Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Meni ni ova argeta nije kao ona prije rata a kamoli bajrina, meni ne lice...
pa naravno da nije, jer je rade kod nas, neka ti neko donese iz slovenije
22.11.2012, 18:11
Full Moon
534
Reci mi nesto sto ne znam , samo sam se nadovezala na ovu pricu, jest da je tema kupujmo domace ali eto bajrina nije moj izbor
23.11.2012, 09:09
lost
362
Violeta ubrusi, toalet papir, vlažne maramice Klas tjestenina i jufke Dino kafa PPM Tuzlanska mljekara - sve mliječne proizvode Cornflips- smoki Bimal - ulje Bingo - šećer Ovako piletina Menprom - hrenovke, kobasice Majić - brašno Meso junetinu, teletinu i ostalo kupujem u mesnici Brajlović ovde u TZ Kupila sam da probam Cornflipsov eurokrem ali ništa ne valja tako da ostajem na Linoladi Isto tako onaj omekiva Lilly ili kako ve me se nije posebno dojmio, sad kupim ili Lenor ili Silan
< Poruku je uredio lost -- 23.11.2012 9:11:18 >
08.12.2012, 20:45
R&T@
5982
Ima li kakve tjestenine, jestive?
08.12.2012, 21:11
Ben 10
907
Imas Subasic tjestenine ,nisu lose i kod nas se proizvode u Jelahu cini mise,nisu ni skupe.
08.12.2012, 21:19
henna ze
475
IZVORNA PORUKA: tajra
salcinovic ..tjestenina..ekstra.
08.12.2012, 21:35
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: henna ze
IZVORNA PORUKA: tajra
salcinovic ..tjestenina..ekstra.
Ovo se zove lokalpatriotizam.
08.12.2012, 21:46
Bebica11
4324
uh svasta kupujemo
VISPAK vita vegeta, meni naj i zlatna dzezva kahva OVAKO piletina, svi razni proizvodi pileci, ovako hrenovkice i pasteta BINGO riza , secer MILKOS mlijeko ako ne donesem od svekrve i milkos puni BONA SOK BIMAL ulje VIOLETA pelene, maramice, uloske, toaletni papir, palome SARAJEVSKI KISELJAK sky kola KENT LARA KEKS MEGGLE vrhnje za kuhanje SEMIC, BAJRA mesa USTIKOLINA brasno ili NEZIC, nekad i KLAS MAJEVICA SREBRENIK smoki MARBO chipsy cipseve JAMI gotova jela POCESTO , SPRIND jufke
i jos puno toga preferiramo domace
eh jedino nemam alt_ernative za hipp i nes kafu, i dukatove lgg jogurte
< Poruku je uredio Bebica11 -- 8.12.2012 21:48:53 >
04.01.2013, 20:06
d.dita
299
Napokon sam dobila poklon paket od Tisala pa bih da ima se zahvalim. Kad god došao dobro došao! I htjela bih da kažem da imaju novi omekšivač Elegance, meni do sada najfiniji.
04.01.2013, 21:39
kaktuscic
487
Od domacih proizvoda rijetko sta kupujemo, nazalost, imala sam par puta lose iskustvo... Ali i mm i ja pusimo Auru, eto makar nesto je domace
04.01.2013, 21:54
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: Full Moon
Meni ni ova argeta nije kao ona prije rata a kamoli bajrina, meni ne lice...
I ja probah ovo cudo, nije losa, ali me, osim po boji, ni po cem drugom ne podsjeca na Argetu.
04.01.2013, 22:14
minie
165
Tuzlanska so, SETI zacini, SETI riza, Agrogold secer, Bimal ulje, Nezic, Majic i Ustikolina brasno, a ponekad i Klas, Klas tjestetninu poneku, gotove jufke Sprind (mada urijetko, samo za ruzice), Gold flips, Marbo grickalice, BONY secer u prahu za fondant, BONY grozdjice, kokos i Violeta vlazne maramice za bebaca, definitvno najbolje.
04.01.2013, 22:47
aida.
2177
Trudimo se maximalno kupovati domace, a Bajrina mi je pasteta super, nije ko Argeta al dobra je pravo...
Sad ce i Menprom uskoro pustiti svoje pastete u prodaju pa cemo vidjeti kakve su
04.01.2013, 23:40
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: d.dita
Napokon sam dobila poklon paket od Tisala pa bih da ima se zahvalim. Kad god došao dobro došao! I htjela bih da kažem da imaju novi omekšivač Elegance, meni do sada najfiniji.
Je li moguce da si dobila??? Ja nisam jos. Kad su te zvali, da se i ja opet ponadam :)
06.01.2013, 14:44
Ben 10
907
Ja kupila Smajlovic brasno ,extra je ,pravila pitu ,razvukla se ko papir ,nije ni na jednom mjestu pukla ,prezadovoljna sam ,prvi put ga kupujem. Takodje sam kupila Megle jogurt sa straciatelom ,ukusan i dobar ,pojeli kanticu sinoc ja i djeca.
10.02.2013, 08:32
merima_s
398
Nadam se da ce ljudi poslije ove afere sa Dukatom i Vindijom konačno početi kupovati mlijeko domaćih proizvođača.
mislim da nece Ipak je to strani proizvod,a on mooora biti kvalitetniji od naseg
10.02.2013, 16:16
aazra
2141
Mi kupujemo "dukat" i "vindiju", ali ne njihova mlijeka, to uzimamo meggle i milkos.
Namazi su uglavnom zbregov - vindija, kao i voćno jogurti jer smatram da su najbolji i kvalitetom i cijenom
Nisam ja kriva što naši ne ulazu u kvalitet, ne moze se graditi trziste samo jeftinim parolama...Ipak, uzimamo ponekad i namaze tuzlanske mljekare, violetu naravno i da ne zaboravim bosanske "klas" lokume, kisele vode su domaće...
No, za svoj novac imam pravo odabrati kvalitetnije..ima nasih proizvoda koji su stvarno loši, ne bih uzimala ni da su dzaba...
Ali, između kvačlitetnog domaćeg i kvalitetnog stranog proizvoda naravno da ću izabrati domaći (jučer sam prvi put kupila klasovu palentu... )
No, ne dopuštam da me iko vara i pravi budalom, ni domaći ni strani trgovci, političari, ovi ili oni...
10.02.2013, 16:23
Blue rose RR
4361
aazra, slažem se sa tobom. Fascinira me koliko naši kukaju da nemaju tržište, da im se roba pokvari ili da istu bacaju, a sa druge strane kvalitet im je užas. Čast određenim firmama i proizvodima.
Nisam zaluđenik kupovanja niti isključivo straNJskog, niti isključivo našeg - kupujemo ono što mi je ukusno, kvalitetno, na šta sam navikla. Primjer - mlijeko je samo i uvijek Megle, ali vrnje je Dukatovo...
10.02.2013, 16:31
aazra
2141
Najzalosnije je sto se nasi ne trude ni oko proizvoda koji se tradicionalno vezu uz Bosnu, npr. mi kupujemo podravkinu Begovu čorbu i tako je bogata okusom, kao domaća , dok je vispakova
Jednostavno nedam marku za nesto sto ne valja, NE DAM!
Naravno, sve vrijedi probati..bar jednom i nikad više
10.02.2013, 16:37
Hannica
2920
Kod mene je situacija slicna kao kod azre i blue rose,kupujem domace ako mi se nesto svidja i ako je ukusno,aki nema domace ima sta ima. Mlijeko uvijek uzimam domace Megle ili ZIM. Pavlaku ZIM ili dukat. Jogurt sam uzimala ZIM ali se pokvario,par puta bacila cijelu bocu pa sam se prebacila na Megle. Tjestenina Klas ili Salcinovic (zavisi sta od tjestenine). Kafu domacu,uglavnom Vispak. Vegetu domacu kad ja kupujem a mm kad uzima on uvijek izabere podravku. Sol tuzlanska,brasno klasovo,tulumbe klasove.. Vajkrem megle. Sarajevski kiseljak. Ne volem domace slatkise,to sve uzimam strano. Kupujem i neke Ovako proizvode. Ne mogu se sjetiti vise nicega.
10.02.2013, 18:38
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: aazra
Mi kupujemo "dukat" i "vindiju", ali ne njihova mlijeka, to uzimamo meggle i milkos.
Namazi su uglavnom zbregov - vindija, kao i voćno jogurti jer smatram da su najbolji i kvalitetom i cijenom
Nisam ja kriva što naši ne ulazu u kvalitet, ne moze se graditi trziste samo jeftinim parolama...Ipak, uzimamo ponekad i namaze tuzlanske mljekare, violetu naravno i da ne zaboravim bosanske "klas" lokume, kisele vode su domaće...
No, za svoj novac imam pravo odabrati kvalitetnije..ima nasih proizvoda koji su stvarno loši, ne bih uzimala ni da su dzaba...
Ali, između kvačlitetnog domaćeg i kvalitetnog stranog proizvoda naravno da ću izabrati domaći (jučer sam prvi put kupila klasovu palentu... )
No, ne dopuštam da me iko vara i pravi budalom, ni domaći ni strani trgovci, političari, ovi ili oni...
Ma naravno slazem se sa ovim,ali isto imamo toliko kvalitetnih proizvoda koji se proizvode kod nas,a mnogi ce izabrati uvozni,samo zbog imena....pogotovo mislim da imamo vode,mlijeka,mesa,jufke,soli...dovoljno kvalitetnih,da nam uvezeno ne treba
27.02.2013, 10:09
bebaa
-11235
ne mogu bas sad da se sjetim svih proizvoda ali sto se tice mliječnih sve je megle... tjestenina klas...bimal ulje,bingo secer...violeta papir i ubrusi... sto se tice hemije saponija mi je bez premca...zao mi je sto upropastise Ditu-Tuzla...bili su super...arix roza kutija bio je odlica...ne znam kakv aim je sad situacija,rade li uopste... sve u svemu trudimo se da maksimalno koristimo domace...joj zaboravi cokoladu ...jedino strane tj. hrvatske jer vispakova je tako jaka da me obori...ja volim blage ukuse...
11.03.2013, 10:07
Honey3
3035
Kupih neki dan Jami dzuvec,kad tamo zemlja porijekla Srbija,zar Jami proizvodi nisu nasi
11.03.2013, 10:43
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: zaha
Kupih neki dan Jami dzuvec,kad tamo zemlja porijekla Srbija,zar Jami proizvodi nisu nasi
bili su prozivani radi toga jer sve se to radi u srbiji,ja ne kupujem nista,ostajem vijerna ledo povrcu