cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Iskustva sa Mirena spiralom

clock-img

12.09.2011, 22:12

clock-img

ElNida

pencil-img

6

Mene interesuje kakvu vrstu spirale ugraduju ovdje u Tuzli onda privatno i njena cijena je oko 100 KM (tako mi je sestra rekla telefonom, nisam pricala s dr)... Pilule ne smijem koristiti jer pijem vec druge tablete (antidepresive) tako da mi spirala ostaje kao jedina opcija zasad...Ako neko zna nesto o ovom sto sam pitala molim da mi odgovori!

clock-img

12.09.2011, 22:22

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

ElNida, vjerovatno obicnu bakrenu spiralu, tj. onu koja nije hormonska...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

17.09.2012, 18:48

clock-img

D_K

pencil-img

2669

cure, ima li neka od vas nekih friskih info u vezi Mirene?
bas me interesuje.. jesu li cijene iste kao i prije - 300 KM? procitala sam da su u I.Sarajevu jefitinije nego kod nas.. imate li nekih informacija?

Onaj pogled :))))

clock-img

19.09.2012, 09:18

clock-img

D_K

pencil-img

2669

moram ponoviti pitanje..
imate li novih-starih iskustava sa Mirenom da podijelite sa nama?
thanx user posted image

Onaj pogled :))))

clock-img

16.10.2012, 12:33

clock-img

Gift

pencil-img

1000

procitah sve i mislim da ja ipak nisam kandidat za ovu Mirena spiralu..ili ikakvu..(mada me moj dr. konstatno nagovara da je stavim), mislim menstruacije mi jesu bolne i bolnije nakon poroda, ali nije da se ne mogu predeverat, a nisu obilne uopste..na kondome smo se vec navikli..iskreno necu da rizikujem da budem u tih 1% sa nusefektima, te glavobolje i debljanje pa taman sam smrsala..user posted image ..kod mog dr. u Tz kosta 320 KM sa ugradnjom

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

16.10.2012, 12:43

clock-img

animagical

pencil-img

5604

gift, a obicnu bakrenu? ja isto ne mogu mirenu, zbog nekih drugih stvari, ali bakrenu cu pokusati vec iduci mjesec

clock-img

16.10.2012, 16:59

clock-img

Gift

pencil-img

1000

animagical, razmatram i tu opciju, ali jel ona moze dovesti do obilnilnijih i bolnijijih menstruacija user posted image to mi se ne svida

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

16.10.2012, 23:59

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ja nesto kontam,ako vidim da mi sta remeti, izvadicu, pa to je samo koncic za povuci, nije mi dr. preko svijeta...

clock-img

15.11.2012, 21:05

clock-img

peggy_sue

pencil-img

1

Postovana,
ja nemam nikakva iskustva osobno sa tom spiralom, ali trenutno se nalazim u USA. Jako me zabrinula reklama na televiziji gdje se zene upozoravaju radi opasnosti Mirene. Ocito je da je jako losa za organizam, te pola Amerike tuzi tu kompaniju, zato se i jesu prebacili sto se trzista tice na Istocnu Europu. Eto nekoliko stranih linkova:
http://www.pulaskilawfirm.com/mirena-iud-side-effects-lawsuits
https://www.youtube.com/watch?v=bBSHGN-D5Cw&noredirect=1

clock-img

24.11.2012, 17:45

clock-img

bumbica

pencil-img

42

animagical,jesi li stavila običnu bakrenu...zanima me iskustvo iz prve ruke...kako je sve prošlo ako jesi,koliko košta...isto planiram kad stignem al prvo bih da se ovako informišem...

clock-img

25.11.2012, 00:57

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Moja prijateljica je dobila jaku infekciju zbog mirene i morali su joj je hitno izvaditi. Ja se nesto ne bih igrala sa tim, ali 100 ljudi 100 cudi.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

25.11.2012, 10:29

clock-img

didasa

pencil-img

59

Mene ovo ceka cim dobijem prvu pa me zanima postupak stavljanja spirale jeli bolan user posted image i koliko traje

clock-img

05.07.2013, 20:18

clock-img

illa

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: dana3

hormonala spirala ne dozvoljava oplodnju uopste:pa to ispada da ja abortiram svaki put poslije odnosa!

Hormonalna spirala sadrži samo malu količinu hormona tako da samo djelomično sprječava ovulaciju, što znači da teoretski može doći do začeća, ali tada Mirena djeluje poput obične spirale odnosno može djelovati abortivno.

Zadnji članci

article-img