IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: sheri
ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko, a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam volju
kako pravis slatko od visanja
ja ih volim bas bi mogla i ja
evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatko
koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera
Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.
Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.
Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.
Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.
Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009