Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Dakle, treba mi savjet. Da li je iko probao kombinaciju puretina i kim? Imam neku ideju za jelo, bit će punjenje za jufke od krompira i purećeg mesa, i interesuje me kako bi išao kim sa svim tim? Da dodam malo u fil i da pospem na pitice odzgo.
Hoces li puretinu termicki obradjivati prije nego sto je stavis u pitu? Ako hoces, prvo na ulju proprzi malo kima pa onda dodaj puretinu, jer je zacin intezivniji kad ulje poprimi taj miris zacina i na tome przis nesto. Ja u zadnje vrijeme tako radim. Nisam kim probala ali cesto koristim curry pa s njim tako. I super je, sad ukusi su razliciti. A ovaj fazon sam nekad davno cula i nisam probala, ali su me podsjetili ovi sa Masterchefa i stvarno je superiska
03.12.2012, 14:55
Skvo RR
4542
Ja sam je jela sa đumbirom..mislim stvarno mi nesto kim nije za puretinu...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
03.12.2012, 15:19
ninuska
1939
ja puretinu cesto pravim i to sa muskantnim orascicem i meni je odlicna.
03.12.2012, 15:26
ninuska
1939
gledam ovu tabelu sto ste stavili i vidim da po njoj piletina i kopar ne ide.A, naprotiv, bataci bez kosti ili pil. krila marinirani kombinacijom senfa, maslinovog ulja i kopra. MMMMMMMMMMmm, da samo znate kako je to dobro
03.12.2012, 15:30
Visnja RR
15102
kod mene je curry zakon
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
03.12.2012, 15:32
leona81
6373
ovdje nije stavljena tabela zbog ukusa nego zbog zdravlja i slaganja namirnica...ukusno je mijesati razne namirnice ali nisu zdrave, kao npr 2 masnoce, 2 kiseline, 3 skroba i sl...
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
03.12.2012, 15:46
djoisa
-220
ja sam tabelu svatila vise kao prijedlog..sve je bolje od vegete..pa tako i piletina s koprom
03.12.2012, 15:48
Visnja RR
15102
e da i vegeta mi je zakon
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
03.12.2012, 15:50
djoisa
-220
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
e da i vegeta mi je zakon
ja sam je izbacila iz kuhinje
< Poruku je uredio djoisa -- 3.12.2012 15:56:58 >
03.12.2012, 15:53
koka i po
7309
bijeli luk iz nanine baste je najbolji za one malo profinjenije ni onaj u granulama nije los vegeta je dobra...nekad u ratu smo je pravili sami...jos malo pa cemo opet poceti kakva su vremena dosla
< Poruku je uredio koka i po -- 3.12.2012 15:54:40 >
_____________________________
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
03.12.2012, 16:00
mirnah
94
a Boga mi koko kakva su vremena dosla dobro pa i ako budemo imali i sastojaka za domacu vegetu...nazalost. Mene zanima djumbir? u zadnje vrijeme cesto ga spominju u smislu da je jako zdrav ali ne znam gdje ga staviti kad kuham...na koji ga nacin spremiti i uvrstiti?
03.12.2012, 16:07
Skvo RR
4542
evo na net-u
Da bi se mogao koristiti u ishrani, đumbir prije svega treba oguliti, pa potom sjeckati, ribati i sl. Ukoliko želite da vaše jelo ima jači okus, dodajte đumbir u završnoj fazi kuhanja jela, a blaži miris i okus ćete postići ako na samom početku kuhanja stavite đumbir. Đumbir se može iskoristiti kao začin pirjanom povrću, supama, dodatak filu za pečene jabuke, a u kombinaciji sa susamom i kao dekorativno sredstvo za rižu. Napravit ćete odličan sok ako pomiješate svjež, nariban đumbir sa sokom od limuna i medom, a ukoliko ne preferirate limun, pomiješajte đumbir i med s vodom. Pri kupovini đumbira, uvijek se odlučite za onaj sa glatkom površinom, jer ćete na ovaj način znati da je svjež i upotrebljiv. Svježi, neoguljeni đumbir se u frižideru može čuvati do 3 sedmice, a u zamrzivaču do 6 mjeseci. Sušeni đumbir treba čuvati u čvrsto zatvorenim, staklenim posudama na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Možete ga također čuvati i u frižideru, te mu produžiti rok trajanja na godinu dana.
A vezano za upotrebu ja koristim kotanyi suseni dzumbir...riza, ubacujem u variva..eto... Ja ga jos nisam mixala sa slatkim varijantama.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
03.12.2012, 16:07
leona81
6373
ja djumbir stavljam u sve...ne osjeti se toliko, najcesce u supu ga stavljam...odlican je(mislim na onaj u prahu) za svjezi to ce ti bolje objasniti jamie oliver:)
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
03.12.2012, 16:34
canim
4126
Lejla_Ka ja sam sebi napravila kombinaciju, curokot, susam, lan i kim i to stavljam skoro po svim pecivima, pitama, cak i po przenim jajima, ja volim sjemenke i meni svako jelo dobije super smek uz njih, ali ja skoro nikad ne stavljam u fil nekog jela vec uglavnom kao sto sam i rekla samo pospem preko.
03.12.2012, 16:37
mirnah
94
jao super, vec ste mi pomogli! hvala...
03.12.2012, 16:38
M kao Mama
5536
meni je kurkuma hit totalni, stavljam je haman u sve kuhao, u so za tjesteninu, baš mi je odlična, a baška što kažu da je jako zdrava
03.12.2012, 17:04
Visnja RR
15102
ja korisitim ukiseljeni djumbir kad pravim azisjku platu ili varijacije na temu... kombinaciju : soja sos (kikamon), djumbir , vasabi pasta pomjesane otkrih kad sam pravila sushi...od tada obozavam tu kombinaciju ...stavljam je preko azije ...
Ja često kad imam korijen đumbira napravim ovaj čaj, zasladim ga medom, a neizostavno kad sam prehlađena.
Kad sam nedavno imala gripu radila sam ovo: sok od jednog limuna, velikodušna supena kašika meda, ravna kašićica cimeta i na vrh noža đumbira u prahu. To sam strpljivo mješala da se ujednaći, a onda dodala samo malo vode, cca jednu supenu kašiku da malo razrijedim. Jednom dnevno ovo i super mi je pomagalo.
Đumbir je meni malo citrusan, miriše svježe, a malo pali po ustima. Ja ga najčešće kombinujem sa piletinom u čorbama, u čorbi sa lećom.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
04.12.2012, 11:37
Galicia
2433
Ako se djumbir koristi kao lijek, onda on mora biti svjez inace nema nikakvog ucinka. A u hrani, kao zacin moze i u prahu.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
26.12.2012, 10:37
Targus
32
Ja volim kombinaciju bosiljka sa mozzarelom ;) narocito na pizzi :) A zanima me da li se kod nas ima kupiti onaj macadamia nuts..koriste ih u nekim kolacima, al ne znam gdje ga ima? http://www.macnutswa.com.au/about-nuts.htm