cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

05.09.2013, 17:27

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317


IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

05.09.2013, 17:39

clock-img

canim

pencil-img

4126


IZVORNA PORUKA: ananas_ze


IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image


user posted image Ma voce i dzemove sam rjesila davno bez ikakvih konzervansa i dodataka a povrce sam uvijek ledila, tj uglavnom roge jer njih bas volim ovo ostalo onako ako naletim da mi se nesto svidja, eh sad bih i te roge pecene u tegle da naredam, nasla sam na jednom mjestu da mogu i jabukovo sirce umjesto alkoholnog ali ja bih nesto oprobano.

I jos jedno pitanje kako ispeci roge u sporetu a da se ne isprska sve okolo, probala da prekrijem folijom ali nije to to, jeli neko probao sa onim vrecicama za piletinu user posted image

clock-img

05.09.2013, 23:21

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: ananas_ze


IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image


user posted image Ma voce i dzemove sam rjesila davno bez ikakvih konzervansa i dodataka a povrce sam uvijek ledila, tj uglavnom roge jer njih bas volim ovo ostalo onako ako naletim da mi se nesto svidja, eh sad bih i te roge pecene u tegle da naredam, nasla sam na jednom mjestu da mogu i jabukovo sirce umjesto alkoholnog ali ja bih nesto oprobano.

I jos jedno pitanje kako ispeci roge u sporetu a da se ne isprska sve okolo, probala da prekrijem folijom ali nije to to, jeli neko probao sa onim vrecicama za piletinu user posted image


Pa red bi bio i da nam napišeš recepteuser posted image

Mene interesuje je li iko probao ovo http://www.kupindo.com/Ostalo/9866689_Snizenje-Rucna-cepilica-za-flase-

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

06.09.2013, 09:04

clock-img

canim

pencil-img

4126

Ja imam pekac za hljeb u njemu dzemove kuham jer mi ispadnu bas kako hocu, dakle otprilike stavim na 1 kg voca 600 g secera, po zelji mozes dodati limuna, cimeta i ostalih dodataka, nakon sto se skuha pokupim pjenu preko i vruc dzem sipam u oprane, sterilisane tegle, zatvorim i okrenem naopacke da stoji na poklopcu sve dok se ne ohladi, do sad ovaj nacin mi je savrseno funkcionisao.
Eh ja volim komadice da osjetim u dzemu ali ako ne volis najbolje je izmiksati prije ubacivanja jer pekac nece toliko isitniti voce.
Evo ti recept za kompote
http://www.coolinarika.com/recept/705192/

clock-img

06.09.2013, 09:16

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: canim

Ja imam pekac za hljeb u njemu dzemove kuham jer mi ispadnu bas kako hocu, dakle otprilike stavim na 1 kg voca 600 g secera, po zelji mozes dodati limuna, cimeta i ostalih dodataka, nakon sto se skuha pokupim pjenu preko i vruc dzem sipam u oprane, sterilisane tegle, zatvorim i okrenem naopacke da stoji na poklopcu sve dok se ne ohladi, do sad ovaj nacin mi je savrseno funkcionisao.
Eh ja volim komadice da osjetim u dzemu ali ako ne volis najbolje je izmiksati prije ubacivanja jer pekac nece toliko isitniti voce.
Evo ti recept za kompote
http://www.coolinarika.com/recept/705192/


Po ovome kompote pravim godinama-i extra su,džemove isto(samo bez pekača), a mislila sam sokove i co. da praviš bez konzervansa(limuntos, limun)
Hvala

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

06.09.2013, 09:22

clock-img

mum82

pencil-img

279

i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

06.09.2013, 09:25

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: mum82

i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...


A ja naučila svekiuser posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

06.09.2013, 09:27

clock-img

canim

pencil-img

4126

Sokove sam pravila ali nisam ih ostavljala za zime vec u frizider pa dok se potrosi, sacuvala sam neke flase iz DM-a koji imaju sistem zatvaranja kao tegle pa nekad ako budem htjela praviti, pravit cu u tim teglama a evo ti recept za sok od maline.

Sok od maline

2,5kg malina opranih I prebranih staviti u serpu s 2, 5litra vode pustiti da prokuha pomalo mijesati I kuhati 15min. Maline puste sok raspadnu se...potom kroz cijetku (ugrubo) procijediti ispadne oko 3litra soka dodati 4kg secera da moze stajati I pustiti da prokuha mijesajuci da secer ne zagori na dnu serpe I da kuha dok ne postane sirup...otprilike najmanje pola sata da kuha na umjerenoj vatri I skida se pjena kasikom koja se stvara prilikom kljucanja
Pusti se da ohladi pa se kroz gazu ili sitnu cijetku procijedi bice oko 5l sirupa.

clock-img

06.09.2013, 09:31

clock-img

mum82

pencil-img

279


IZVORNA PORUKA: DM


IZVORNA PORUKA: mum82

i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...


A ja naučila svekiuser posted image



user posted image user posted image
dobro si,ja nemam moju sta naucit,to su ti godine i godine pravljenja zimnice,pa ja samo kupim info...pa da ja prenesem svojim snajkamauser posted image user posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

06.09.2013, 09:43

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: canim

Sokove sam pravila ali nisam ih ostavljala za zime vec u frizider pa dok se potrosi, sacuvala sam neke flase iz DM-a koji imaju sistem zatvaranja kao tegle pa nekad ako budem htjela praviti, pravit cu u tim teglama a evo ti recept za sok od maline.

Sok od maline

2,5kg malina opranih I prebranih staviti u serpu s 2, 5litra vode pustiti da prokuha pomalo mijesati I kuhati 15min. Maline puste sok raspadnu se...potom kroz cijetku (ugrubo) procijediti ispadne oko 3litra soka dodati 4kg secera da moze stajati I pustiti da prokuha mijesajuci da secer ne zagori na dnu serpe I da kuha dok ne postane sirup...otprilike najmanje pola sata da kuha na umjerenoj vatri I skida se pjena kasikom koja se stvara prilikom kljucanja
Pusti se da ohladi pa se kroz gazu ili sitnu cijetku procijedi bice oko 5l sirupa.


Hvala canim, no prestala sam praviti sokove na ovaj način(jedino od drijenjka je u probnoj fazi, pa sam pola- pola)
Helem, ja stavim voće u posudu, propasiram ga onom spravicom za piru i dodam na 3kg voća-1 limuntos i 3 L vode.
Ostavim 24 sata i sutra to procijedim, dodam šećer(obično ide na 1 L soka 1 kg šećera, no ja to umanjim) i dodam još jedan limuntos.
Opet 24 sata da odstoji i miješam da se šećer istopi.
Sutradan u tegle ili one flaše što imaju isti poklopac kao i tegla i prokuham kao ovaj kompot!
Svaki sok ima svoj okus(malina je malina ...)
Meni ovi što se kuhaju svi istu okus imaju, a kontam da na ovaj način sačuvam bar malo više vitamina u voću

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

06.09.2013, 09:50

clock-img

canim

pencil-img

4126

Dm hvala na receptu, ja kao sto sam rekla nisam pravila za zime pa ne znam, ovaj sam recept uzela sa neke teme, kao isproban, pa vjerovatno nije los user posted image
Ja sokove pravim odokativno i uglavnom od borovnice jer mi je lose zeljezo pa se uvijek nadam da cu ga poboljsati, inace mi slabo pijemo sokove tako da ih i uglavnom ne pravim.

Kad vec pomenuh borovnicu ja nju zamrzavam, jeli moze i ona kao kompot u ove tegle, jeli ko probao user posted image

clock-img

06.09.2013, 12:26

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: canim

Dm hvala na receptu, ja kao sto sam rekla nisam pravila za zime pa ne znam, ovaj sam recept uzela sa neke teme, kao isproban, pa vjerovatno nije los user posted image
Ja sokove pravim odokativno i uglavnom od borovnice jer mi je lose zeljezo pa se uvijek nadam da cu ga poboljsati, inace mi slabo pijemo sokove tako da ih i uglavnom ne pravim.

Kad vec pomenuh borovnicu ja nju zamrzavam, jeli moze i ona kao kompot u ove tegle, jeli ko probao user posted image


I borovnice i maline ikupine i breskve isve

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

06.09.2013, 12:37

clock-img

canim

pencil-img

4126

Super hvala, ja nisam borovnice i maline, kontam raspast ce se heheehe, znaci mogu i njih.

clock-img

13.09.2013, 20:43

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

Danas gotovi zeleni paradjiz i karfiol. Ostaju mi još žute paprike, ribani kupus i crvene roge.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

13.09.2013, 20:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: draguljče

Danas gotovi zeleni paradjiz i karfiol. Ostaju mi još žute paprike, ribani kupus i crvene roge.



da nsi poranila sa zelenim paradajzomuser posted image

a karfiol po onom tvom receptu ej super..ove ću godine više napravitiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2013, 10:18

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

user posted image Ma vidim nema vajde od njega i poberem sav pa napravim salatu za zime. A karfiol je mmmmmmmm, jesi vidjela. Moram ga napraviti još, nešto mi ga malo izađe od one mjere. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

14.09.2013, 10:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: draguljče

user posted image Ma vidim nema vajde od njega i poberem sav pa napravim salatu za zime. A karfiol je mmmmmmmm, jesi vidjela. Moram ga napraviti još, nešto mi ga malo izađe od one mjere. user posted image



pa da...i ja sma poršle godine od 5 kg radila ...sad ću bome poduplat mjeruuser posted image
isplae mi tri tegle one velike al ni 6 takvih malo nebi bilo...
posbeno se H svidio...već pita kad je on na reduuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2013, 10:22

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

14.09.2013, 10:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: draguljče

Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image



ma ja puno lisnat bio...
ja sam prošle godine kupila gajbicu od 7 kila...pa sa skidanjem otpada bilo je to malo jače cvjetauser posted image
tako da sma ja vagala cvijet 5 kl...
sa onom mjerom začina uradila...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2013, 10:25

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

A evo i recept za zeleni paradajiz. Jede ga i onaj ko ga ne voli, a u tu skupinu spadam i ja. U turšiji ga ne bih pojela ni kad bih morala.

KLIK

< Poruku je uredio draguljče -- 14.9.2013 10:28:09 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

14.09.2013, 10:27

clock-img

draguljče

pencil-img

1049


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: draguljče

Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image



ma ja puno lisnat bio...
ja sam prošle godine kupila gajbicu od 7 kila...pa sa skidanjem otpada bilo je to malo jače cvjetauser posted image
tako da sma ja vagala cvijet 5 kl...
sa onom mjerom začina uradila...



Pa da, tako i treba da bude. Nego sam se ja zeznula, ali eto. Kupiću ga još danas, jer mi je ostalo onog začina za još 2 kg.


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

14.09.2013, 10:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: draguljče

A evo i recept za zeleni paradajiz. Jede ga i naj ko ga ne voli, a u tu skupinu spadam i ja. U turšiji ga ne bih pojela ni kad bih morala.

KLIK



ja zeleni radim kao krastavice...
imama super recept...
i jedu ga svi...koji nikada zeleni pojeli nebiuser posted image
a turšiju više i ne radim...uvjek ostane...pojedinačno sve bolje odeuser posted image

evo copy sa prethodnih strana
kisele krasatvice

5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)

malo kopra i hrena

e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....

na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle

skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran

skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelo

a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2013, 10:31

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

14.09.2013, 10:35

clock-img

draguljče

pencil-img

1049


IZVORNA PORUKA: MicoTico

E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.



Ma predobar je stvarno. Ko god ga je probao tražio je recept, a gotov za oko pola sata. user posted image


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

14.09.2013, 10:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: MicoTico

E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.



predobar je...
zaista...
moj stalni dio zimice od poršlogoidšnjeg recepta od draguljčeuser posted image

IZVORNA PORUKA: draguljče


Mjera je za nekih 4,5 kg očišćenog karfiola:
1 l alkoholnog sirćeta
4 l vode
1 vinobran
200 g soli
150 g šećera
To miješati dok se so i šećer ne istope. Karfiol složiti u tegle i zaliti smjesom. Ništa lakše, a nikad bolji karfiol nisam jela. Nećeš se pokajati. user posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img