cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

28.09.2010, 17:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Pomoćuser posted image
mamine oči je negdje nedavno u vrijeme ramazana napisla divan recept salate od roga paprika za zimnicu...sjećam se žena izrezala i tegle nam slikala ali ja sada ne mogu recept da neđem. a hitno mi...
naime ja nedavno pekla roge za zamrzivač i pohvalim se mužu kako jedna naša froumašica pravi istu salatu od roga kao iz Konzuma koju on voli pojest i on umjesto da ode po salatu u konzum maloprije dođe sa 3 vreće rogauser posted image user posted image user posted image

mamine oči pomgaj daj recept ovdje da ga pokupim inače ako i ove budem stavila ispečene ua zamrzivač ima da mi se zamrzivač prezasiti  i porpjeva o rogama crvenim već sam 3 vreće stavila.user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 01:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo ga...našla mi moja prija double mum...
ja ću ga ovdje prenijeti neka nam ga na mjestu da se zna za ubudućeuser posted image

IZVORNA PORUKA: mamine oci


user posted image
5kg crvenih paprika
naravno oprati i ocistiti od sjemenki
user posted image
sitno iseckati na trakice
isekane paprike staviti u plasticnu kofu oko 5l
napraviti smjesu od
200gr secera
100gr soli
soljica eksencije
250ml ulja
i dva konzervansa
sve sjediniti
user posted image
smjesu preliti preko paprika kofu zatvoriti poklopcem svremena na vreme mjesati
paprike ostaviti da odstoje 24 h
sutradan ih pakovat u tegle i dodati malo presuna bjelog luka mrkve
user posted image
dan kasnije su vec spremne za konzumiranje:)




< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.9.2010 1:25:27 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 09:28

clock-img

taurus

pencil-img

3578

imam ja jedno pitanje za ovaj recept
koji konzervans koristiteuser posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2010, 11:27

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Napravila sam nešto kao malu zimnicu, nisu salate u pitanju, već zaledila povrće, 10ak porcija sataraša i 5-6 porcija pečenih i oguljenih crvenih paprika i jedno 2 kg paradajza iz maminog dvorišta da imam za Adnine čorbice i supice. Sve sam to nagurala u jednu ladicu frizidera, jedva zatvorila user posted image .

Isto tako sam i mrkvu ogulila onim nožem za povrće, izrezla na kolutiće u multipraktiku i zaledila (to je sve bilo za 5 minuta). Lakše mi otkinuti šaku mrkve i ubaciti u lonac nego svaki put, prati guliti i reckati a i malo  da multipraktik aktiviram da ne hvata prašinu.


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

29.09.2010, 12:00

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: taurus

imam ja jedno pitanje za ovaj recept
koji konzervans koristiteuser posted image user posted image user posted image


ja stavila vinobran...

i to 1 kesivca na 5g kg...kesica od 10 gr.


a evo da podjelim sa vama Zeleni ajvar ( plaho dobar i kao namaz i kao prilog jelima)

5 kg zelenog paradajza
3 patlidžana
500 gr hrena
500 ml ulja

oprati sve, samljeti mašinom za meso....
staviti u šerpu i ukuhavati na tihoj vatri oko 45 minuta....
tegle sterilisati u pećnici...napuniti ajvarom...( vruće tegle hladnim ajvarom)
tegle zatvoriti opet staviti u šerpu sa vodom pa priokuhati 4-5 minuta.user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.9.2010 12:13:01 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 12:11

clock-img

taurus

pencil-img

3578

hvala Hanady user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2010, 14:02

clock-img

taurus

pencil-img

3578

opet pitanjeuser posted image user posted image user posted image
evo kako meljem paradajz vidim da ima puno sok i čini mi se da se to neće ukuhati ni za 5 sati
je li ok da mi bude ovako rijetka smjesauser posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2010, 14:55

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: taurus

opet pitanjeuser posted image user posted image user posted image
evo kako meljem paradajz vidim da ima puno sok i čini mi se da se to neće ukuhati ni za 5 sati
je li ok da mi bude ovako rijetka smjesauser posted image user posted image user posted image


samo ti njega ukuhaj na laganoj vatri...ja sam za 45 minuta...završila...mže najduže sat trajati. i ja ovo prvi put pravila jutros...
meni recept jedna muževa kolegica poslalauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 15:19

clock-img

taurus

pencil-img

3578

ma joj meni nešto mašina slabo melje patlidžane
uh već sam se pokajala što počeh
jesi li ti gulila patlidžaneuser posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2010, 15:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: taurus

ma joj meni nešto mašina slabo melje patlidžane
uh već sam se pokajala što počeh
jesi li ti gulila patlidžaneuser posted image user posted image user posted image


naravno ogulila...
i izrezal aha kriške i mljela.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 15:56

clock-img

megi

pencil-img

935

vidim da je Hanadyu ovdje aktivna
pa da je priupitam gdje ima hrena kupiti

hvalaaaaaaa

_____________________________

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

clock-img

29.09.2010, 15:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: megi

vidim da je Hanadyu ovdje aktivna
pa da je priupitam gdje ima hrena kupiti

hvalaaaaaaa


ima u konzumu i interexu onaj u teglici ( ja najviše sam koristila POdravkin....u nedostatku moga iz bašte.)user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 23:31

clock-img

taurus

pencil-img

3578

evo moje iskustvo sa zelenim ajvaromuser posted image

ja sam prilikom mljevenja iz mašine odvajala dio soka jer da to nisam uradila bilo previše tečno

