cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zimnica

  
clock-img

21.10.2010, 19:16

clock-img

DobraVila

pencil-img

60

evo upravo sam procitala odg..hvala

clock-img

21.10.2010, 19:59

clock-img

DM

pencil-img

2408

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

21.10.2010, 20:57

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!


user posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

21.10.2010, 20:59

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!


user posted image





ja samo da te pozdravim znas da ne znam odgovoruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.10.2010, 21:02

clock-img

DM

pencil-img

2408

ja samo da te pozdravim znas da ne znam odgovor


A ja se iznenadila pravo-vidi noa znauser posted image user posted image user posted image
Ma žao mi da ne napravim-malo bar djeci-svojoj, pa i tuđojuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

21.10.2010, 21:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: doublemum

ja samo da te pozdravim znas da ne znam odgovor


A ja se iznenadila pravo-vidi noa znauser posted image user posted image user posted image
Ma žao mi da ne napravim-malo bar djeci-svojoj, pa i tuđojuser posted image user posted image user posted image







user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.10.2010, 21:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!


ja ženo sok ne pravim da stoji...ja sam napravila ''''trap'''' povadila je iz bašte i u trap stavila...pa kad mi je ćeof svježi sok pravim.
a naprvila sam salete jedno 10 tegli malih...sve ostalo svježe u sokovnik i pijemo sokuić...stavim na 1 ckelu 1 mrkvu i 1 jabuku...
tako da nažalost neki sokić poseban ni ja ti nemam sem ovako.
Al fakat je i bolje...uvijek svijež soka jer cvekla u trapu cijelu zimu ostat možeuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 21.10.2010 21:14:15 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.10.2010, 21:15

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!


ja ženo sok ne pravim da stoji...ja sam napravila ''''trap'''' povadila je iz bašte i u trap stavila...pa kad mi je ćeof svježi sok pravim.
a naprvila sam salete jedno 10 tegli malih...sve ostalo svježe u sokovnik i pijemo sokuić...stavim na 1 ckelu 1 mrkvu i 1 jabuku...
tako da nažalost neki sokić poseban ni ja ti nemam sem ovako.
Al fakat je i bolje...uvijek svijež soka jer cvekla u trapu cijelu zimu ostat možeuser posted image


Može,ali može i propasti,kad mislim danas ću,utra ću! A i ovo što pravim je za nekoliko dana(nnije mi puno ostalo),samljela sa jabukama,mrkvom i limunom, dodala malo šećera i malo limu8ntosa za svaki slučaj


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

21.10.2010, 21:23

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!



sok se uvjek pravi od svježe cvekle, jer tako ne gubi svoja svojstva.
Na 1 kg cvekle dobije se otprilike 700 ml soka.
Cveklu treba tanko oguliti i sitno naribati, stavite malo meda i sok od limuna. Med i sok od limuna stavljamo radi poboljšanja ukusa.
Malo odstoji da cvekla upije sok od limuna i meda, a potom istisnite cveklu da izađe sok iz nje. Sok se pije po 2.5 dcl dnevno.

user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

21.10.2010, 21:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: doublemum

Meni treba recept za sok od cvekle-svježeuser posted image nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!


ja ženo sok ne pravim da stoji...ja sam napravila ''''trap'''' povadila je iz bašte i u trap stavila...pa kad mi je ćeof svježi sok pravim.
a naprvila sam salete jedno 10 tegli malih...sve ostalo svježe u sokovnik i pijemo sokuić...stavim na 1 ckelu 1 mrkvu i 1 jabuku...
tako da nažalost neki sokić poseban ni ja ti nemam sem ovako.
Al fakat je i bolje...uvijek svijež soka jer cvekla u trapu cijelu zimu ostat možeuser posted image


Može,ali može i propasti,kad mislim danas ću,utra ću! A i ovo što pravim je za nekoliko dana(nnije mi puno ostalo),samljela sa jabukama,mrkvom i limunom, dodala malo šećera i malo limu8ntosa za svaki slučaj


evo da ti za naredne godine moj trap otkrijem...nema šanse da propadne, niti se osuši niti ženo boju promjeni...
povadiš je iz bašte i ne otkidaj joj listove.

