IZVORNA PORUKA: marinčii
hanabanana vidim ti si počela s žitaricama ,ja isto tako planiram ,,ne još pošto dojim pričekat ću da navrši 5 mjeseci,zanima me jeli mogu dati žitarice npr,nestle kukuruz/ riža ili prvi put moram samo jedno ili drugo?
sa starijom kćeri sam prvo počela sa Babyrisom ( Milupin proizvod ) pravio se sa vodom budući da je sadržavao adaptirano mlijeko.
Sa mladjom kćeri kod nas više nije bilo moguće nabaviti mliječne kašice od Milupe pa sam joj dala od Humane babyrise ( u omjeru je bilo 30 % rižinih pahuljica i 10 % kukuruznih, ostalo je bilo adaptirno mlijeko ) isto se pravila sa vodom.
Mislim da smiješ uraditi isto, jer niti riža niti kukuruz sadrže gluten koji može dovesti do pojave celijakije.
Prvih deset dana ja sam davala samo tu mliječnu kašicu, prvi dan par kašika, drugi dan malo više, treći još više...uglavnom prati dijete.
Bez brige, i nama se svima to činilo kao nemoguća misija, ali za koji mjesec će ti biti smiješni ovi tvoji strahovi.
Kasnije možeš davati kukuruznu palentu, proso....kada beba navikne na drugačije okuse. Ja sam kasnije u mliječne kašice ubacivala povrće, pa voće...Sretno.