djece i ne može sve pohvatati jer je sama a njih 17. Mi uđemo unutra a ono ovaj nasilnik sjedi na leđima jednog dječaka koji i ne hoda još dobro i udara ga šakama a dječak zacenio od plača. Srce mi je stalo, da bi se takva scena ponovila za dan dva unatoč molbi tete da ne tuče malu djecu.

pa trazi direktoricu i reci sve to...steta sto nisi izvadila mobitel i fotkla i pokazala kao dokaz direktorici

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

08.11.2014, 20:49

clock-img

tužna mama

pencil-img

35

Ona već zna da je situacija katastrofalna ali ne želi zaposliti još jednu tetu iz ne znam kojeg razloga ta neće je plaćati iz svog džepa.
Već su se neki roditelji žalili pa i same tete ali ona po svom user posted image

clock-img

08.11.2014, 22:21

clock-img

salmy

pencil-img

5830

mjenjaj vrtic/jaslice

clock-img

09.11.2014, 13:56

clock-img

tužna mama

pencil-img

35

ima još jedan ali je dosta dalje od nas

clock-img

09.11.2014, 13:59

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

jesu ti državne jaslice....ili privatne...user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

09.11.2014, 15:24

clock-img

sara123

pencil-img

-60

prvo se vi roditelji skupite i otidjite direktorici, reci joj ili nek zaposli jos teta ili nek mali fura odatle, ili cete vi svi kolektivno ispisati djecuuser posted image
ako ne upali, ti ispisi svoje dijete.
nisi ga riodila da ga neko tuce

clock-img

09.11.2014, 21:27

clock-img

tužna mama

pencil-img

35

državni, a to za roditelje svi oni rade i nemaju izbora i te jaslice su im zadnja opcija. Što je naj gore moj muž se protivi odlasku u jaslice pa mu ovo ne smijem ni reći. Toliki nam je stres odlazak u jaslice da je dijete prestalo jesti a ja dobila garant 4,5kguser posted image . Jedina prilika da se druži s djecom svog uzrasta su mu te jaslice.

clock-img

09.11.2014, 23:08

clock-img

Medić*

pencil-img

29

državni, a to za roditelje svi oni rade i nemaju izbora i te jaslice su im zadnja opcija. Što je naj gore moj muž se protivi odlasku u jaslice pa mu ovo ne smijem ni reći. Toliki nam je stres odlazak u jaslice da je dijete prestalo jesti a ja dobila garant 4,5kguser posted image . Jedina prilika da se druži s djecom svog uzrasta su mu te jaslice.

Sta ima veze pa se muz protivi odlasku pa zbog toga ne smijes reci. Grijesis draga.
Na stranu tvoji kilogrami dijete je najbitnije i njegovo zdravo odrastanje u zdravom i pitomom okruzenju.
Mijenjaj vrtic ako se vec nista od strane nadleznih u vrticu ne poduzima.

Nema vece institucije od roditelja!

Zadnji članci

article-img