uzeš veliku vreću za šljaku ima u obiju 7 KM i napuni ti je muž zemljom iz lijehe iz koje si je povadila...red zemlje, red cvekle, red zemlje red cvekl i tako napuniš...vreću staviš u hladan prostor...ja imam ispod stepenica kao prostor koji je poseban od garaže i hladan naravno tu je moj svekar neki alat slagao...alata nema al trapova i vrata sa ključem ima....
elem tu ti moja cvekla, mrkva, krompir,  lijepo prezimeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.10.2010, 09:35

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

dajte kakav recept za kisele krastavce da budu ko u prodavnici ovaj moj recept ne budu ljute,a ja bi da buduuser posted image

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

22.10.2010, 09:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kisele krasatvice

5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...user posted image
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)

malo kopra i hrena

e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....

na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle

skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran

skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelouser posted image

a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz...savršen je ozbiljno vam kažem nećete se pokajati


evo ti za krastavove...prave ko iz pordavniceuser posted image
već sam ga ranije napisla...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.10.2010, 09:39

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

evo ti za krastavove...prave ko iz pordavniceuser posted image
već sam ga ranije napisla...user posted image
fajauser posted image

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

22.10.2010, 10:02

clock-img

meg 1

pencil-img

12

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kisele krasatvice

5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...user posted image
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)

malo kopra i hrena

e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....

na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle

skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran

skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelouser posted image

a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz...savršen je ozbiljno vam kažem nećete se pokajati


evo ti za krastavove...prave ko iz pordavniceuser posted image
već sam ga ranije napisla...user posted image



Sve isto samo bez vinobrana, doduse meni je to u onoj serpi za ajvar i pekmez, ja stavim 3 puta ovu mjeru, pa onda u velike tegle, isplati se, a domace :)


_____________________________

vjezbanje kod kuce

clock-img

22.10.2010, 16:33

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Zna li tko kakav recept za salatu od cvekle koja moze malo duze stajati

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

22.10.2010, 16:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dinaa

Jel neko pravio salatu od cvekle,ako jeste molim receptuser posted image


jesam bezobrazna koa ja opet napišem receptuser posted image user posted image user posted image user posted image
al šta ću kad ga imam i pravimuser posted image user posted image user posted image

elem

ja cveklu operem, pa je sa korom stavim u pretis lonac i kuha jedno 15 minuta...ozvadim, ohladim, ogulim i izređem na krugove ( ako je veća krug na polovinu)

u šerpi skuham vodu cca 5 l, 2 fildžan soli, 2 fildžana ulja, 1 fildžan šećera...kad to ohladi oddam 1 vinobran od 10 gr.

cveklu poredam u tegle pa zlijem ohlađenom vodom,a u svaku teglu stavim po 2-3 čehna bijelog luka narezanog na listiće i peršuna isitnjenog po želji.

Zatvorim i stavim tegle u šerpu sa ključalom vodom. tegle su tada zatvorene i neka budu u ključaloj vodi nekih 5-6 minuta...dosta...povadim, kad se tegle ohlade idu u policu za zimnicu. Meni ovako spremnjena cvekla ima dug rok trajanja, nedavno sam otkrila onu koju sma privail rpije 4 zime i nekako je ostala ( ja na svaku teglu zimnice ljepim paipirić kada sam napravila) otvorili i suprug probao...kaže jedemo i pojeouser posted image


evo ti na stranici prijeuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.10.2010, 16:46

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

evo ti na stranici prijeuser posted image user posted image user posted image

joj hvala jesam i smotana ne citam stranice prije veceas rokovnik i po foruma cu prepisati sto se tice zimniceuser posted image

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

22.10.2010, 16:58

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Pitanje za Hany...ili bilo koju hanumicu koja zna oko ove zimnice(smrznice):)...sta mislite smijem li u ovu salatu dodati malo sirceta?!

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

22.10.2010, 17:03

clock-img

Anoniman

Ja cveklu pravim ovako:Prokuham,ogulim,izrendam na kolutiće,i potrpam u male tegle,u svaku teglu stavim 1 malu kašiku,soli,sirćeta (cijelog),2 male kašike šećera.Kad sve to pripremim prokuham veću šerpu vode i zalijem tegle da prekriju cveklu,samo dobro zatvoriti i to je to,gotovo.
Bijeli luk ne stavljam jer ne volimo,a mogu stojati cijelu zimu zasigurno,možda i duže,ali mi pojedemo,pa ne znam user posted image Meni ovako puno jednostavnije,da ne prokuhavam tegle.
A Hanady,jel u tvom receptu ne ide sirće?

clock-img

22.10.2010, 17:09

clock-img

Anoniman

A ovako sam pravila šarenu salatu i super je...
Kupus i mrkvu izrendam,paprike žute i crvene nožem isjeckam,sve dobro promješam i zalijem vodom (10l vode,2 vinobrana,2 čaše soli,4 čaše šećera,1 cijelo sirće).Ostavim da odstoji 24h i potrpam u tegle,kantice...meni je izišlo oko 40kg user posted image zvuči smješno,ali mi volimo salatu,nema šanse da jedemo bez,i sve to ode do aprila/maja

Da dodam,ovo 10 l vode može biti za jedno 25 kg


< Poruku je uredio Gracanka -- 22.10.2010 17:11:27 >

clock-img

23.10.2010, 10:02

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Eh ja još sutra neke stavri da napravim i odna ostaje mužu da pokiseli kupus u glavicama u bure to ćemo oko 1. novembra.

Sok od gorožđa je super koji sam napravila i meni trenutno godi pa ga najviše ja i pijem.
Hvala za receptuser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.10.2010, 12:33

clock-img

DobraVila

pencil-img

60

Hanady upooomoc user posted image ...

Ja sam super napravila onu sarenu salatu,i sada odem u spajz,otvorim jednu teglu...kod sam probala suze su me oblile,tako intenzivan miris i okus ima moja salata user posted image ,ne znam sta nisam dobro uradila,kao da se "alkoholizirala"user posted image .I onda otvorim drugu teglu,i salata ok.Ne znam u cemu bi mogao biti problem?

< Poruku je uredio DobraVila -- 26.10.2010 12:38:39 >

clock-img

26.10.2010, 12:38

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: DobraVila

Hanady upooomoc user posted image ...

Ja sam super napravila onu sarenu salatu,i sada odem u spajz,otvorim jednu teglu...kod sam probala suze su me oblile,tako intenzivan miris i ukus ima moja salata user posted image ,ne znam sta nisam dobro uradila,kao da se "alkoholizirala"user posted image .I onda otvorim drugu teglu,i salata ok.Ne znam u cemu bi mogao biti problem?



poslat ću ti ja večeras jedan recept za salate na pp neću ovdje jer je tako jednostavan da bi ga neke ismijale.ako ništa možeš bar do godine tako praviti.recept je od ''vitaminke''user posted image user posted image user posted image ja kad sam prvi put pravila nisam pogriješila pa tako nećeš ni ti.user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.10.2010, 12:40

clock-img

DobraVila

pencil-img

60

Bas ti hvala user posted image ,posalji,molim te,da probam i to.Imam jos kupusa pa cu napraviti za ovu zimu.Hvala puno!

clock-img

26.10.2010, 12:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: DobraVila

Hanady upooomoc user posted image ...

Ja sam super napravila onu sarenu salatu,i sada odem u spajz,otvorim jednu teglu...kod sam probala suze su me oblile,tako intenzivan miris i ukus ima moja salata user posted image ,ne znam sta nisam dobro uradila,kao da se "alkoholizirala"user posted image .I onda otvorim drugu teglu,i salata ok.Ne znam u cemu bi mogao biti problem?



ta koja je intenzivnog mirisa očito nije bila u dovoljno vode do vrha i nije dobro nagurana u teglu.
Ili si prilikom mješanja salate slabo to uradila pa ti nije sav kupus dobro osoljen.

i naravno najveća je mogućnost da ti ta tegla nije dobro ''dihtovala'' znači nisi je dobro zatvorila pa je zrah uzvrištao.
vodi računa da ti nije pretopal prostor u kome su ti tegle...jer salata uzvrišti tj, prokisne tada.




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img