IZVORNA PORUKA: jelenaT
. Onda mlada uzme musko dijete, zvano "nakonjce" nemam pojma sto se tako zove, okrene ga tri puta u krug, to je kao posto se od davnina musko djete smatralo napretkom (po meni Boze oprosti glupost) pa da im bude brak napredan.
I ovo je bilo. Boze ja sam 2/3 naseg vjencanja i tzv svadbe zaboravila
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
IZVORNA PORUKA: ziki
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Kome se daju te pare od kićenja, to nam je i danas nedoumica? Mi smo dijelili dio mladencima dio djevojkama koje su kitile.
Ovaj sam zaboravila i ovaj kao i da su rodbina od mm koji su dosli po mene stavljali na tablju kad su ih posluzili serbe je bio kad sam se udavala, a pare se dijele djevojkama koje su kitile i sluzile.
koliko ja znam pare od kicenja idu maldoj u kuci a nesto djevojkama koje su kitile
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Kome se daju te pare od kićenja, to nam je i danas nedoumica? Mi smo dijelili dio mladencima dio djevojkama koje su kitile.
Ovaj sam zaboravila i ovaj kao i da su rodbina od mm koji su dosli po mene stavljali na tablju kad su ih posluzili serbe je bio kad sam se udavala, a pare se dijele djevojkama koje su kitile i sluzile.
pare od kićenja tj.bačane u mladinskoj kući ostaju kod domaćina kod mlade...s tim da mlada ''sa korpe'' svojom rukom daruje djevojke koje su joj kitile svatove...
a nakonjče mlada daruje iz dvoga novčanika
sve nakav trošak njoj majkemi...svi ostalu u plusu ostanu