IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Sve što je do sada navedeno kao prednost biti muškarac meni nikada nije bio problem...
E pa sad ...ja sam vala bezbroj puta pozelila da odem sama u birc ...da sjednem za sank...a da me pritom niko ne pegla...niti cudno gleda...a znam da ne bi dobro proslo
nasa sredina je dosta konzervativna...pa tako i zene koje ne zele vezu...ali imaju normalno potrebe...ne prolaze kod nas bas najbolje...i nio me nece uvjeriti u suprotno
Mi, htjeli to priznati ili ne, smo jako mala sredina...u mnogo cemu jos uvijek "zatucana"...gdje muskarci bolje prolaze
Sarajevo nije jedini grad...racunajte i sa ostatkom BiH...kako zene tamo prolaze i kako se na njih gleda...tj. kako ih se dozivljava
Daleko smo mi od "frispirita"
Dadada ja nikada u svome životu nisma poželjela otići u ''birc'' za šank sama, meni je i muškarac u tom okruženju ''čudan'' koji će vraga sam...
No sa društvom bilo muškim ili ženskim znala sam piće za šankom popiti...
A sma piti piće ili jutranju kafu uz dnevne novine znam redovno ...i nikada nisma naišla na osudu.
ja sam svjesna toga sa sarajevo nije jedini grad ali sma isti svjesna i činjenice da smo u nekom folu emancipacije pretjerali sa eto ti ga svojim željama
No to da ''mahala'' priča...priča a li i o muškarcime...eto jučer sam imala priliku reći kolegici na telefon ko nam s eudjae sva sretan i ko je ženi sva srtena...a ona meni na sve to kaže ''pa omn je ženjen''
reko iiiiiiiiiiiiiiiii...kaže ona ''sreća nema djece''
pa reko možda je za njega sreća
a oan odgovara '''aaaaa jok bona za nju sreća čuj da se uda za ženjenog koji ima djecu''
tako da ja dobra dio svega toga odmjerim sa svojim potrebama i znanjem i shvatanjem i savršen mi je jasno da ni muškarcima ni ženama nije lako u smislu ''mahale'' sredina u kojima živimo.