IZVORNA PORUKA: draguljče
A evo i recept za zeleni paradajiz. Jede ga i naj ko ga ne voli, a u tu skupinu spadam i ja. U turšiji ga ne bih pojela ni kad bih morala.
KLIK
ja zeleni radim kao krastavice...
imama super recept...
i jedu ga svi...koji nikada zeleni pojeli nebi
a turšiju više i ne radim...uvjek ostane...pojedinačno sve bolje ode
evo copy sa prethodnih strana
kisele krasatvice
5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)
malo kopra i hrena
e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....
na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle
skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran
skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelo
a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009