ukuhavala sam malo duže (oko sat i pol) jer ja volim da je smjesa malo čvršća

i na kraju ukuhavanja kada sam probala, bilo mi neslano pa sam onako od oka dodala soli i popravila ukus

i po meni bi se mogla smanjiti količina hrena jer ipak ima jak miris i baš se osjeti u smjesi

ma meni je bitno da sam ja to napravilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2010, 23:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image user posted image user posted image
sve ćeš ti to pojestiuser posted image user posted image user posted image user posted image
sutra porbaj...savršen...
a ja nisma ništa solilauser posted image doduše nama se sviđa i ovako...
a hren... e ja sam koristila svoj iz bašte...možda onaj iz teglice i treba manje staituser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.09.2010, 23:38

clock-img

taurus

pencil-img

3578

ma sad je gotovouser posted image user posted image user posted image
ali već se vidim kako ga na silu jedem samo da dokažem mm-u da je ovaj ajvar savršenuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.10.2010, 00:13

clock-img

milenium

pencil-img

6133

koliko kg paprika ide na 3 litra vode,za kiselit paprike ,one roge?

clock-img

14.10.2010, 00:14

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: milenium

koliko kg paprika ide na 3 litra vode,za kiselit paprike ,one roge?


kako sprmaš te roge...jel ih bariš u toj vodi
kaži kako ih spremaš da ti dam mjeru....

ne kontam šta hoćeš sa njima...
svak živ prvo izvaga paprike a ti prvo vodu izmerila...jesi u nju stavila šta već da porkuhauser posted image


< Poruku je uredio Hanady RR -- 14.10.2010 0:22:20 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.10.2010, 00:24

clock-img

anidla

pencil-img

3683

joj da imam kucu ja bi sve pravila od zimnice, ali nit imam prostora za praviti nit imam gdje drzat user posted image

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

clock-img

14.10.2010, 00:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh jel ima ko ideju šta dobro da napravim sa domaćim crnim grožđem...imama ga puno...čini mi se nikada nam nije ovako rodila loza...sigurno 50 kg ako ne i više...jeli smo, ostavili u zamrzivač za kompot, pravili sok...al jel ima ko kakvu ideju šta bi još mogla napravit. neki fin receptuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.10.2010, 00:30

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: milenium

koliko kg paprika ide na 3 litra vode,za kiselit paprike ,one roge?


kako sprmaš te roge...jel ih bariš u toj vodi
kaži kako ih spremaš da ti dam mjeru....

ne kontam šta hoćeš sa njima...
svak živ prvo izvaga paprike a ti prvo vodu izmerila...jesi u nju stavila šta već da porkuhauser posted image



nisam još ništa počela kuhat.nešto sam zimnice već napravila a nešto nisam.
kiselim paprike,napravit ću onu smjesu od csencije,bibera itd i time preliti paprike samo ne znam koliko paprika kupiti,ne želim viška pa da propada,ili da moram još jednu smjesu pravit.

clock-img

14.10.2010, 00:30

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

eh jel ima ko ideju šta dobro da napravim sa domaćim crnim grožđem...imama ga puno...čini mi se nikada nam nije ovako rodila loza...sigurno 50 kg ako ne i više...jeli smo, ostavili u zamrzivač za kompot, pravili sok...al jel ima ko kakvu ideju šta bi još mogla napravit. neki fin receptuser posted image



kupite još toliko i napravite vinouser posted image

clock-img

14.10.2010, 00:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: milenium

koliko kg paprika ide na 3 litra vode,za kiselit paprike ,one roge?


kako sprmaš te roge...jel ih bariš u toj vodi
kaži kako ih spremaš da ti dam mjeru....

ne kontam šta hoćeš sa njima...
svak živ prvo izvaga paprike a ti prvo vodu izmerila...jesi u nju stavila šta već da porkuhauser posted image



nisam još ništa počela kuhat.nešto sam zimnice već napravila a nešto nisam.
kiselim paprike,napravit ću onu smjesu od csencije,bibera itd i time preliti paprike samo ne znam koliko paprika kupiti,ne želim viška pa da propada,ili da moram još jednu smjesu pravit.



eh onda fino uzmi 10 kg crvenih paprika...
u toj vodi ih obari kao žute...
stavi u velike tegle...3 će ti trebat i onda u ohlađenu vodu dodaj češnjakak i bibera i zalij tegle...ostavi otvoreno preko noći na tacni nekoj ako iskipe...ujutro samo zatvori i ostavi na mjesto.
a ako ne iskipe dodaj malo pokuhane naspoeljene vode ako bude falilo. i etouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.10.2010, 00:39

clock-img

milenium

pencil-img

6133

nisam mislila tako ali probat ću i to .hvalauser posted image user posted image

clock-img

14.10.2010, 11:05

clock-img

Nejrica

pencil-img

351

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

eh jel ima ko ideju šta dobro da napravim sa domaćim crnim grožđem...imama ga puno...čini mi se nikada nam nije ovako rodila loza...sigurno 50 kg ako ne i više...jeli smo, ostavili u zamrzivač za kompot, pravili sok...al jel ima ko kakvu ideju šta bi još mogla napravit. neki fin receptuser posted image


I mi imamo slicnu situaciju...puno grozdja...pa je sveki rekla da cemo praviti slatko...posto nam je crno,valjda se kozica odstrani i onda ukuha standardno kao sljive...pa et vidjecemo.


_____________________________

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

clock-img

14.10.2010, 14:58

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Hanady stavim ti ja recept za sok od grozdja za nekih 20 min.sestra moja pravila,sok je extra,samo da ona dodje sa posla pa mi izdiktira recept,ako se vec neko ne javiuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Zadnji članci

article-img