IZVORNA PORUKA: vjestica
a mene zanima zbog čega bi neke žene voljele da su muško?
iz radoznalosti?
ili mislite da je njima lakše?
ili nešto treće?
unutrasnji porivi
...sala
iskreno, u nasoj sredini, mislim da im je itekako lakse
mozemo svi mi pricati kako smo ravnopravne...kako nemamo veze sa zatucanim ljudima...bla, bla
ali je zivot malo drugaciji...evo recimo na akademiji...tacnije na kiparstvu...prof. na cure gledaju kao na nekog ko je izabrao hobi...dok muske oslovljavaju sa kolega ili majstore
Kada recimo dodjem u obi i trazim nesto...oni me gledaju kao da sam sa marsa pala...i jos me sa podsmjehom pitaju...jesam li sigurna da mi to treba
Svaki majstor, koji nam je nesto radio na vikendici, nije htio pregovarati sa mamom ili sa mnom vec iskljucivo mm...kada sam se trebala poroditi, u vojnoj, dr. drljo ne da je bio napuhani gad sve dok mm nije dosao sa mnom...prica se odjednom promijenila...hajde da dalje nabrajam...kada zena ima vise partnera tj. kada ih mijenja cesto...odmah je sredina deklarise kurvom...dok je muski faker...zena koja ostaje dokasno u kafani bez drustva je sumnjivog morala
dok je muskarac-covjek...lafcina
...cim je zena na nekoj boljoj poziciji u firmi...dobila ju je preko kreveta-tako se govori...htjeli to mi priznati ili ne...muski su za iste poslove puno bolje placeni nego zene
...nastavila bih i dalje...al mi se ne da