cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

19.08.2010, 11:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

e mene zanima žuta puterica...user posted image user posted image user posted image

samo još da te pitam jel kad se slomi unutra bijela ili šareno zrno...da znam jeli domaće smjeme il stranouser posted image user posted image user posted image

i javi na Pp koliko mu je kg buranije...

ja sam svoju pobrala nisma imala puno posađene samo 5 kuća....

malo sam dokupila zelene olovke za salatu...
al bih seki i mami uzela buranije pošto im nisma svoje obezbjedilauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:45

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021

Hvala za recept za turšiju user posted image
A kako ću staviti sam ribani kupus, jel ga samo solim ili? I može li taj recept za krastavice mm samo to i voli user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

19.08.2010, 11:48

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Handy ja sad zaljevam cvjece na terasi i mislim na tebe , reko ako Handy jos gdje napsie da ima i vrta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja vise niakd necu reci da sma domacica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


nije valjda mirkice da nisi znala da imama ''igraonicu''.....

http://www.ringeraja.ba/forum/m_235136/mpage_1/key_/tm.htm
evo slikica malo user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:49

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: w.pooh

A kako ću staviti sam ribani kupus, jel ga samo solim ili?


Izribas, pososlis, natrpas u tegle ili kantu, ako u tegle onda pritisnes onim plasticnim...ne znam kako se zove, zatvoris i cekas da nadodje
Ledy nije bona Henady vec Hanady user posted image user posted image user posted image user posted image  haman se nisi naspavala

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:49

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Handy ja sad zaljevam cvjece na terasi i mislim na tebe , reko ako Handy jos gdje napsie da ima i vrta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja vise niakd necu reci da sma domacica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


nije valjda mirkice da nisi znala da imama ''igraonicu''.....

http://www.ringeraja.ba/forum/m_235136/mpage_1/key_/tm.htm
evo slikica malo user posted image user posted image user posted image user posted image


Zena zmaj sta reci , svaka ti cast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

19.08.2010, 11:50

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

hej kuku, moja svekrva pravi zimnicu ko da ih ima pedesetoro, meni to čudno
Bure kupusa, bure paprika, bure ovog, bure onog, rasol, pune 2 škrinje, 50 tegli ajvara, da se naježiš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
2-3 vrta imaju hahhaha


Ma to oni da malo i snahi daju user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: w.pooh

Hvala za recept za turšiju user posted image
A kako ću staviti sam ribani kupus, jel ga samo solim ili? I može li taj recept za krastavice mm samo to i voli user posted image


ja ribam ovako

kupus vreću uzmeme i na jednu vrćeu ja sam skonatala ide 300 grama soli
tako i na glavice kad ga spremam mjerim pa ne fulim....

znači izribaš kupus i nasoliš ga.....

staviš da tako odstoji...
ja to uradim recimo navčer oko ponoći pa ostavim ga do ujutro da stoji

onda fino tegle napunim...pa ona voda što je kupus pustio naspem u tegle....

vode mi uvijek ostane a tegle ne zatvaraš do navečer ...
obavezno ih stavi na neku tacnu jer može da iskipi

kad vidiš da je pustilo do vrha tegle vode pritisneš ih odozgo da ti ne viri kupus onim platikama i zavrneš teglu..
ako fali vode dodaš one što je ostalo....

eto

a sad će moja teka izbacutu krastaviceuser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:52

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

IZVORNA PORUKA: w.pooh

Hvala za recept za turšiju user posted image
A kako ću staviti sam ribani kupus, jel ga samo solim ili? I može li taj recept za krastavice mm samo to i voli user posted image


ja ovu smjesu sa vodom koristim kao univerzalnu...za sve salate...a krastavce mozes kupiti one kornisone..operes ih..poredas u tegle..stavis biber u zrnu ...ja stavim i kopra..i preli tom smjesom..pritisnes ih ..oni kruzici...nemam pojma kako se ono cudo zove...ona plastika u obliku pahuljice user posted image ...i pastelizujes...kao sto je henedy objasnila...
sto se tice ribanog kupusa...ena je napisala recept..ja isto pravim...da ne ponavljamo..user posted image


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

clock-img

19.08.2010, 11:53

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021


IZVORNA PORUKA: ledy blue

W.pooh kad smo vec kod paprika.ako u tursiju budes stavljala one paradjzuse..obavezno ih malo zasijeci i proviri da nema mesa u njima...user posted image zna se desiti..



Njih možda stavim malo jer ni mm ni ja ne volimo paprike user posted image al nek ima radi gostiju(hvala na upozorenju). Hej žene što se ja radujem isto malo dijete što ću po prvi put u životu spremiti malo zimnice, a da nije vas ne bih ni to malo user posted image user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

19.08.2010, 11:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

19.08.2010, 11:55

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: ledy blue

pritisnes ih ..oni kruzici...nemam pojma kako se ono cudo zove...ona plastika u obliku pahuljice user posted image


user posted image user posted image  e ta plastika ne znam ni ja kako se zove user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:55

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

kisele krasatvice

5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...user posted image
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)

malo kopra i hrena

e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....

na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle

skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran

skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelouser posted image

a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz...savršen je ozbiljno vam kažem nećete se pokajati


< Poruku je uredio Hanady RR -- 19.8.2010 11:58:36 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:56

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

Hanady izvini user posted image ...malo mi oci utrnule..pa ne vidim dobro...user posted image  

