cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: zacini

  
clock-img

03.12.2012, 14:55

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ovo se zove mrtva tema user posted image

Dakle, treba mi savjet. Da li je iko probao kombinaciju puretina i kim? Imam neku ideju za jelo, bit će punjenje za jufke od krompira i purećeg mesa, i interesuje me kako bi išao kim sa svim tim? Da dodam malo u fil i da pospem na pitice odzgo.



Hoces li puretinu termicki obradjivati prije nego sto je stavis u pitu? Ako hoces, prvo na ulju proprzi malo kima pa onda dodaj puretinu, jer je zacin intezivniji kad ulje poprimi taj miris zacina i na tome przis nesto. Ja u zadnje vrijeme tako radim. Nisam kim probala ali cesto koristim curry pa s njim tako. I super je,  sad ukusi su razliciti. A ovaj fazon sam nekad davno cula i nisam probala, ali su me podsjetili ovi sa Masterchefa i stvarno je superiska

clock-img

03.12.2012, 14:55

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ja sam je jela sa đumbirom..mislim stvarno mi nesto kim nije za puretinu...

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

03.12.2012, 15:05

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544



Hvala, ovo je super za pomoć.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

03.12.2012, 15:19

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

ja puretinu cesto pravim i to sa muskantnim orascicem i meni je odlicna.

clock-img

03.12.2012, 15:26

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

gledam ovu tabelu sto ste stavili i vidim da po njoj piletina i kopar ne ide.A, naprotiv, bataci bez kosti ili pil. krila marinirani kombinacijom senfa, maslinovog ulja i kopra. MMMMMMMMMMmm, da samo znate kako je to dobrouser posted image

clock-img

03.12.2012, 15:30

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

kod mene je curry zakon user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

03.12.2012, 15:32

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ovdje nije stavljena tabela zbog ukusa nego zbog zdravlja i slaganja namirnica...ukusno je mijesati razne namirnice ali nisu zdrave, kao npr 2 masnoce, 2 kiseline, 3 skroba i sl...

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

03.12.2012, 15:46

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

ja sam tabelu svatila vise kao prijedlog..sve je bolje od vegete..pa tako i piletina s koprom

clock-img

03.12.2012, 15:48

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

e da i vegeta mi je zakon user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

03.12.2012, 15:50

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e da i vegeta mi je zakon user posted image



user posted image  

ja sam je izbacila iz kuhinje user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 3.12.2012 15:56:58 >

clock-img

03.12.2012, 15:53

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

bijeli luk iz nanine baste je najboljiuser posted image
za one malo profinjenije ni onaj u granulama nije losuser posted image
vegeta je dobra...nekad u ratu smo je pravili sami...jos malo pa cemo opet poceti kakva su vremena dosla

< Poruku je uredio koka i po -- 3.12.2012 15:54:40 >


_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

03.12.2012, 16:00

clock-img

mirnah

pencil-img

94

a Boga mi koko kakva su vremena dosla dobro pa i ako budemo imali i sastojaka za domacu vegetu...nazalost. Mene zanima djumbir? u zadnje vrijeme cesto ga spominju u smislu da je jako zdrav ali ne znam gdje ga staviti kad kuham...na koji ga nacin spremiti i uvrstiti?

clock-img

03.12.2012, 16:07

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

evo na net-u

Da bi se mogao koristiti u ishrani, đumbir prije svega treba oguliti, pa potom sjeckati, ribati i sl. Ukoliko želite da vaše jelo ima jači okus, dodajte đumbir u završnoj fazi kuhanja jela, a blaži miris i okus ćete postići ako na samom početku kuhanja stavite đumbir.
Đumbir se može iskoristiti kao začin pirjanom povrću, supama, dodatak filu za pečene jabuke, a u kombinaciji sa susamom i kao dekorativno sredstvo za rižu.
Napravit ćete odličan sok ako pomiješate svjež, nariban đumbir sa sokom od limuna i medom, a ukoliko ne preferirate limun, pomiješajte đumbir i med s vodom.
Pri kupovini đumbira, uvijek se odlučite za onaj sa glatkom površinom, jer ćete na ovaj način znati da je svjež i upotrebljiv.
Svježi, neoguljeni đumbir se u frižideru može čuvati do 3 sedmice, a u zamrzivaču do 6 mjeseci. Sušeni đumbir treba čuvati u čvrsto zatvorenim, staklenim posudama na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Možete ga također čuvati i u frižideru, te mu produžiti rok trajanja na godinu dana.


