IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Eh, evo i mene na ovoj temi, ja sam na bolovanju od trećeg mjeseca, i prvi mjesec mi bila plata 30 posto, a kako ide komisija i preko 42 dana puna plata naravno bez toplog. U petak opet idem na komisiju,zadnji put su mi dali 42 dana, ovaj put sam sa otpusnim pismom iz bolnice tako da vjerujem da će mi produžiti za dva mjeseca, što bi mi i odgovaralo, jer bih onda nekada taman tad otvorila godišnji kako bih ostvarila pravo na regres. Pitanje, da li se mora otvoriti onih 28 dana baš 28 dana, ili može kada mi taj godišnji istekne, jer mi je termin akoboghda 23.juna
ili 28 dana prije ili na dan poroda...
ali nije zakonksi d amoraš 28 dana prije...
sad ti komisija porduži dva mjeseca...
nakon toga računaj koliko imaš dana godišnjeg da ti godišnji teče do termina ...ako ima previše dana onda ćeš nakon godišnjeg il na posao do termina il ćeš morat opte otvrati bolovanje obično...jer ne možeš 5 dana prije termina otvarat il 28 il na dan poroda....
lijepo sračunaj koliko imaš goišnjeg pa broji na kačendaru unazad dane ...
kad diđeš do datuma kada bi trebala stupiti na godišnji vidi koja je razlika u broju dana pa to reci omdha i komisiji...ako je 2 i pol mjeseca kažemš im da ako ti djau do tada nakon toga ćeš na godišnji da im ne dolaziš...
ako kažu ne možre kad im odeš nakon 2 mjeseca pordužiš smao za one dane do dana supanja na godišnji