Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam dobila pa sam juce pretjerala sa mesom, van obroka sam krkala ko matora Samo slatko mi se trazi i jedva cekam sutra veceru da jedem kolace. Zao mi da zeznem ili odustanem jer sam ionako labilna kad je hrana u pitanju.
Sacekaj da prodje meca pa onda kreni, najbolja ti je setnja, nemas ti puno za skinuti. Kolega mog muza je hodanjem, a zatim trcanjem smrsao preko 40 kg za godinu dana, a sve jede bukvalno, samo hljeb je smanjio. Ja imam dvije lijeve noge tako da slabo trcim
27.04.2018, 00:40
aidana
833
Canim hajd s nama podijeli svoj plan. Svidja mi se sto se ne drzis striktno neke dijete vec samo pazis sta jedes.
27.04.2018, 09:57
canim
4126
Jutric,
Evo mene malo.
Sto se plana tice sve zavisi kakve su mi aktivnosti te sedmice pa u skladu s tim pravim i plan. Puno mi je lakse ako imam manje obaveza pa su uglavnom obroci kod kuce a uzine mogu negdje usput, jer se onda uspijem drzati plana, inace tesko to sve uskladim.
Kod mene je standard prica prvi obrok je cim ustanem i na svaka 3-4h po jedan obrok plus oko 2l vode dnevno. Od aktivnosti setam ponekad ja sam misljenja da se mrsa od hrane a ne od fitnessa i sl.
Slatko mi je jednom do dva puta sedmicno, najbolje u jutarnjim satima, ali ako nekad pojedes navece u gostima i slicno nece ti nista posebno biti, samo nastavi plan i program. UH jedem prije 15h i zadnji obrok min oko 4h prije spavanja. Ne mislim da se mora neka hrana ukidati zbog mrsanja samo mislim da se mora organizovati i planirati kad sta jesti i naravno jesti u malim porcijama.
Inace debljam se jer ne jedem male obroke u toku dana, vec dva glavna obroka, dorucak i kasni rucak, po nekad neku uzinu, ali rijetko. Nemam ja problema sa sokovima, kolom, grickalicama i slicno, nisam ja u fazonu da non stop jedem nesto, meni to ide na zivce, vec ja volim sjesti i najesti se i to je to ali problem je sto mi je spor metabolizam i moram ga ubrzati malim obrocima a meni je tako mrsko sve to pratiti ali mora se ponekad.
Nemam puno vremena za ovaj rezim, do ramazana pa pauza mjesec dana i onda cu opet nastaviti ako Bog da.
Sretno nam
27.04.2018, 18:34
bejbibi
2795
IZVORNA PORUKA: Gospodja Pufna
Ja sam dobila pa sam juce pretjerala sa mesom, van obroka sam krkala ko matora Samo slatko mi se trazi i jedva cekam sutra veceru da jedem kolace. Zao mi da zeznem ili odustanem jer sam ionako labilna kad je hrana u pitanju.
Sacekaj da prodje meca pa onda kreni, najbolja ti je setnja, nemas ti puno za skinuti. Kolega mog muza je hodanjem, a zatim trcanjem smrsao preko 40 kg za godinu dana, a sve jede bukvalno, samo hljeb je smanjio. Ja imam dvije lijeve noge tako da slabo trcim
Nema odustajanja furas dalje
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Neki autor...
27.04.2018, 18:34
bejbibi
2795
IZVORNA PORUKA: canim
Jutric,
Evo mene malo.
Sto se plana tice sve zavisi kakve su mi aktivnosti te sedmice pa u skladu s tim pravim i plan. Puno mi je lakse ako imam manje obaveza pa su uglavnom obroci kod kuce a uzine mogu negdje usput, jer se onda uspijem drzati plana, inace tesko to sve uskladim.
Kod mene je standard prica prvi obrok je cim ustanem i na svaka 3-4h po jedan obrok plus oko 2l vode dnevno. Od aktivnosti setam ponekad ja sam misljenja da se mrsa od hrane a ne od fitnessa i sl.
