cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

19.08.2010, 10:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Pravili zimvu, polomimo se svekrva i ja i na kraju pojede se malo, onaj veliki ostatak dijeli komšiluku ili na smeće, e neće Alma ove godine, samo ajvar, a sve ostalo se može kupiti, u zimnivu ne računam nekoliko kesica crvenih paprika, borovnice, višnje, jagode, to je meni standardno.

E, za buraniju, da Vam sene bi čula na zamrzivač, kada je obarite zavisno koliko vas je u kući, punite je u plastične flaše i zatvorite i bude super.


ja buraniju ne barim....
pokušaj da je ne bariš i staviš u frižider naravno samo mladu koja nema žilica....

i da ja imama škrinju od 120 luser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 10:40

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

U sustini nikad ne pravim pravu zimnicu nego zaledim sam neko voce koje pozelimo tokom zime da se malo "omrsimo " user posted image
ove godine namjeravam napraviti neke dzemove jer ih moja curica bas voli pa bolje dok se ima voca da budu prirodni bez icega samo voce i secer.
Mene sad interesuje kako cuvate te dzemove, marmelade... u obicnim teglama , u frizideru ili kako ???

Mislila sam ih staviti u obicne tegle al rekoh da ne pogrijesim. I koliko dugo mogu stajati....vjerovatno necu ni praviti velike kolicine pa nece dugo ni trajati al opet da znam


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

19.08.2010, 10:43

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

Henedy user posted image svaka cast za recept..bas cu probati napraviti!!!
Ja od zimnice pravim...tursiju..kao salatu ..a i tursiju od grozdja.i ostalih vockica...ajvar...sok od grozdja... paradajz umak user posted image ...nemam pojma koji je strucni nazivuser posted image ..kompot od kajsija...dzemove od sljivva...salate od kupusa...krastavca..paprika...cvekle..
a u hladnjak ''natrpam'' buraniju...karfiol..smjesu za sataras..kukuruze...paprike...i malo mesa user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

clock-img

19.08.2010, 10:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

U sustini nikad ne pravim pravu zimnicu nego zaledim sam neko voce koje pozelimo tokom zime da se malo "omrsimo " user posted image
ove godine namjeravam napraviti neke dzemove jer ih moja curica bas voli pa bolje dok se ima voca da budu prirodni bez icega samo voce i secer.
Mene sad interesuje kako cuvate te dzemove, marmelade... u obicnim teglama , u frizideru ili kako ???

Mislila sam ih staviti u obicne tegle al rekoh da ne pogrijesim. I koliko dugo mogu stajati....vjerovatno necu ni praviti velike kolicine pa nece dugo ni trajati al opet da znam


ja džemove stavljam obavezno u staklneke...kad sve ukuham i sterilišem saklenke onda stavim džemove ili kompote u tegle staklene pa u veliku šerpu stavim vode i poredam ih ( šerpa mi je tolika da upalim 4 kola na špretu i nju stavimuser posted image ) i onda poredam staklenke pa samo -4 minute kuhaju tako i to mi omogućava da duže stoji....
to neradim sa bestiljem ...njemu treba samo tamnija prostorija....
a ostalo u zavisnosti koje je voće...jeli podložno pormjeni boje...tegle zamotam u novinu i stavim na policu koja nije direktno izložena suncu tačnije svjetlosti.

a voće ledim u plastičnim posudama....


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 10:49

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Hanady nabila si mi kompleks i nisam sigurna kako ću to prevazićiuser posted image user posted image . Ove godine samo malo smrznutog voća za N, ostalo zaista neću stići

clock-img

19.08.2010, 10:52

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Handy mene nekada bude stid kada citam tvoje postove ama zeno odakle ti tolika energija , daj malo , zimnica , dzemovi jela svakorazna kolaci djeca , posao muz kuca avlija cvjece ama zeno dosta  user posted image user posted image user posted image user posted image ma stavrno si svaka cast i ja jos se i RR prihvatila ja vala ne mogu toliko :)))) Svaka ti cast . 

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

19.08.2010, 10:54

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Hanady draga pa kako stigneš od djece? svaka čast
ja kad dodjem s posla dok ručak napravim dok malo kuću očistim vrijeme za spavati

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.08.2010, 10:54

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: ledy blue

Henedy user posted image svaka cast za recept..bas cu probati napraviti!!!
Ja od zimnice pravim...tursiju..kao salatu ..a i tursiju od grozdja.i ostalih vockica...ajvar...sok od grozdja... paradajz umak user posted image ...nemam pojma koji je strucni nazivuser posted image ..kompot od kajsija...dzemove od sljivva...salate od kupusa...krastavca..paprika...cvekle..
a u hladnjak ''natrpam'' buraniju...karfiol..smjesu za sataras..kukuruze...paprike...i malo mesa user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image  da nisi sta zaboravila user posted image user posted image user posted image
Ja u saradnji sa mojom divnom mamicom napravim bestilj, a neki dan sam pravila kao djem-slatko od borovnica, i jagoda....to sad uz ramazan sa sutlijom mmmm user posted image , pravila sam kompot od breskvi, planiram i paradajz sos od domaceg paradajza od mojih roditelja user posted image .....zaledila sam malo povrca i voca i eto dosta user posted image user posted image user posted image
Ja sam ove godine po prvi put zaledila i rastiku pa cemo vidjeti hoce li valjati user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 10:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Handy mene nekada bude stid kada citam tvoje postove ama zeno odakle ti tolika energija , daj malo , zimnica , dzemovi jela svakorazna kolaci djeca , posao muz kuca avlija cvjece ama zeno dosta  user posted image user posted image user posted image user posted image ma stavrno si svaka cast i ja jos se i RR prihvatila ja vala ne mogu toliko :)))) Svaka ti cast . 


zato sam jutros u 4 legla au 6 i 20 ustala...
ma samo jednom kad padenm s nogu i tu će mi biti kraj....
kad mi zimnica bude najpotrebnija ja je neću imat snage napravituser posted image

nije ni ovo dobro kod mene...al ja žene volim punu kuću hrane....

ja bolan kupim vrećom brašno i paketom ulje...neka se ima...isto koda su mi prodavnice u drugom graduuser posted image user posted image user posted image

i nema vam do čega bit kompleks nabijen...
eto vidjet ćete ...kad budem pravila...
svaki put ću vam pokazati recept i količinu i vrijeme koliko za to treba....

evo ja sad na RR...
na odmoru sam do ponedeljka...
mala beba slaže kockice, velika kod nane...meni se na šporetu kuha piletnina a potkuhala sam rolat slani....
i eto radim tri stavri, čuvam dijete, kuham i uživam sa vamauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 10:58

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma bježi tamo, 2 sata spavaš user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.08.2010, 10:59

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Zaboravih reci zaledim i crvenih paprika, zapecem ih, ogulim i onda tako zaledim. Ja nemam skrinju i to me zeza user posted image ...ali mama ima ladicar pa cemo se kod nje svaliti, jer moji imaju bastu i steta je ista pustiti da propadne kad se moze zalediti user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:00

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ena0002

IZVORNA PORUKA: ledy blue

Henedy user posted image svaka cast za recept..bas cu probati napraviti!!!
Ja od zimnice pravim...tursiju..kao salatu ..a i tursiju od grozdja.i ostalih vockica...ajvar...sok od grozdja... paradajz umak user posted image ...nemam pojma koji je strucni nazivuser posted image ..kompot od kajsija...dzemove od sljivva...salate od kupusa...krastavca..paprika...cvekle..
a u hladnjak ''natrpam'' buraniju...karfiol..smjesu za sataras..kukuruze...paprike...i malo mesa user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image  da nisi sta zaboravila user posted image user posted image user posted image
Ja u saradnji sa mojom divnom mamicom napravim bestilj, a neki dan sam pravila kao djem-slatko od borovnica, i jagoda....to sad uz ramazan sa sutlijom mmmm user posted image , pravila sam kompot od breskvi, planiram i paradajz sos od domaceg paradajza od mojih roditelja user posted image .....zaledila sam malo povrca i voca i eto dosta user posted image user posted image user posted image
Ja sam ove godine po prvi put zaledila i rastiku pa cemo vidjeti hoce li valjati user posted image


raštiku i list vinove loze isto stavljam...

evo porvjeren recept


raštiku opereš i posušiš...pa onda fino staviš u fldžan ulja...prstom namažeš list raštike i slažež jednu na drugu tako...ja otprilike 40 lisova 1 na drugi stavim a može i manje naravno ili više...i samo staviš u kesicu zavešeš je i u zamrzivač....

a list vinove loze...
uzemte kutiju kartonsku...ja to sačuvam one od cipela ili čizama...pa izračite je naravno, stavite u nju papir čist i samo stažete list u kutiju...zatvorite kutiju i dobro je obljepite selotepom da zrak ne ulazi i takvu u zamrzivač....kad hoćete list nožem rupu napravite izvadite koliko vam treba i opet zaljepite selotepom.
ja sam prijwe u tegle slagala pa list po list nasoljavala i tako čuvala...al ovako se bolje sačuva, ne mjenja boju i kao svjež ostane...a i lakše i brže za spremit.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:02

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma bježi tamo, 2 sata spavaš user posted image user posted image user posted image


e taman tako...a i to mi je postalo upitno....user posted image
al moram mjenjat..,moram....
sve se nadam dok curice budud veće naći ću sebi vrijeme za promjenu ove navike...jer istina liše je do bola to što sebi radim.user posted image

sory za OT...al kako stavri stoje ja ću morat posebnu temu otvorituser posted image





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:03

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

raštiku i list vinove loze isto stavljam...

evo porvjeren recept


raštiku opereš i posušiš...pa onda fino staviš u fldžan ulja...prstom namažeš list raštike i slažež jednu na drugu tako...ja otprilike 40 lisova 1 na drugi stavim a može i manje naravno ili više...i samo staviš u kesicu zavešeš je i u zamrzivač....


A je li sve moras iskoristiti kad hoces da kuhas ili se tako zbog tog ulja odvajaju? Ja sam rastiku obarila, isprala hladnom vodom i u kesice zaledila, sad imam mali problem sto mi se liske kako su se zaledila malo lome, a prostor mi je mal....hoce zena sve da strpa u dvije ladice user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:04

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

hanady duso kad ti puzic dodje na red user posted image
mi sami u kuci,pa dok malo pobriskaj,dok jesti,dok sa vama promahalam,pa ves, pa neki termini uvijek,dok sam radila aaaaa navrat nanos,spanem sa nogu ko svitlac da mi nit vecera nit mm nepadne na pametuser posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

19.08.2010, 11:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ena0002

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

raštiku i list vinove loze isto stavljam...

evo porvjeren recept


raštiku opereš i posušiš...pa onda fino staviš u fldžan ulja...prstom namažeš list raštike i slažež jednu na drugu tako...ja otprilike 40 lisova 1 na drugi stavim a može i manje naravno ili više...i samo staviš u kesicu zavešeš je i u zamrzivač....


A je li sve moras iskoristiti kad hoces da kuhas ili se tako zbog tog ulja odvajaju? Ja sam rastiku obarila, isprala hladnom vodom i u kesice zaledila, sad imam mali problem sto mi se liske kako su se zaledila malo lome, a prostor mi je mal....hoce zena sve da strpa u dvije ladice user posted image user posted image user posted image


odvaja se zato se i ulja i ne lomi se list....
ja ništa ne barim...ama baš ništa...
barnjeme gubi svojstav ja izbjegavama da obarim bilo štauser posted image
a naravno izbjegavam da je bilo štas mokro kad ledim da mi se ne stavra puno leda između namjernica....


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: sara.at

hanady duso kad ti puzic dodje na red user posted image
mi sami u kuci,pa dok malo pobriskaj,dok jesti,dok sa vama promahalam,pa ves, pa neki termini uvijek,dok sam radila aaaaa navrat nanos,spanem sa nogu ko svitlac da mi nit vecera nit mm nepadne na pametuser posted image


pošaljem ti odgovor na PP večeras nakon ifatarauser posted image user posted image user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:09

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sara.at

hanady duso kad ti puzic dodje na red user posted image
mi sami u kuci,pa dok malo pobriskaj,dok jesti,dok sa vama promahalam,pa ves, pa neki termini uvijek,dok sam radila aaaaa navrat nanos,spanem sa nogu ko svitlac da mi nit vecera nit mm nepadne na pametuser posted image


pošaljem ti odgovor na PP večeras nakon ifatarauser posted image user posted image user posted image




uh izvini nisam znala da postis draga user posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

19.08.2010, 11:09

clock-img

kolacic

pencil-img

491

divna si hanady, volis kuhati kao i jauser posted image  samo je kod mene problem sto mi je sad puno vruce da se pecem kod sporeta a pri kraju sam trudnoce,,, inace toliki sam fanatik za kuhanjem, ljude davim receptimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
muz mi se udebljao za pola godine 6 kg, ovaj, malo se ubucio jer se ja stalno bavim necim novim, a zadovoljstvo mi je vatrostalna posuda iz koje uvijek izadje nesto fino, mirisljavo, spremno za njam njam njam.... Hajde mi daj neki lagani recept za danas, nekih pola sata spremanja, neka varijanta corbice, pravila sam begovu on my way, ali ja bih neku novu, ili nesto drugo, lagano jelo.. da pripremim svom mm  sebi i bebici nasoj? user posted image

clock-img

19.08.2010, 11:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: sara.at

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sara.at

hanady duso kad ti puzic dodje na red user posted image
mi sami u kuci,pa dok malo pobriskaj,dok jesti,dok sa vama promahalam,pa ves, pa neki termini uvijek,dok sam radila aaaaa navrat nanos,spanem sa nogu ko svitlac da mi nit vecera nit mm nepadne na pametuser posted image


pošaljem ti odgovor na PP večeras nakon ifatarauser posted image user posted image user posted image




uh izvini nisam znala da postis draga user posted image


ma nema vezeuser posted image
nemoj da mi pkačeš trudnice lijepa....
sve je za ljude...sama sam uletila u rizik izlazeći na internet zar ne?user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.08.2010, 11:11

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

Ima jos sitnica ena user posted image ..ma znas da sam ja ocajna kucanica...a svi smo ...masala ..a zima duuugaaauser posted image

_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

clock-img

19.08.2010, 11:11

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021


IZVORNA PORUKA: w.pooh

Ja nikada nisam spremala zimnicu user posted image user posted image Ove godine imam želju da napravim ribani kupus i onu turšiju(mrkva, karfiol, čitavi krastavci, četvrtine kupusa i ne znam šta još ide user posted image ), pa bih zamolila nekoga da mi napiše na koji način sve ovo da pripremim i šta mi sve treba (al imajte na umu da to nikada nisam radila user posted image user posted image ). Mnoooogggooo zahvalna user posted image

Eh i kako stavljate to voće u zamrzivač?


user posted image Nekouser posted image Bilo kouser posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

19.08.2010, 11:12

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

nemoj hanady pusti me da cmizdrim,niko kod kuce me nesmije nervirati svi me izbjegavaju kao prenosnu bolest da nebi bili krivi sto mi kreno porod, ako me ovako niko nebude sikirao docekat cu novu godinu sa stomakom user posted image user posted image user posted image  
uh odoh sad za poslom dolazi nam majka i dajdza danas user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

19.08.2010, 11:14

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

odvaja se zato se i ulja i ne lomi se list....
ja ništa ne barim...ama baš ništa...


E super za recept da znam za ubuduce user posted image ....ma ne barim ni ja ali nisam znala za rastiku kako...pa mi jedna zena rece tako i eto user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

19.08.2010, 11:19

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: w.pooh



Ja nikada nisam spremala zimnicu user posted image user posted image Ove godine imam želju da napravim ribani kupus i onu turšiju(mrkva, karfiol, čitavi krastavci, četvrtine kupusa i ne znam šta još ide user posted image ),
Eh i kako stavljate to voće u zamrzivač?


user posted image Nekouser posted image Bilo kouser posted image


Tursiju ne znam, nisam nikad pravila, a sa ribanim kupusom ja ustvari pravim mjesanu salatu: izribam kupus, malo mrkve, crvene paprike, zelene paprike, luka i zelenog paradajza. Toga bude malo vise, pa ja pomalo to pomjesam u vajnik, posolim i dobro rukama sol utrljam i onda redam u kantu, ali moras dobro pritisnuti kad trpas i kad napunim kantu opet pritisnem sa tanjirom. Jad to sve nadodje , kupus pusti vodu salata bude extra user posted image
A voce mozes u kesice ili plasticne zdjelice, ja operem dobro posusim u kesicu i to je to

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

Zadnji članci

article-img