IZVORNA PORUKA: bellisima
IZVORNA PORUKA: chuci
ne brini se mama će te primiti
Znam za to, ipak je ona moja mama! :)
Neće majci trebati riječi, sve ona to već zna i vidi kroz šta ti prolaziš. Po meni je najpametniji i najispravniji korak koji možeš učiniti za sebe da se vratiš mami. I da, sigurno će ti biti neprijatno, ali vjeruj, zbog svoje greške, reči ću slobodno, dužna si njoj napraviti taj korak da se oslobodiš patnje. I reči će mama vjerovatno "jesam ti rekla", možda "sama si kriva", ali to će biti iz velike tegobe koju osjeća zbog tvoje nesreće.
Tvoj te partner ne poštuje, on vjerovatno i ne zna poštovati. To se neće promjeniti, a što duže budeš čekala u njegovom zatvoru to će njegovo mišljenje o tebi biti sve niže i niže. Zaista nema razloga da budeš sa njim. Samo se nadam da će bit razuman da prihvati tvoj odlazak u nekim ljudskim okvirima.
To što ti govori da te ponizi i obori ti samopoštovanje nije istina. Svaki je čovjek "za kuću" kad je u kući toplina i sigurnost, i svaki je čovjek "za brak" kad je brak od ljubavi i zadovoljstva. Po tvom opisu u vašoj kući toga nema. Budi sretna što se kome imaš vratiti, ma kako teško ti bilo, ma kako sramota. Taj stid što osjećaš prema majci govori da je ona odgojila jednu dobru osobu sa osjećajem za dobro i loše, koja je možda pogriješila u procjeni, ali se zna pokajati za grešku i ima ispravne ljudske principe. Budi ona dobra osoba koja će biti i dovoljno snažna da prekine svoju i majčinu patnju.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja