niko se ne izjasnjava ... ja ipak mislim da pare treba da uplatimo na ovaj ZR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
niko se ne izjasnjava ... ja ipak mislim da pare treba da uplatimo na ovaj ZR
mozes li sacekati ovaj BB pa onda sve zajedno uplatiti?
izvinjavam se sto ulijecem ko padobranac ali procitala sam negdje da se planira sakupljanje pomoci za Aminu na BB.. jesam li dobro skontala?
ja se slažem.
IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja se slažem.
Takodjer
ja bih uplatila ovo sto imamo sutra ...
joj, ovo nisam skontala.. ja sam se opustila, kontam na BB lakse mi je..
hvala na info..
Beba Amina Tahmiščija smještena je u bolnicu u Padovi, gdje je priključena na aparate. Njeni bi roditelji do petka trebali uplatiti polovinu novca za transplantaciju jetre, ali im nedostaje još 10.000 eura.
Amini je hitno potrena pomoć
Amina Tahmiščija rođena je 13.01.2011. godine u Zenici. Iz bolnice je otpuštena kao zdrava beba, ali roditelji su nakon 20 dana primijetili da je beba požutjela. Na prvom pregledu liječnica je predložila vađenje nalaza bilirubina. Bilirubin je bio povišen, a nakon 10 dana ponovo radi nalaze krvne slike i bilirubina koji je tada bio u padu, ali krvna slika nije bila dobra te je Amina upućena u bolnicu u Zenici.
Nakon boravka u bolnici, 8. marta je upućena na kliniku u Sarajevu. Ustanovljeno je da Amina ima začepljenje žučnih kanala, a petosatna operacija je izvršena 29. marta. Poslije operacije liječnici su rekli da je jetra ostećena. Nakon oporavka koji je trajao mjesec dana Amina je otpuštena iz bolnice, kod kuće je boravila četiri mjeseca, nakon čega joj stomak počinje naticati.
Prilikom ultrazvka utvrđeno je da ima slobodne tečnosti u stomaku, nakon čega je upućena u Sarajevo radi pretraga. Ponovnim vršenjem ultrazvuka utvrđeno je da ima cirozu jetre.
Tekući račun: UniCreditbank d.d. Kardinala Stepinica b.b.88 000 Mostar
IB:422 716 298 008
Tahmiščija Amina
Vardište, 97 Zenica 72 000
Matični broj:1301011195044
Broj računa KM: 3385802135429368
Euro:404 073 771 01
Swiftccde:uncrba22
Matični br:1301011195044
Vardište 97, Zenica 72 000
IBAN:ba 39 3385 8028 3543 0547
Tea, 11.02.2005.