IZVORNA PORUKA: medaaaa
beba nije dobivala dovoljno na kilazi onoliko koliko treba
Tu je tvoj pedijater napravio grešku.Ali što je bilo bilo je.Na tebi je ostalo.
Ni moj od trećeg mj. ne dobija na kilaži kolko treba, nekad 100 gr nekad 150gr mj. ali nam nikad nisu savjetovali uvođenje ad ili nečeg sličnog.Dojila sam (i sad dojim) isključivo do nekog 5 mj i onda polako uvodim dohranu.Prvo voćne hapice pa povrtne.Sad malo bolje dobija na kilaži (300gr. mjesecno otprilike) i meni je to u redu.Sad ima 7 , 800 kg i za 2 dana ako Bog da puni 9 mj.
Doručkuje uvijek oko 9h voćnu hapicu sa žitaricama ( riža, palenta, proso , kus-kus, pir ili neki mix žitarica) znači jedno od toga + neka svježa voćka ili dvije izmiksane.
Ponekad za užinu ponudim opet svježe voće sa jogurtom ili žumance sa jogurtom zavisi šta spremam za ručak(žumance i meso ne dajem u istom danu) .
Za ručak je uvijek kuhano povrće , ako stavljam krompir ne dajem žitarice , i komad mesa.
Za večeru najčešće skuham griz i palentu i ubacim malo kajmaka.Ima puno obroka zato što mi je prečesto dojio ,od kad sam mu ubacila večeru doji odmah posle i to ga drži 4-5 h .
Opet te pozivam da nam se pridružiš na temi o dohrani gdje su mame sa bebama istog uzrasta i gdje se bore sa istim poblemima koji se ne nalaze u davnom prošlom vremenu
MZT