Slatko mi je jednom do dva puta sedmicno, najbolje u jutarnjim satima, ali ako nekad pojedes navece u gostima i slicno nece ti nista posebno biti, samo nastavi plan i program. UH jedem prije 15h i zadnji obrok min oko 4h prije spavanja. Ne mislim da se mora neka hrana ukidati zbog mrsanja samo mislim da se mora organizovati i planirati kad sta jesti i naravno jesti u malim porcijama.
Inace debljam se jer ne jedem male obroke u toku dana, vec dva glavna obroka, dorucak i kasni rucak, po nekad neku uzinu, ali rijetko. Nemam ja problema sa sokovima, kolom, grickalicama i slicno, nisam ja u fazonu da non stop jedem nesto, meni to ide na zivce, vec ja volim sjesti i najesti se i to je to ali problem je sto mi je spor metabolizam i moram ga ubrzati malim obrocima a meni je tako mrsko sve to pratiti ali mora se ponekad.
Nemam puno vremena za ovaj rezim, do ramazana pa pauza mjesec dana i onda cu opet nastaviti ako Bog da.
Sretno nam
Svaka cast.svidja mi se ovo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Neki autor...
30.04.2018, 12:08
Daliyah92
644
Heej evo i mene Kad vidim ovako da se tema aktivirala odmah se i ja aktiviram lakse Dobro dosla nova clanice, sretno ti sa dijetom
Canim, ja sam svasta probala ali mi tvoj nacin ishrane najbolje rezultate daje. Kad se sjetim da sam imala 54 kg i htjela mrsaviti Da ne bi neko mislio da sam bila anoreksicna, moja visina je 156, tako da mi se svaka kila vidi. A tek sad... 66 kg Krajnje je vrijeme da se uozbiljim malo
30.04.2018, 18:32
canim
4126
daliyah dobro nam dosla opet
30.04.2018, 20:21
bejbibi
2795
IZVORNA PORUKA: Daliyah92
Heej evo i mene Kad vidim ovako da se tema aktivirala odmah se i ja aktiviram lakse Dobro dosla nova clanice, sretno ti sa dijetom
Canim, ja sam svasta probala ali mi tvoj nacin ishrane najbolje rezultate daje. Kad se sjetim da sam imala 54 kg i htjela mrsaviti Da ne bi neko mislio da sam bila anoreksicna, moja visina je 156, tako da mi se svaka kila vidi. A tek sad... 66 kg Krajnje je vrijeme da se uozbiljim malo
Isto slucaj kod mene .. ka 162 a 68,5 Dobro dosla nazad pa da se podrzavamo:) I ja cu probat ovako ko canim samo sto je mwni problwm voda ,n epijem je bas puno :(
Neki autor...
01.05.2018, 11:12
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Isto slucaj kod mene .. ka 162 a 68,5 Dobro dosla nazad pa da se podrzavamo:) I ja cu probat ovako ko canim samo sto je mwni problwm voda ,n epijem je bas puno :(
Meni nije voda problem od kako sam kupila veliku casu od pola litre Onako kad svaki cas moram sipati po malu casu vode, dosadi a i zaboravi se
Juce sam bila dobra, a i danas se trudim Sad do kad cu biti ovako dobra ne znam
02.05.2018, 21:17
Gospodja Pufna
7
Hvala puno Daliyah :) Vec sam spala ispod 87 i osjecaj je nevjerovatan. Nadam se da cu uspjeti da istrajem svih 90 dana koliko dijeta traje. Zainatila sam se, pa vidjecemo :)
Srecno i tebi sa mrsavljenjem.
03.05.2018, 09:58
bejbibi
2795
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Meni nije voda problem od kako sam kupila veliku casu od pola litre Onako kad svaki cas moram sipati po malu casu vode, dosadi a i zaboravi se
Juce sam bila dobra, a i danas se trudim Sad do kad cu biti ovako dobra ne znam
I ja napunim bokal al dzaba stoji tako skoro pun ... juce sam skontala da sam samo jednu xasu cijeli dan popila uzas..
