IZVORNA PORUKA: malena.
ANIDEA i kod nas su pamucne pelene jeftine....15 km kosta 10 komada...bas sam gledala kod zaove.ona ih uzela da ono stavlja kad doji ili ispod glave...i ja cu uzet jedno pakovanje za tih sitnica...a sumnjam da se ispalti kupovat jer koliko struje,faxa i omeksivaca bi potrosila toliko bi platila i jednokratne.znam da su pare problem al raspitaj se,nemoras bas pampers kupovat...ima i nekih jeftinijih..jer pazi da ne kupis puno pamucnih a onda ipak zavrsis na jednokratnim...pusic...vejiki
ja nisam ni rekla da cu koristiti iskljucivo platnene, gledacu da uvijek imam barem 10-tak ovih jednokratnih kad krenem doktoru i sl.... Jer nemogu one sa stolicom nosati po DZ i slicno, mislim mogu al jeste malo komplikovano a nisam tolika socijala da sebi nemogu priustiti barem malo prakticnosti...
A izracunala sam ja sebi racunicu sto se tice struje, vode i deterdzenta... Bebina odjeca se pere sa pola mjerice deterdzenta, dakle 2 mjerice mjesecno, a ja kuci svaki mjesec imam kupljeno od 3-6 kg, omeksivac ne koristim za bebu , struje i vode neka potrosim i 20 KM na pelene, to je sve ukupno 30 npr. max, a jedan paket jednokratnih je oko 30 KM takodje, a nemoze biti jedan, jer se beba presvlaci svaka 2-3 sata, dakle to u pocetku ispadne da ti oko 10 pelena treba dnevno
Jedan veliki paket pelena dakle treba sedmicno a mjesec ih ima 4 pa ti to dodje minimalno 120 KM, a ja pranjem platnenih potrosim max. 30 KM... Meni 90 KM mnogo znaci vjeruj...a ne nabavljam ni ja te pelene jer mi je dosadno i nemam sta raditi