cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

clock-img

09.07.2015, 23:25

clock-img

minie

pencil-img

165


IZVORNA PORUKA: almondray

Zna li neko kako da napravim slatko od višanja da bude kao ono što dođe u lisnatom tjestu iz pekara? Ono da zadrži boju i miris višnje...ako znate na šta mislim.
Pravila sam neki džem što se dugo kuha ali je dosta potamnio,žestok je.



Ja pravila sa dzemfixom, isto bude kao kupovni, a brzo gotov i ukusan. Boja predivna kao i okus.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

09.07.2015, 23:46

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja staltko od višanja radim godinama na isti način i ne mjenjam jer niko ne smatra da trebamuser posted image a sve se pojede...
kod mene dodouše manje u štrudlama koliko na sladoledu al opet dobro je i u štrudle...

elem ispučiš višnje ( što znači košpice sklonišuser posted image
)
u veliku šerpu staviš višnje ispučene i izvagane, koliko višanja koligramima toliko šećera u kilama znači 1:1 i promješaš...ostaviš da prenoći a mješaša par puta između da se šećer otopi, sok puste...

onda sutradan u šerpu staviš i kuhaš...

ja uglavnom kuham po 3 kg ...u onoj šerpi 5 litara...
''baca'' puno prska pa je ovako bolje...
kad prokuha kuhaš 15-tak minuta...
onda procjediš...pa višnje vratiš opet sa još jedno pola kile šećera do 800 gr najviše na ove 3 kile...
kuhaš da otopi i kad prokuha još 10-tak minuta skuhaš..
pa fino u vruće tegle vruće višnje slažeš, poklopiš i okreneš naopako da ohladi...


a onaj sok...
na šporet opet, u njega možeš a i ne moraš jedna limuntos na dva litra otprilike staviti...ja bez limuntosa radim...
dodoam još kilo šećera na ove tri kile, kuham oko 20 -25 minuta pa u vruće flaše, vruć sok sipam i ohladim...
ovaj sok se sa vodom razblažuje, moji ga vole jako...

i da znaš od 10 kg višanja 4 do 5 tegli onih od 750 grama slatka imaš a soka i do 10 litara ako ti je višnja sočna...a sočen su one krupne velike tamnije :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.07.2015, 23:58

clock-img

enči80

pencil-img

123

Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

11.07.2015, 16:58

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727



IZVORNA PORUKA: enči80

Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



Na u frizider...van njega nek noci...,
A ovo dodoavanje nije neophodnono onda ne znam za stajanje koliko dugo mogu...jer realno meni zna slatko stajati i vise godina secer mu je konzervans

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

11.07.2015, 23:16

clock-img

enči80

pencil-img

123


IZVORNA PORUKA: Hanady RR



IZVORNA PORUKA: enči80

Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



Na u frizider...van njega nek noci...,
A ovo dodoavanje nije neophodnono onda ne znam za stajanje koliko dugo mogu...jer realno meni zna slatko stajati i vise godina secer mu je konzervans


Hvalauser posted image Ma,ja to sve iako sterilišem tegle,naknadno pasterizujem a nešto sumnjam da će i dočekati zimuuser posted image Uglavnom,ukus za 10user posted image

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Zadnji članci

article-img