Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ma ne te za kompota! Znaš onaj način -u tegle?! U teglu staviš voće po želji(već sam negdje pisala ovaj recept-možda i ovdje)dodaš šećera(4-5 kašika-ja sam probala i manje, ali mi bude ljutkasto, tako da ne znam je li ljuto ili pokvarenao)i doliješ vode do onog sužavanja na tegli! Staviš ih u šerpu(na dno šerpe staviš salvetu) i poliješ hladnom vodom(neka cijele tegle budu u vodi ili bar do kapka) i staviš da kuhaju 5 min(nakon što proključaju), ostaviš da se ohlade , izvadiš i iamš kompot cijelu godinu! Možeš ga malo razblažiti vodom prilikom konzumiranja!
Hajd' probaj jednu teglu-navući ćeš se garant a i ti noa
e ovako moja svekrva pravi kompot od visanja i je. Ja ne pravim, jer nemam potrebe Imam divnu svekrvu
07.08.2011, 14:04
DM
2408
Pahuljo-ja sam već pisala da ovako pravim kompot od dosta vrsta voća i svi su
13.08.2011, 18:20
le_ella
112
ja sam planirala konzervirat ljute paprike ali ne znam kako i cime ih zaliti, ako neko zna nek napise.... nisu fafarone izgledaju kao obicne slatke paprike ali su preljute uhhh mislila sam ih izrezat na prstenove i stavit u tegle ali ne znam kako ih zaliti trebal vinobran ili ocat sta vec nikad nisam pravila nikakvu salatu hahahaha
15.08.2011, 09:54
Hanady RR
18727
Imam pitanje
Planiram praviti slatko do tikve...
to sma davno prije rata jela kod svoga dede...i sad imama tikvi koje će biti taman za slatka...al imama dilemu u odnosu na recepte koje sma nabavila...pa ako je neko od vas ili neko vaš pravio d ami razriješi...
nakon stajanja u krečnoj vodi koliko puta treba porkuhavati tikvu... neki recepti kažu 4 puta a neki čak 9
15.08.2011, 10:37
DM
2408
Ja je nakon te krečne vode samo fino operem pod mlazom vode i ubacam u "agdu" ...
15.08.2011, 10:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: doublemum
Ja je nakon te krečne vode samo fino operem pod mlazom vode i ubacam u "agdu" ...
jel... a jel 24 sata držiš u krečnoj vodi... znači nema potrebe za kuhanjem uopšte
ma i ja kontam neće biti ni tako stara tikva...biće tvda al stara nikako...nema potrebe za kuhanejm tolikim
15.08.2011, 10:44
DM
2408
Ja ne kuham, a ti vidi kako ćeš Ja volim da ona okolo bude malo hrskava-ona opna okolo bude tvrđa-u stvaru to i pomaže da se ne raspadne..
15.08.2011, 10:48
Lejla Ka
5544
Koliko se ja sjećam (a ne sjećam se baš najbolje ) ni moja nana nije kuhala nakon krečne vode. I kod nje je bila ta hrskava opnica. Bože kako je to dobro slatko, nikad mi ga nije bilo dosta. Nana je vadila tikvu onim kuglastim vadilom pa su u slatku bile kuglice. Eeeeeeeee, nek joj je vječni rahmet, draga moja
15.08.2011, 10:49
Hanady RR
18727
Ja ne kuham, a ti vidi kako ćeš Ja volim da ona okolo bude malo hrskava-ona opna okolo bude tvrđa-u stvaru to i pomaže da se ne raspadne..
eda ta hrskavost mi je i bitna....
nemama mi dede moga d ami kaže kako...a moja mati se ne sjeća
hajd skontata ću onda dok tikcu počnem vaditi...
kupila sam kao za slodoled kugle jaku kačiku al onako lijepe veličine pa ću vaditi loptice
15.08.2011, 10:51
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Koliko se ja sjećam (a ne sjećam se baš najbolje ) ni moja nana nije kuhala nakon krečne vode. I kod nje je bila ta hrskava opnica. Bože kako je to dobro slatko, nikad mi ga nije bilo dosta. Nana je vadila tikvu onim kuglastim vadilom pa su u slatku bile kuglice. Eeeeeeeee, nek joj je vječni rahmet, draga moja
čovječe ...nemoguće smo... u isto smo vrijeme kucale
I moja nana je to pravila ali je poginula kad je meni bilo 3 godine i ond aje moj dedo rahemtli to stalno nama pravio... i isto bilo je okruglo...ja sad napisah da sma našla alatić da mi pomogne u tom izgledu
15.08.2011, 11:01
Lejla Ka
5544
Ja se zapravo sjećam da je bilo kupiti tih kuglica već obrađenih krečnom vodom.
Ih, ova alatkica za tikve je pravila kuglice manje od klikera, ne znam kako će izgledati to za sladoled. Probaj turu, pa vidi, a komad tikve zamotaj prozirnom folijom, neće joj ništa biti.
15.08.2011, 11:05
Hanady RR
18727
Ja se zapravo sjećam da je bilo kupiti tih kuglica već obrađenih krečnom vodom.
Ih, ova alatkica za tikve je pravila kuglice manje od klikera, ne znam kako će izgledati to za sladoled. Probaj turu, pa vidi, a komad tikve zamotaj prozirnom folijom, neće joj ništa biti.
ma znaš kako je mala...
malo veća od klikera...al sitna u odnsou na one prave kugle za sladoled....
probat ću... a ako bude preveliko rezat ću na kockice nareckanim nožem jednu turu
15.08.2011, 11:11
DM
2408
Sad vas ništa ne kontam Kako mislite vadila loptice(kontam loptice...ali kada?) Ja je izrežem na željene komade pa onda u krečnu vodu itd.
15.08.2011, 11:16
Hanady RR
18727
Sad vas ništa ne kontam Kako mislite vadila loptice(kontam loptice...ali kada?) Ja je izrežem na željene komade pa onda u krečnu vodu itd.
pa vadiš loptice iz tikve... umsjeto d arežeš vadiš loptice...i njih u krečnu vodu
uzmeš pola tikve i ne guliš je nego očistiš unutra sjemnke i onda izdubljuješ loptice...
jesi me skontala
15.08.2011, 11:41
DM
2408
I mislila sam tako da ide, ali me zbuni s prethodnim postom-misliola sam da si cijelu tikvu u krečnu vodu stavila, pa ćeš sad vaditi loptice i prepadoh se da će ti se rsapasti
15.08.2011, 11:41
Lejla Ka
5544
Joj Hanady, evo se i ja radujem i jedva čekam da napraviš pa da javiš kako je ispalo
Kako si došla do krečne vode, napravila je?
15.08.2011, 13:33
10 mart 2009
458
Hajde Hanady živa bila, uradi ti to kad si nas već tako naučila , a onda lijepo postavi fotke uz temeljito pojašnjenje korak po korak, a mi ćemo za tobom , može?
15.08.2011, 13:36
Hanady RR
18727
Joj Hanady, evo se i ja radujem i jedva čekam da napraviš pa da javiš kako je ispalo
Kako si došla do krečne vode, napravila je?
napravit ću je
2 litra vode i 100 ml kreča
našla sma i taj recept
nema frka...sad vidim nisma jedina sa ovom što mj mu kaže ''ludom'' idejom pa abd kad budme radila ubrzo nakon bajrama ja ću vama slikati
02.09.2011, 15:45
baby2
66
Evo malo moje zimnice pripremane tokom ramazana ika/4981345.htm] [/url] dzem od smokvi slatko od drijena
02.09.2011, 15:47
taurus
3578
baby2 bila si baš vrijedna
mmmmmmm kako volim drenjke, sad si me podsjetila
02.09.2011, 15:49
babina beba
825
Bravo za djem od drenjaka i ja sam ga pozelila!
02.09.2011, 15:51
baby2
66
Inace sam pravila sos paradajz,ajvar,bestilj,sok od drijena,pekmez od kruski onaj rijetki...aBd za koji dan cu praviti sok od grozdja...
A ovo slatko od tikve nisam pravila,ali od kore lubenice jesam na slican nacin,i gdje god se u receptu trazi prokuhavanje u vise voda ja prokuham max u dvije .