cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

02.09.2011, 22:41

clock-img

baby2

pencil-img

66

IZVORNA PORUKA: taurus

baby nemoj više gladna samuser posted image



Bujrum na zimnicu

clock-img

03.09.2011, 00:10

clock-img

zeze

pencil-img

1069

IZVORNA PORUKA: baby2

Inace sam pravila sos paradajz,ajvar,bestilj,sok od drijena,pekmez od kruski onaj rijetki...aBd za koji dan cu praviti sok od grozdja...

A ovo slatko od tikve nisam pravila,ali od kore lubenice jesam na slican nacin,i gdje god se u receptu trazi prokuhavanje u vise voda ja prokuham max u dvije .



Mozes li mi molim te napisati kako si pravila ovaj paradajz sos? Koliko dugo moze stajati, gdje se drzi? Imam paradajza, samo ce mi propasti, zao mi. A kupujem paradajz sos user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

03.09.2011, 11:55

clock-img

baby2

pencil-img

66

Proparsiram paradajz na pasirku koja odstrani kospice i ljusku paradajza,dobiveni sok prokuham i sipam vrelo u vrele boce sirokog grla(boce zagrijem u rerni na 200C),odma zatvorim cepovima koje prethotno obrisem medicinskim alkoholomi pokrijem tako zatvorene boce carsafom i dekom dok ne ohlade.
Paradajz ovako sterilizovan moze da stoji bukvalno kolko hoces bude vakumiran.


clock-img

03.09.2011, 12:03

clock-img

baby2

pencil-img

66

evo kako izglda sos paradajz
user posted image
user posted image
Vise volim u malim bocicam jer kad ga otvorim moze se koristiti 2-3 dana da ne ukisne jer nema nikakvih konzervanasa u sebi
A mi ga pijemo i kao sok.

clock-img

05.09.2011, 14:24

clock-img

baby2

pencil-img

66

Gotova i prva tura soka od grožđa
user posted image

clock-img

08.09.2011, 15:58

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?user posted image
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prijeuser posted image


_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

08.09.2011, 16:19

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...user posted image user posted image user posted image

I da znas, to ti je golem komplimentuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

08.09.2011, 16:41

clock-img

Dida79

pencil-img

3252


IZVORNA PORUKA: dinaa

Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?user posted image
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prijeuser posted image


Ako mislis na bestilj nista lakse...operes sljive, izvadis kospe,ako hoces da ti nema onih korica uzmes i sameljes sljive(ja obavezno ovo uradim)Stavis sljive u veliku serpu(kod mene je kazan od 80 litara u pitanjuuser posted image ) i onda na vatru moras neprestano neprestano mjesati da se sljive lijepo ukuhaju.Ocjenis kad ti je gustina djema dovoljna i onda dodas secer kolicina secera ti zavisi od kolicine sljiva kod mene to ide na veliko hhahaha na svoj vec pomenuti kazan stavim oko 5 kg secera i jos malo pustim da vri...kuhanje ti zavisi od toga koliko hoces da di djem bude gust cim ocjenis da ti je dovoljno skidaj sa vatre..kad se malo ohladi uzmes i pretpas u tegle i to je to...

clock-img

08.09.2011, 18:10

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

user posted image user posted image user posted image hvala a bestilj volimo,bice,bice bestiljauser posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

11.09.2011, 14:28

clock-img

selina

pencil-img

1126

zdravo hanumice

da pitam zna li koja kako se pravi domaci sirup od grozdja a da moze da dugo stoji?? imal neki recept

clock-img

11.09.2011, 14:33

clock-img

selina

pencil-img

1126


IZVORNA PORUKA: baby2

Gotova i prva tura soka od grožđa
user posted image




mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??

clock-img

12.09.2011, 11:53

clock-img

mamana

pencil-img

531

Imali neko od vas recept za džem od kruški? I da mi napiše koliko se dugo kuha.

clock-img

12.09.2011, 14:33

clock-img

baby2

pencil-img

66

IZVORNA PORUKA: selina
mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??


