IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Na moju veliku žalost, moja Lajla je povukla gene na svog čaču, pa je tvrdoglava ko mazga, ali zaista, do nekih možda malo jače od godinu dana pravila sam joj te prirodne sokove, od raznog voća i kada je mama krenula raditi, lagano, dan po dan, ona je počela da odbija voće, jaje, povrće beliku večinu, i prirodne sokove. Svekrva je iskuhavala borovnice, kupine, višnje, alu ona bi samo pihnula i ogurnula. Jedne prilike isjcedila sam joj naranče i ona je pihnula i pljunula, tri dana sam iz principa držala taj sok u flašici i rekla joj da neće nita drugo dobiti, vjerujte isto ka da mi je prkosila popila i po malo vode.
Na kraju uvela sam joj guste sokove, koje je i ponekad kada negdje idemo pila iste, tako i danas uvijek joj kupujemo juice sokoce, njihova višnje je predobra, mene je spasila u trudnoći, ali stalno joj mjenjam, višnja, ananas, jabuka, brskva slično.
Kada sa je nedavno vodila kod stomatologa baš sam pitala da li je tačno da sok o dbreskve gusti nišsti zune, ona mi je rekla da jedino ako dijete popije taj sok, legne , a ne opere zube, e ona škrob nagriza zubiće.
Helem, ljetos smo peot pravili domaće sokove crvene pa joj mješamo, stavimo joj malo gustog od višnje kupovnog, a više domaćeg i ide lagano.
MiK Mik mislim da bi mogla preći sa tih Hippovih na ove normalne, samo eo da su neke malo provjerenije firme, kao fruktal ili juice i slično.