Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.
ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah
11.12.2011, 09:08
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.
ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah
ni ja, zato sam i napisala da mi prva 2 mjeseca nije niko dolazio, najuzu familiju nisam racunala, oni su mi ko domaci
11.12.2011, 09:58
raja_ringe
-109
Ja sam to otprilike zamislila ovako, oni koji dolaze iz drugih gradova obavezan kompletan rucak, ostalima hladna plata, pite i sl. kafa, sokovi i kolaci.
Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.
11.12.2011, 12:19
Neca xxx
1126
GALICIA
Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?
Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro.
A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno.
11.12.2011, 12:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Neca xxx
GALICIA
Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?
Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro.
A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno.
dug zivot u smislu da doceka da ima bijelu bradu i brkove
galicija i pare da das neces pogresiti
11.12.2011, 13:42
veeseelaa
20552
Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.
i kod mene nije bilo svadbe, al i da je i da nije šta je toliki problem napraviti ručak? svakako kuhaš sebi i tm i samo podebljaš, mal raznoliskosti i to je to Na troškove takve vrste osobito kad je udaja/ženidba, babine i sunet u pitanju mora se i treba računati
11.12.2011, 13:43
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: virgulina
uh , bre pa te babine ko mali svatovi kod nas se u babine najavljuje i ponude se donose
pa kako da ne, to je bitnije nego vjenčanje, ipak se rodilo malo biće i ja sam željela svakog počastiti kao i mm, koji je mjesecima čašćavao raju jer je dobio kćer
05.03.2012, 23:38
Anoniman
jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti
nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem oni zinuse rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem ona se nasmija rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis , jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta oni s ezacrvenise ma mislim goni se u k....c
05.03.2012, 23:42
Visnja RR
15102
05.03.2012, 23:51
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: triputmama
jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti
nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem oni zinuse rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem ona se nasmija rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis , jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta oni s ezacrvenise ma mislim goni se u k....c
legendo...
Ja kada sma došla ovdje udajom, moj usprug mi kaže eto ima ''mlada'' kod našeg kuma u kući, od njegovog brata, super kaže ženica pa s anjom ko mogu eto da se ''obiknem''. I ja odem tako jednom...ona meni šoljicu kafe na sto stavila i ode u kuhinju i pere, pere suđe... hajd ja kontam nešta u frci... Mi zajedno doemo ja i usprug a ona isto kad smo izašli...reko majketi po čemu ti zaključi da ću se ja sanjom ''obiknut'' na sedrenik naravno nikada joj više nisma ušla... ma idi bježi...
06.03.2012, 00:02
neki x
704
Al se ismijah...Imam i ja jednu takvu,sjedimo,u po frke samo ustane i ode prati sudje,e pa mislim... Krenuli mi odmah posle toga kuci,kaze aaaah pa sto ne sjedite,rekoh draga moja,da ti ne smetamo..A ti kad dodjes kod nas,nemoj se iznenaditi,kad u po frke cujes zvuk usisivaca
06.03.2012, 00:03
zvončica
1115
Ma ja, dodjes u goste, a oni Boga mole da odes Eno pisala sam na temi Nekultura i bezobrazluk, a moglo bi se prije ovdje to svrstati....gostoprimstvo tetki MM...
15.03.2012, 12:58
Anoniman
bas tako kad ne dodjes ljute kad odes zuje po kuci ja bogami nemam vremena u citavom stresu pakovat troje dece i otici na partiju sutanja ma jok