cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Sta je po vama gostomprimstvo

clock-img

11.12.2011, 02:20

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.

ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje
Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

11.12.2011, 09:08

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.

ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje
Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah

ni ja, zato sam i napisala da mi prva 2 mjeseca nije niko dolazio, najuzu familiju nisam racunala, oni su mi ko domaciuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

11.12.2011, 09:58

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

Ja sam to otprilike zamislila ovako, oni koji dolaze iz drugih gradova obavezan kompletan rucak, ostalima hladna plata, pite i sl. kafa, sokovi i kolaci.

Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

11.12.2011, 12:19

clock-img

Neca xxx

pencil-img

1126

GALICIA

Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?

Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro. user posted image

A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno. user posted image

clock-img

11.12.2011, 12:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

GALICIA

Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?

Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro. user posted image

A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno. user posted image

dug zivot u smislu da doceka da ima bijelu bradu i brkove user posted image

galicija i pare da das neces pogresiti user posted image

clock-img

11.12.2011, 13:42

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.

i kod mene nije bilo svadbe, al i da je i da nije šta je toliki problem napraviti ručak? svakako kuhaš sebi i tm i samo podebljaš, mal raznoliskosti i to je to
Na troškove takve vrste osobito kad je udaja/ženidba, babine i sunet u pitanju mora se i treba računati

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

11.12.2011, 13:43

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: virgulina

uh , bre pa te babine ko mali svatovi
kod nas se u babine najavljuje i ponude se donose user posted image

pa kako da ne, to je bitnije nego vjenčanje, ipak se rodilo malo biće i ja sam željela svakog počastiti kao i mm, koji je mjesecima čašćavao raju jer je dobio kćer

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.03.2012, 23:38

clock-img

Anoniman

jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put   domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti user posted image

nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem
oni zinuse
rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem
ona se nasmija
rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis ,  jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta
oni s ezacrvenise
ma mislim goni se u k....c

clock-img

05.03.2012, 23:42

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

user posted image user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

05.03.2012, 23:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: triputmama

jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put   domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti user posted image

nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem
oni zinuse
rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem
ona se nasmija
rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis ,  jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta
oni s ezacrvenise
ma mislim goni se u k....c

user posted image user posted image user posted image
legendo...

Ja kada sma došla ovdje udajom, moj usprug mi kaže eto ima ''mlada'' kod našeg kuma u kući, od njegovog brata, super kaže ženica pa s anjom ko mogu eto da se ''obiknem''.
I ja odem tako jednom...ona meni šoljicu kafe na sto stavila i ode u kuhinju i pere, pere suđe...
hajd ja kontam nešta u frci...
Mi zajedno doemo ja i usprug a ona istouser posted image kad smo izašli...reko majketi po čemu ti zaključi da ću se ja sanjom ''obiknut'' na sedrenikuser posted image
naravno nikada joj više nisma ušla...
ma idi bježi...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.03.2012, 00:02

clock-img

neki x

pencil-img

704

user posted image user posted image user posted image Al se ismijah...Imam i ja jednu takvu,sjedimo,u po frke samo ustane i ode prati sudje,e pa mislim...user posted image
Krenuli mi odmah posle toga kuci,kaze aaaah pa sto ne sjedite,rekoh draga moja,da ti ne smetamo..A ti kad dodjes kod nas,nemoj se iznenaditi,kad u po frke cujes zvuk usisivacauser posted image

clock-img

06.03.2012, 00:03

clock-img

zvončica

pencil-img

1115

Ma ja, dodjes u goste, a oni Boga mole da odes user posted image
Eno pisala sam na temi Nekultura i bezobrazluk, a moglo bi se prije ovdje to svrstati....gostoprimstvo tetki MM...user posted image

Volim sve sto vole mladi :D

clock-img

15.03.2012, 12:58

clock-img

Anoniman

bas tako kad ne  dodjes ljute kad odes  zuje po kuci
ja bogami nemam vremena u citavom stresu pakovat troje dece i otici na partiju sutanja user posted image user posted image ma jok

Zadnji članci

article-img