Neki autor...
03.05.2018, 09:58
bejbibi
2795
IZVORNA PORUKA: Gospodja Pufna
Hvala puno Daliyah :) Vec sam spala ispod 87 i osjecaj je nevjerovatan. Nadam se da cu uspjeti da istrajem svih 90 dana koliko dijeta traje. Zainatila sam se, pa vidjecemo :)
Srecno i tebi sa mrsavljenjem.
samo tako nastavi
Neki autor...
06.05.2018, 13:16
Visnja RR
15102
gdje su mi uporene ženice
hajmo jedan izazov uz plan redukovane ishrane koji je svako sebi zadao
Dokad? Vala jos nisam kasiku smanjila .vratila kile metem sve pred sobom Al mogla bi se pridruziti 🤔😅
Neki autor...
06.05.2018, 13:52
manuela RR
2377
Ja bas kafu i cokoladu sad .. .. I ja se pridruzujem izazovu...cisto fore radi a vala ako se ista zategnem dobro i jest
22.12.2018, 16:14
azra I ADI
511
Da li je moguće da su sve ženice zgodne i niko neće da mrša? Ili čekate da prođu praznici? Ja sam odavno prešla svoju "dozvoljenu granicu" i imam 5-6 kg viška...Ako ima neko od članica ko se želi uhvatiti u koštac sa viškom kilograma, voljela bih da se na ovoj temi zajedno pratimo i motivišemo....Kako je ovde nekada bilo aktivno Pozdrav!
22.12.2018, 20:16
Visnja RR
15102
azra ja sam trebala jos prije mjesec dana krenuti sa nekom korigovanom ishranom...ali nisam se uspjela izorganizovati
pa krećem tamo negdje iza praznika ... iako mogu ipak ne želim se nešto kontrolisati kada su praznici...mada ja generalno ne jedem za praznike mnogo.... jer ne volim velike količine hrane na stolu....
22.12.2018, 20:51
azra I ADI
511
Višnja, javi se posle praznika pa možemo uporedo u borbu sa kilogramima..Ja već od danas krećem sa nekim svojim načinom ishrane i nadam se da neću pokleknuti..Pozdrav!
22.12.2018, 21:18
Visnja RR
15102
sretno draga .... pratim te je .... i bodrim
23.12.2018, 08:56
manuela RR
2377
Pisemo poslije praznika 😉
23.12.2018, 16:28
azra I ADI
511
Evo mog današnjeg jelovnika: D: kriška crnog hljeba sa sirnim namazom i šolja jogurta (inače moj najčešći doručak) R: tanjir graha sa kriškom crnog hljeba i salata (prirodna) V: bit će palenta sa jogurtom Između obroka bilo je crnih kafica bez mlijeka i šećera, naranča i banana
Nadam se da će mi se uskoro neko pridružiti ili ćete sve čekati da se završe praznici...
23.12.2018, 20:38
Visnja RR
15102
odlično...izbaci bananu... jedi više jabuka, naranči ili mandarina
ne brini bodrimo te
24.12.2018, 08:41
vedada
-206
evo i mene malo. 3 mjeseca sam bila na dijeti i uspjela smrsati oko 7 kg. dosla do idealne kilaže. Ima mjesec kako brlljam tako da sam vratila nesta, tako da mi je do 63 održati, bila bih sretna. Pratim Vas.
24.12.2018, 12:23
azra I ADI
511
Vedada, nemoj nas samo pratiti, uključi se Inače, volim svo voće, ali banana me najviše zasiti a i na poslu mi je najjednostavnije pojesti je. Meni je cilj sa 60 doći do nekadašnjih 55-56, pa evo motivisana sam bez obzira sto su praznici i nadam se rezultatu.
24.12.2018, 13:25
vedada
-206
ma ukljućim se ja, samo sto u zadnje vrijeme krsim pravila, al opet nije loše.