A vezano za upotrebu ja koristim kotanyi suseni dzumbir...riza, ubacujem u variva..eto...user posted image  Ja ga jos nisam mixala sa slatkim varijantama.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

03.12.2012, 16:07

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ja djumbir stavljam u sve...ne osjeti se toliko, najcesce u supu ga stavljam...odlican je(mislim na onaj u prahu) za svjezi to ce ti bolje objasniti jamie oliver:)

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

03.12.2012, 16:34

clock-img

canim

pencil-img

4126

Lejla_Ka ja sam sebi napravila kombinaciju, curokot, susam, lan i kim i to stavljam skoro po svim pecivima, pitama, cak i po przenim jajima, ja volim sjemenke i meni svako jelo dobije super smek uz njih, ali ja skoro nikad ne stavljam u fil nekog jela vec uglavnom kao sto sam i rekla samo pospem preko.

clock-img

03.12.2012, 16:37

clock-img

mirnah

pencil-img

94

jao super, vec ste mi pomogli! hvala...

clock-img

03.12.2012, 16:38

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

meni je kurkuma hit totalni, stavljam je haman u sve kuhao, u so za tjesteninu, baš mi je odlična, a baška što kažu da je jako zdrava

clock-img

03.12.2012, 17:04

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja korisitim ukiseljeni djumbir kad pravim azisjku platu ili varijacije na temu... kombinaciju : soja sos (kikamon), djumbir , vasabi pasta pomjesane otkrih kad sam pravila sushi...od tada obozavam tu kombinaciju ...stavljam je preko azije ...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

04.12.2012, 10:59

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Ima li se wasabi nabaviti negdje kod nas?

http://www.coolinarika.com/recept/caj-s-dumbirom/

Ja često kad imam korijen đumbira napravim ovaj čaj, zasladim ga medom, a neizostavno kad sam prehlađena.

Kad sam nedavno imala gripu radila sam ovo: sok od jednog limuna, velikodušna supena kašika meda, ravna kašićica cimeta i na vrh noža đumbira u prahu. To sam strpljivo mješala da se ujednaći, a onda dodala samo malo vode, cca jednu supenu kašiku da malo razrijedim. Jednom dnevno ovo i super mi je pomagalo.

Đumbir je meni malo citrusan, miriše svježe, a malo pali po ustima. Ja ga najčešće kombinujem sa piletinom u čorbama, u čorbi sa lećom.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

04.12.2012, 11:37

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Ako se djumbir koristi kao lijek, onda on mora biti svjez inace nema nikakvog ucinka. A u hrani, kao zacin moze i u prahu.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

26.12.2012, 10:37

clock-img

Targus

pencil-img

32

Ja volim kombinaciju bosiljka sa mozzarelom ;) narocito na pizzi :) A zanima me da li se kod nas ima kupiti onaj macadamia nuts..koriste ih u nekim kolacima, al ne znam gdje ga ima?
http://www.macnutswa.com.au/about-nuts.htm

clock-img

26.12.2012, 11:35

clock-img

canim

pencil-img

4126

Makadami imaš u bademu na carsiji.

clock-img

26.12.2012, 11:39

clock-img

MicoTico

pencil-img

340


IZVORNA PORUKA: canim

Makadami imaš u bademu na carsiji.


Pravo sam ljubomorna na taj vaš Badem user posted image

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

26.12.2012, 14:09

clock-img

canim

pencil-img

4126


IZVORNA PORUKA: MicoTico


IZVORNA PORUKA: canim

Makadami imaš u bademu na carsiji.


Pravo sam ljubomorna na taj vaš Badem user posted image


user posted image pa dodji ponekad do naseg Badema, ima svega user posted image

Zadnji članci

article-img