IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja kako znam svi dovode djecu u BiH da nadju sebi partnera kad im je vakat za ženidbu/udaju
To mi je
mene niko nije dovodio :P
Moji su gledali da me vode da bih bila sa rodbinom, da bih bila medju svojim i da nebi zaboravila odakle sam...
Kad sam krenula sa mojim muzem ja sam isla dole svako tri mjeseca nekad i cesce...
Da nisam bila pocela fakultet ja bih se vratila dole... moj muz kao ni ja nezeli da ostane ovdje...
A nezelim ostati u drzavi gdje ce jedna obicna zena koja meni u oci govori "Ti si glupa sto vjerujes u Boga, to nepostoji" i onda uzme casu vode kad ja postim i kaze "Vidi sto je dobra ova voda, hoces li ti malo" namjerno...
Ja nezelim ostati u drzavi gdje mene samo radi imena mog prepoznaju kao stranca i govore "Zasto nepricas samo svedski sa svojim djetetom, praktikuj kulturu u zemlji u koju si dosla" a sami nebi se odrekli svoga kao i niko drugo...
Zar da ostanem u zemlji gdje muslimane smatraju teroristima?
Kad je bio napad u americi na twin towers okrenuo se jedan iz mog razreda i rekao "Ilhana ti si muslimanka, ti vjerovatno imas iste teroristicke misli kao i ostali muslimani"
Zar me ista vuce ovdje da ostanem???