IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Dan zene...
Eh nama do dohrane ima jos vremena ali ja imam par pitanja i dilema jer naravno vec cujem komentare sta ce mu ko dati da jede..neki bi cak sa puna tri mjeseca..znate ono:hajde ba nek proba..eh sad da se ja malo bolje informisem...
znaci ovako,mi sm skoro od pocetka na ad i po vama kad je najbolje krenuti sa kasicama,kojim prvo..kad ste uveli mlijeko..juce sam dobila komentar da ce on brzo na mlijeko i keks a ja ostala paff..reko nece dok se ja pitam..ma sad sam sva zbunjena a voljela bih malo bolje da budem upucena pa da i te druge mogu uputiti..:)
hvala vam...
ne daj da te pokolebaju,
ako imas fin.mogucnost ne daji bebi obicno mlijeko do godine, ja prom sinu nisam davala uopste, poceo je mlijko pred spavanje piti malo pred 2.gi rodj.
a mladjem sam probala ali dobio proljev pa sam odustala, samo mu pomalo stavim ako neka hapica ide s mlijekom, ali sa 13 mj. jos uvijek pije ad.
ti mozem keks i mlijeko davati ako hoces da ti dijete nakvasa nista drugo.
najbolje ti je probati prvo hipp mlijecne kasice i to rizine
pahuljice pa onda ostale.
od voce ide prvo jabuka, kruska i to kuhano redi lakse prbave.
mrkva je isto dobra za pocetak.
ovdje imas jako puno savjtea iscitaj, a i pedijatrica ce ti dati brosuru kad se stA uvodi pa se uz male korekcije mozes toga pridrzavati.
a sa pedijatrom se takodje posavjetuj, meni je moja za mlijeko rekla ako imate fin.mogucnost ne dajite mlijeko prije godine, dijete nije tele nema dovoljno zeljeza u kravljem mlijeku a ad je obogacen svim sto bebi treba
posto beba nije dojena sa rizinim pahuljicama mozes poceti i sa puna cetiri mjeseca ali pomalo tek da vidis kako ce reagovati, ne izbacujes joj odmah ad nego samo dajes ovo da proba i to polako.
< Poruku je uredio MALA1994 -- 17.3.2011 13:34:51 >