Ja ne pravim nikad sirup,ja pravim bistri ili gusti sok bez ili sa vrlo malo secera.
A pravim ovako odvojim bobice grozdja u cjedaljku,operem,stavim u serpu,naspem vode malo iznad grozdja i kuham 20-ak min,procijedim sok kroz cjedaljku stavim vrlo malo secera i vradim na pec sam da prokuha,zatim sipam vrelo u vrele boce.
Upravo sam napravila drugu "turu" ovog soka.I sad sam dio sipala u male bocice od fruteka za svoju djevojcicuuser posted image .

clock-img

12.09.2011, 14:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja krenula u bestilj...
nek mi ej bog na pomoći...
a grožđe kod mene još nije prismjelo...čekam svojeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.09.2011, 14:38

clock-img

baby2

pencil-img

66

IZVORNA PORUKA: tajra

baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...user posted image user posted image user posted image



A ne,ne... one su top...hmuser posted image user posted image user posted image ,kolko sam skontala i rade,a ja sam prava kuuucccaaanicaaaa,profesionalno totalno ne dokazanauser posted image user posted image ,pa se moram bar po kuhinji vrzmatiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

15.09.2011, 22:33

clock-img

Anoniman

Aaaaaaaa procitala sam svih 17 stranica od A do Ž i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao kako se kisele crvene paprike u paradaiz sosu. Ja sam predprosle godine pravila, ali sam izgubila recept, znam postupak, ali ne znam mjere za sos, pa ako ko zna da mi napise please user posted image

clock-img

16.09.2011, 00:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

jelena ja sam nkeda advno u nekoim novinama starim čak mislim Milla našla taj recept i prepisla u svoj rokovnik...
ja ti ga mogu prepisati al omah da ti kažem nisma ga nikada probala...
ap ako hoćeš da ti prepišem reci nije frkauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.09.2011, 00:09

clock-img

Anoniman

Hvala Hanady nasla sam svoj recept po kome sam pravila par puta i koji je extra, a kako prosle godine ona frka sa Aninim usima nisam pravila i skroz zaboravila mjere. 

clock-img

16.09.2011, 12:04

clock-img

mala75

pencil-img

575

IZVORNA PORUKA: baby2

Ajvar od pecenih paprika i ptlidzana na zaru.
user posted image




ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.

clock-img

17.09.2011, 19:04

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

samo da doublemum kazem da je onaj kompot od sljiva i krusaka ispao vise nego dobro, hvala ti punooooo

ja koja nisam neki obozavatelj krusaka sam pojela pola tegle, a i djeca su.

moram napraviti jos definitivno...user posted image


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

18.09.2011, 23:53

clock-img

Amam

pencil-img

659

Pozz zenice vrijedne imam dva pitanjca user posted image
-Da li je neka od vas kuhala crvene paprike i tako skuhane ih zaledila ono napravila pripremu za pohovanje i kako je uspjelo??
Meni ta ideja sinula i skuhala sam nekoliko samo ne znam hoce li od toga sta biti kad se odledi user posted image
-Drugo pitanje da li je neko kiselio crvene paprike koje su predhodno malo "preprzene" na rostilju?Ako jeste recept please


_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

19.09.2011, 00:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja crvene paprike za zamrzivač ili pečem u pećnici ili na roštilju...
lijepo ih ispečem, stavim u kesu najlonsku da tu prenoće pa ih lakše ohulim i onda ih stabvim u vrećice za zamrzivač po 12 komada iitpilikr...prije pripeme ih odledim i to je to...
stim da pri guljenju ja im lijepo očistim i peteljke i smo sejeme...

a kiseljenje crvenih radim na dva načina ali niti jedna od njih mi ne zajteva njihovor pečenje.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.09.2011, 10:34

clock-img

Anoniman

Aman mozes pecene paprike zaliti kiselim paradaiz sosom koji napravis i to bude pravo ukusno. Paprike poredas u teglu, zalijes sosom i pasterizujes. Ako hoces mogu ti napisati recept za ovaj paradaiz sos sto ja pravim.

ja evo pocela sa ovim džemom od breskvih sto je Lejla stavila recept, nadam se da ce dobro ispastiuser posted image

clock-img

19.09.2011, 11:29

clock-img

Amam

pencil-img

659

Hanady ja sam paprike kuhala u vodi cijele samo ocistila sjeme,i sad fino izgledaju slijepljene,nadam se da ce biti dobre poslije odledjavanja za pohovati da ce moci 'metnut' sir unutra user posted image .
Jelena haj' ziva bila daj recept kad stignes znam da ti je frka,pa kad budes mogla.
Ove koje sam ja probala crvene su kupljene ali se vidi da su zapecene na rostilju i mirisu na dim user posted image ,valjda negdje na netu uganjam rp.


_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

19.09.2011, 14:02

clock-img

baby2

pencil-img

66

[/quote]
ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.
[/quote]

Ja pravim prema uputama iz ovog recepta:
Ispeci na zaru(moze i u rerni):
-10kg crvenih paprika,
-3kg patlidzana
Ocistiti ih i samljeti,zatim isjeckati 2 bijela luka i staviti sve da kuha sa 0,5l ulja.Kada se skuhastavi se jos 0,5l ulja i 50ml sirceta i so po zelji.Sipa se vruce u vruce tegle.

Zadnji članci

article-img