_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

clock-img

19.08.2010, 11:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: buba29

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e mene zanima žuta puterica...user posted image user posted image user posted image

samo još da te pitam jel kad se slomi unutra bijela ili šareno zrno...da znam jeli domaće smjeme il stranouser posted image user posted image user posted image

i javi na Pp koliko mu je kg buranije...

ja sam svoju pobrala nisma imala puno posađene samo 5 kuća....

malo sam dokupila zelene olovke za salatu...
al bih seki i mami uzela buranije pošto im nisma svoje obezbjedilauser posted image




e mila moja ja mislim da je domaće sijeme iz Goražda,ganjo je neku ženu za to user posted image user posted image  ali da me ubiješ koje je boje ja ne znam,to sveki oko tog barata user posted image user posted image

mm i svekar su na selu posijali preko 250 kuća (jel se ovako kaže) i ima je baš mašala dosta
ja ti sad u nedelju aBd idem tamo,moram mami mojoj nabrati oko 10kg,tako mi je rekla

koliko bi ti mila da mogu pitati svekra,i ja ti veze nemam o cijeni,kako se to uopšte kreće,recimo na pijacama ??????

veeseelaa jel me zezaš ili stvarno hoćeš i ti puterice user posted image user posted image user posted image


bubo ako je 2 km ponesi i meni 10 kg...
domaće smejeme iz goražda znam koje je puterica je u redu...ona široka...

ako je skuplje nda ću kod druge žene se namiriti jer ona mi daje po 2 km....

pa eto da znašuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:57

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: ledy blue

Hanady izvini user posted image ...malo mi oci utrnule..pa ne vidim dobro...user posted image  


user posted image user posted image user posted image  vidim ja ti zenu preimenova....da ne kazem sta drugo user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

19.08.2010, 11:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ena0002

IZVORNA PORUKA: ledy blue

Hanady izvini user posted image ...malo mi oci utrnule..pa ne vidim dobro...user posted image  


user posted image user posted image user posted image  vidim ja ti zenu preimenova....da ne kazem sta drugo user posted image


ma hajd kao da hanady i sama sebi ne fuli nick il nečiji...
ja kad kucam svi se ibrete...
em mi fali slova em permutujemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 12:08

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021

Hanady, lady blue i ena0002 hvala mnogo user posted image mm će se pravo obradovati i vjerovatno neće vjerovati user posted image
e još taj kopar i hren, hren sa skontala da se kupi korijen( je li na pijaci ili ima i u marketima) a kopar u kojem je on obliku, jel bude začin u kesici ili user posted image Ma prava sam domaćica nemam pojma user posted image user posted image al naglasila sam na početku da mi je prvi put user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

19.08.2010, 12:40

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

hanady, moza nisi vidjela, upitah te kako pravis dzem od borovnice, pa javi kad mognes pliz

_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

19.08.2010, 12:53

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

i meni bi bilo pozeljno da cujem kako hanady pravi taj dzem al bas u grame.. i ja volim kad znam tacnu mjeru a ne da gatamuser posted image

Nisam mislila praviti bestilj nego malo rjedje jer tkao vise volimo - bas da bude ko mamelada od sljivauser posted image
znaci onda ni njega ne bi morala u te tegle pa u serpu  nego cim uspem u tegle gotovo:)

uh nemam toliko veliku sepru al ecu ni praviti vece kolicine pa cu tri po tri tegle :)


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

19.08.2010, 13:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

e ovako
1. hren ima na pijaci u kirijenu da se kupi
a koapar...
ja imama u bašti pa osušim...ali savrešno je dobar i onaj koji ima kupiti u kesicama u marektima
ja sebi stavim 1 cvijet
a iz kesice samo 1 kašikica mala se stavi na dno tegle...user posted image


a džem ob borovnica.....

najprije da kažem da na 1 kg bornovnica ide 1 kg šećera

operete bornovnice i fino stavite u jednu šerpu oa pomješate sa šećerom....

onda pustite da stoji onako  jedno 4-5 sati...sve povrmeneo mješati da bornovnice puste sok i pomješa se sa šećerom....

nakon toga perioda staviti na vatru laganu i kuhati nekih 15-20 minuta da se sve lijepo ukuha.....

e nakon toga sipati u tegle....
e nakon toga nasuti vou u šerpu pa staviti tegle da jedno 5-6 minuta u u toj vodi kuhaju....

poklopiti i obavezno zamotati tegle u novinu i staviti na hladno....

bornovnice mogu pormjeniti boju...novina okolo tegle to ne dozvoljava...
eto gauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 13:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

19.08.2010, 13:21

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021

Hanady praviš li možda džem od višanja?

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

19.08.2010, 13:25

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ja sam pravila kao Hanady, ali kod mene je to slatko od borovnica, kupina, malina. malo je previse secera za dzem 1kg voca:1kg secera

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

19.08.2010, 13:30

clock-img

Anoniman

Ja sam od svoje svekrve naucila da pravim na ovaj nacin dzemove(borovnica, jagoa, malina, visnja):
U veeeliku serpu stavim red borovnica(ili visnje, mal....)pa tolikired secera, pa red voca, pa red secera...Koliko voca toliko secera. Ostavis da stoji 24h i onda stavis da prokuha. Kuha 5-10min. i eto ga.
Ja to drzim u frizideru( a moze stajati i na hladnom i mracnom mjestu duuugo dugo) i koristim kao namaz ili stavljam u kompote.

Zadnji članci

article-img