cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

29.06.2011, 15:18

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

29.06.2011, 16:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

29.06.2011, 17:17

clock-img

mala86

pencil-img

2755


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

29.06.2011, 17:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja


evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.06.2011, 18:07

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja


evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane


ovako i ja pravim.user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

29.06.2011, 18:23

clock-img

mala86

pencil-img

2755

hvala user posted image

probat cu ovig dana sa kilom-dvije ne treba meni to puno kad sama ja jedem

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

03.07.2011, 23:54

clock-img

enči80

pencil-img

123


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja


evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane



Da li se stavlja limuntos u sirup???
Slično sam pravila sa jagodama,samo što sam dodavala sok od limuna.


_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

04.07.2011, 08:42

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: enči80


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja


evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane



Da li se stavlja limuntos u sirup???
Slično sam pravila sa jagodama,samo što sam dodavala sok od limuna.


ja dosad nisam, ali sam ovaj put stavila i dosta mi je ljepse, onako mi je preslatko.


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

04.07.2011, 23:37

clock-img

enči80

pencil-img

123

Hvala sheriuser posted image

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

12.07.2011, 13:33

clock-img

mala86

pencil-img

2755


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image



kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja


evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane



evo ja sam u fazi pripreme ovog slatka,ocistila sam visnje stavila secer,i stoje u serpi

al me interesuje-sutra kad sve skuham i ostane ovaj sirup-za sta on sluzi user posted image ,jel to neki sok ili?


_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

12.07.2011, 13:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2011, 13:55

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

kad njega stavljas ne ukuhavas,nego ono samo prokukas malo,djeluje kao zelatin,samo manje crsto bude.neznam na bazi cega.nisam ga licno koristila,nesto sam tezila da bude bas prirodno

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

12.07.2011, 13:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bebacha

kad njega stavljas ne ukuhavas,nego ono samo prokukas malo,djeluje kao zelatin,samo manje crsto bude.neznam na bazi cega.nisam ga licno koristila,nesto sam tezila da bude bas prirodno



a i ja isto samo prirodno...ma kontam da mi je znati na bazi čega je...al nema tu prirode ni sekunde mislimuser posted image
ništa idu mlaine ''po starinski''user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2011, 14:23

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Dobila domaće Stolačke breskve preksinoć i odmah se dala na posao:
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-bresaka-sa-cimetom-i-limunom-by-marijafilakov-iz-pekaca-za-hljeb/

Ako nemate pekač, kliknite na orginalni recept:
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-bresaka-sa-cimetom-i-limunom

Cimet tako divno ističe okus breskvi.

Napomena: ja ne koristim ni želin ni đemfix, bude mi malo rjeđe, ali nije mi važno. I ne ispada sad neka velika količina da se stigne pokvariti. Ne pravim ja (nažalost) kao moja nana da se njena slatka iz frižidera vade i nakon njene smrti.


< Poruku je uredio Lejla Ka -- 12.7.2011 14:25:46 >


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

12.07.2011, 14:26

clock-img

sheri

pencil-img

1515

Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

12.07.2011, 14:26

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image



ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

12.07.2011, 14:33

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image



ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.



I ja sam probala sa džemom od višanja i okus je baš bljak , možda jer podsvjeno znam da je hemija neka pa mi ima i takav šmek-.........A pravila sam dvijer ture po 6 tegli ,od onog džema kuhanog prirodno  je ostalo još dvije tegle,a one sa džemfiksom je otvorena jedna tegla i slabo se jede...........

Iskreno ja nisam zadovoljna user posted image  

clock-img

12.07.2011, 14:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma smao po starinski vidim ja...uh ljela ovaj džem od breski...ja ih čekam ovih dana iz počiteljauser posted image
nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...
ako ne ide da ga odmah pritefetrim

koko hvakla...e vidiš i ja bih imala sigurno takvu konstataciju...ma neću ni porbat...po starisnki ionako s esve to pojedeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2011, 14:37

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma smao po starinski vidim ja...uh ljela ovaj džem od breski...ja ih čekam ovih dana iz počiteljauser posted image
nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...
ako ne ide da ga odmah pritefetrim

koko hvakla...e vidiš i ja bih imala sigurno takvu konstataciju...ma neću ni porbat...po starisnki ionako s esve to pojedeuser posted image



ja ne stavljam...ukuham dobro

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

12.07.2011, 14:38

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja ga inače ne kosritim sve ukuhavam...al reko d ašta recept ne zezenm...
uh jedva čekam...sutra maline
a za vikend breske...

moji pojedoše višnje majkemiuser posted image tako d aza zimnicu morat ću ja jođš jedno 7 kfg opalituser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 12.7.2011 14:39:10 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2011, 14:39

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image



ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.



koko kako pravis dzem od malina po starinski please


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

12.07.2011, 14:42

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Moze li neko kopirati ovaj recept za dzem od breskvi sto je lejla ka postavila, molim lijepo...

I gajba breskvi je 5 KM u Počiteljuuser posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

12.07.2011, 14:45

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image



ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.



koko kako pravis dzem od malina po starinski please


sve ofrljoke....tako mi najbolje ispadneuser posted image
ocistis maline,malo ih "izgnjavis" ..odoka secera i ukuhavaj...ne stavljam nikakav konzervans
kad se ukuha vruce sipam u zagrijane tegle iz rerne dobro zatvorim i to je to..

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

12.07.2011, 15:02

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: sheri

Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.



U đem ili onako? Ako je u đem, jel prije ili poslije kuhanja?

Ja nigdje ne stavljam želatin. Samo ga odignorišem iz recepta.

Đem od breskvi sa limunom i cimetom:

1kg bresaka 
1/2kg šećera 
1 limun 
1/2 kašićice cimeta

Breskve oguliš, isječeš na kockice, staviš u posudu u kojoj ćeš kuhati, pospeš šećerom, dodaš sok od limuna i cimet. Mješaš na srednje jakoj vatri do željene gustoće.

Teta od koje sam pokupila recept kad pospe šećer po breskvama ostavi ih da stoje 5-6 sati u frižideru, ja nisam. I ja malo pojačam količinu cimeta jer volim.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

12.07.2011, 15:14

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sheri

Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.



U đem ili onako? Ako je u đem, jel prije ili poslije kuhanja?

Ja nigdje ne stavljam želatin. Samo ga odignorišem iz recepta.

Đem od breskvi sa limunom i cimetom:

1kg bresaka 
1/2kg šećera 
1 limun 
1/2 kašićice cimeta

Breskve oguliš, isječeš na kockice, staviš u posudu u kojoj ćeš kuhati, pospeš šećerom, dodaš sok od limuna i cimet. Mješaš na srednje jakoj vatri do željene gustoće.

Teta od koje sam pokupila recept kad pospe šećer po breskvama ostavi ih da stoje 5-6 sati u frižideru, ja nisam. I ja malo pojačam količinu cimeta jer volim.


na sredini kuhanja stavis.


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

Zadnji članci

article-img