ma nema na cemu, voljela bi da se javila neka trudnica koja je pregurala trombozu u trudnoci, jer se ipak razlikuje stanje. al evo, koliko znam i mogu ja cu ti napisati. ja sam clexane primala u bolnici, u toku tih prvih 15 dana mirovanja, ja dok sam njega primala nisam ustajala iz kreveta ni do wc-a pa ti ne znam reci oko nalaza tacno, ako ces iskreno sve mi je to iz bolnice nekako suvise uzasno. dobijala sam gomilu nekih infuzija, i boli su me haman svaki dan pa se ni ne sjecam kad je sta bilo. ali mislim da su mi svako 2-3 dan radili krv na INR i kada mi je INR spao dovoljno nisko onda su mi ukljucili sintrom, cak mislim da sam bila na gornoj granici, bas mi se tesko razrjedjivala krv...mislim da je tako bilo.
ovo trudnica sto ja znam da su clexane primale, zbog trombofilije, nisu radile INR nikako...al opet kazem tvoj slucaj je drugaciji.
znas li koji ti je dr bio molim te? da zaista ih ima sturih da Bog mili sacuva. ne mogu da vjerujem da ti nije radio color....ali to je klasika na zalost. u sutini ako ides na kolordopler mora ti tvoj dr opce prakse dat uputnicu na kolordopler, koja se razlikuje od uputnice angiologu. onda se sa uputnicm narucis na telefon za kolor, termin se ceka po dva mjeseca i vise. ne znam dal je ista procedura za trudnice...al eto da znas, pitaj iduci put kada budes obavezno. ja sam iz bolnice izasla krajem novembra, isla sam na kontrolu prvo svaku sedmicu, pa svako dvije sedmce, i u maju trebala na kolor, napali me kad sam rekla da mi je dr rekao za maj. kao sta vi mislite, nek vas dr naruci ako ima termin..i bla bla..u junu dobila termin.
sto se fizicke aktivnosti tice, hmm..iz pocetka ja nisam kod kuce strogo mirovala. normalno sam oko bebe, ali me noga veoma boljela. cim me zaboli ja bi lezi..jer mi je to odgovaralo. lagane setnje da, ne dugo sjedenje previjenih nogu, ni slucajno, ne dugo stajanje, ja sam tada obustavila usisavanje, pranje prozora, peglanje, pranje kupatila...iz razloga jer su mi te aktivnosti uzasno uticale na nogu. jako me boljela nakon njih...valjda od stajanja sta li. hvala Bogu muz je uskocio, a par mjeseci i jedna teta. u sustni,ne pretjeruj i slusaj nogu. ja sam se mozda malo raspekmezila bila...al mene je noga zaista jako boljela. i dan danas znam imati uzasne bolove, tako da gledaj i prilagodi rutinu tome.
eto bit ce oke, naoruzaj se pitanjima i ne popustaj ih dok ti ne odgovore