IZVORNA PORUKA: dzejla2012
IZVORNA PORUKA: Hannan
IZVORNA PORUKA: dzejla2012
bolje u nosiljci,jer je sada hladno,a i zato je namjenjena...autosjedalica nije dobra za bebin razvoj posebno u toj dobi.
Voljela bih dokaz za ovu tvrdnju?
Ja koliko znam sjedalice grupe 0 su takve da anatomski odgovaraju bebi od samog rodjenja, i polozaj koji beba ima u sjedalici je isti kao onaj koji imaju u stomaku. Iako sam ja svog sina iznijela u korpi, smatram da je puno sigurnije i bolje u svim aspektima iznijeti u sjedalici. Beba se svakako ususka i ne osjeti hladnocu jer je svega par metara sto se predje od vrata bolnice do auta, a auto se parkira pred sami izlaz.
dokaza milion,beba više nije u stomaku i jeli dobro da ostane u istom ili sličnom položaju kao u stomaku,beba više nije u vodi na suhom je i kosti čvrsnu.pitaj pedijatra,ja malu kad god sam donijela u as uvjek je negodovao,as samo nužno i kratko,bebi treba ravna i tvrda podloga...a to je opet sve izbor pojedinca...
bilo bi dobro da malo iscitas ostale teme na forumu vezano za autosjedalice, pa onda savjetovati mladim majkama. Koliko pedijatara ce predloziti siroki povoj, koliko ce ih predloziti dubak, koliko ce ih predloziti zasladjenu vodu i masu drugih stvari koje ce mlade i neiskusne mame poslusati ne trezeci drugo misljenje.
Autosjedalica se koristi iskljucivo u autu, ne koristi se da beba u njoj provodi vrijeme u kuci.Austosjedalica je jedino sigurno mjesto bebe u vasem autu, to nisu korpe, mamine ruke, i ne znam sta sve, jedino ispravno montirana autosjedalica.
Drugi je par rukava sto mame i u kuci drze bebe u istoj,lahko im ljuljuskati bebicu pa se ljekari ljute i to s pravom, ali u autu ukoliko se postuju pravila boravka u istoj nema nikakve smetnje za razvoj bebe.i opet kazem to je najsigurnije za vasu bebu u svakom smislu.