IZVORNA PORUKA: medaaaa
Pod hapom podrazumjevam mlijeko i plazmu.Dok je bila manja htjela je supicu karfiol i brokule.Asada sta god da joj pokusam dati jako malo pojede i opet flasicu svoju pojede
Vjerujem da znate da čisto kravlje mlijeko nije preporučljivo prije 12 mjeseci djetetovog života. Isto tako, keks je prepun šećera, nikakvih vrijednih nutrijenata unutra, samo prazne kalorije za nabacivanje masnog tkiva. Istina, većina nas je "hranjena" hapom, al to definitivno nije ništa pohvalno.
Hapa je i jako kalorična i zasitna tako da organizam onda nema ni potrebu za nekom drugom hranom, a ovisnost o tako velikoj količini šećera se jako brzo stvori kod djece, koja su po prirodi sklonija slatkom ukusu.
Da li dijete doji ili ga hranite adaptiranom formulom?
Da li pod tim da voli slatko prolazi i voće? Ja bih na vašem mjestu smanjila hapu na najmanju mjeru. Da ne kažem izbacila je skroz, eventualno ostavila je za jedan obrok, a opet kažem čisto mlijeko se ne preporučuje do 12 mjeseci starosti. Radije ići sa nekim voćno slatkim kombinacijama, pa u to dodati jogurt. Isfolirati nešto sa prirodno slatkastim povrćima kakva je mrkva, tikvica, u jesen tikva stambolka. I ne zaboravite, do godinu dana dijete se hrani majčinim mlijekom, odnosno formulom kao glavnom hranom. Kruta hrana služi za učenje organizma na drugačiji način hranjenja, a ne za nabijanje masnih naslaga i kila koje će djetetu smetati u motoričkom razvoju, i opterećivati mu organizam.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja