cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

23.10.2012, 21:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Hvala draguljše...
sutra uzmeme karfiol aBd i sprmeim...volim lagano a brzo a ukusnouser posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.10.2012, 21:39

clock-img

bananica

pencil-img

4330


IZVORNA PORUKA: draguljče


Mjera je za nekih 4,5 kg očišćenog karfiola:
1 l alkoholnog sirćeta
4 l vode
1 vinobran
200 g soli
150 g šećera
To miješati dok se so i šećer ne istope. Karfiol složiti u tegle i zaliti smjesom. Ništa lakše, a nikad bolji karfiol nisam jela. Nećeš se pokajati. user posted image





user posted image

clock-img

23.10.2012, 21:44

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

Ma nema načemu. user posted image A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

23.10.2012, 21:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: draguljče

Ma nema načemu. user posted image A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. user posted image


legendo...
znam...imam dobavljača odozdo...user posted image
tetak mi živi na stupu...ujutro ga ja nazovem dok ja se okrenem po kući moj tetak meni to dovučeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.07.2013, 19:10

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimuuser posted image jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz ledauser posted image

clock-img

16.07.2013, 19:13

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

obaris li je u slanoj vodi prije smrzavanja?

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

16.07.2013, 19:17

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

ne obarim,samo operem i zamrznem

clock-img

16.07.2013, 19:19

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: gvendolina

kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimuuser posted image jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz ledauser posted image



ja nikada ne barim buraniju...
to je raduila moja mama...al nema potrebe tako gubimo sve dobro iz nje
ja je ledim u plastičnim flašama :9 operem i osušim i očistim i u flače strpam...zatvorim flašu i u zamrzivač lijepo...
kad mi treba za ručak, prerečem flašu nožem i iz nje buraniju u pretis :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.07.2013, 19:19

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

obari i pusti da baci kljuc dok mahune ne promjene boju...jedno minutu dvije ne vise.
ohladi odmah u cjediljki pod mlazom hladne vode i pakuj.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

16.07.2013, 19:24

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

17.07.2013, 00:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image



bariš i paprike...kako ih kasnije koristišuser posted image

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni bojuuser posted image
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.07.2013, 07:45

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

ma ne user posted image
ne kuham toliko da se spoljoste samo prebace kljuc.ostanu citave i napuhaneuser posted image
ne promjene boju kada se odlede uopsteuser posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

29.08.2013, 19:47

clock-img

canim

pencil-img

4126

clock-img

29.08.2013, 21:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727



ovo kao bestilj...
s tim da ja nikada štapnim mikesorm ga ne pasiram niti ostavljam da prenoće šljive...ja to ipučim i odmah na ringu ukuhavama pa dodoma šećera na kraju ...vrlo malo...
a nisma porbala dodoati cimet ili klinčić...mogla sma jednu turu i sa njim porbati...

uskoro mi je to u planu....
šljive smao što nisu za bestilja a ia ih mašallahuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.08.2013, 21:31

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image



bariš i paprike...kako ih kasnije koristišuser posted image

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni bojuuser posted image
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju



i ja barim sve osim paprika za filovanje.

ima li neko ideju kako da skinem kozicu s paprika koje idu za djuvec? da se ne skida kasnije kad budem kuhala. hoce li ostati ista od tih paprika ako ima skinem kozu posto nesto mislim da ta koza sprjecava da se raspadnu komadici paprika u djuvec

clock-img

29.08.2013, 21:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.08.2013, 21:39

clock-img

Tuzlanka_

pencil-img

15

Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/

clock-img

29.08.2013, 21:40

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala user posted image

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec

clock-img

29.08.2013, 21:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/



a ja sma radila ovu varijantuuser posted image
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretniuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.08.2013, 22:04

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni



Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

02.09.2013, 11:21

clock-img

ziki

pencil-img

1815


IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni



Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image


koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

02.09.2013, 11:49

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552


IZVORNA PORUKA: ziki


IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni



Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image


koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?




da, u nekom hladnijem prostoru, kao što se drži i ajvar
a koliko ispadne, pa treba više paradajza jer on se topi tokom kuhanja



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

02.09.2013, 11:50

clock-img

damma

pencil-img

1281

IZVORNA PORUKA: Alma_27


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala user posted image

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec



i ja sam pravila ovako i zute, budu extra..

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

02.09.2013, 11:51

clock-img

ziki

pencil-img

1815

hvala

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

05.09.2013, 17:11

clock-img

canim

pencil-img

4126

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.

Zadnji članci

article-img