IZVORNA PORUKA: doublemum
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: doublemum
Meni treba recept za sok od cvekle-svježe nešto sam smućkala, pa neznam je li dobro?!
ja ženo sok ne pravim da stoji...ja sam napravila ''''trap'''' povadila je iz bašte i u trap stavila...pa kad mi je ćeof svježi sok pravim.
a naprvila sam salete jedno 10 tegli malih...sve ostalo svježe u sokovnik i pijemo sokuić...stavim na 1 ckelu 1 mrkvu i 1 jabuku...
tako da nažalost neki sokić poseban ni ja ti nemam sem ovako.
Al fakat je i bolje...uvijek svijež soka jer cvekla u trapu cijelu zimu ostat može
Može,ali može i propasti,kad mislim danas ću,utra ću! A i ovo što pravim je za nekoliko dana(nnije mi puno ostalo),samljela sa jabukama,mrkvom i limunom, dodala malo šećera i malo limu8ntosa za svaki slučaj
evo da ti za naredne godine moj trap otkrijem...nema šanse da propadne, niti se osuši niti ženo boju promjeni...
povadiš je iz bašte i ne otkidaj joj listove.
uzeš veliku vreću za šljaku ima u obiju 7 KM i napuni ti je muž zemljom iz lijehe iz koje si je povadila...red zemlje, red cvekle, red zemlje red cvekl i tako napuniš...vreću staviš u hladan prostor...ja imam ispod stepenica kao prostor koji je poseban od garaže i hladan naravno tu je moj svekar neki alat slagao...alata nema al trapova i vrata sa ključem ima....
elem tu ti moja cvekla, mrkva, krompir, lijepo prezime