Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kontala ja nema ova tema, kad hvala Bogu na pretrazivacu ima. Evo ja sam u ova dva dana u potrazi za zacinima iz indijske kuhinje jer sam neku noc bila u indijskom restoranu i odusevljenaaaa sam mirisima, okusima... Pa da li ste i ako jeste gdje nasli te zacine?
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.3.2010 22:06:25 >
Jesi trazila u butik bademu,oni nema sta nemaju...Znam da MM i njegovi na poslu sve od zacina kupuju tamo za kuhinju...A non stop rade druge jelovnike,talijanska kuhinja,francuska,njemacka,arapska itd.
03.03.2010, 22:08
Anoniman
to ti je pretezno curry, cimet, koriander,timijan,djumbir, crvena paprika...a toga ima svugdje
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
24.06.2010, 11:22
w.pooh
1021
Gdje se kupuju oni začini kao npr. bosiljak, ruzmarin, peršun što rastu u malim saksijama? Danas sam vidjela pravo lijepe saksijice i došla na ideju da sama uzgajam te začine e sad je li se oni kupuju u saksijama kad narastu ili može i sjeme
_____________________________
13.08.2008. Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR
24.06.2010, 12:00
veda
211
draga ja kupim sjeme u poljoprivrednoj apoteci.Volim bosiljak i vlasac pa to i imam na balkonu. Inace,ja sam kupovala dok sam zivjela u Zagrebu u saksijama u Mercatone-u i Konzumu. Ovdje sam gledala u Konzumu dali ima ali nazalost -nisam nasla.
24.06.2010, 12:27
jasmin
4600
Drage moje,vjerovale ili ne,od zacina trenutno koristim samo so,ponekad mljevenu papriku i biber.Umjesto mirisa vegete uvijek koristim frisko povrce,jer vegeta sadrzi monosodium glutaminat (MSG) koji je jako opasan po organizam i zdravlje uopce.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
24.06.2010, 14:33
emma.L
2731
Grah ne ide bez lovora i kima, a nama još obavezne peperonćine pošto volimo začinjenu hranu. Kupus bez lovora kod mene ne bude nikada. Za ribe uvijek ide ružmarin, za bijele sosove sa nekim povrćem (tikvice, prasa) obavezan mi je muškatni orašćić. U juhe peršin, vlasac i kopar, u mladi sir ide vlasac odlično, baš fini okus da. Origano i bosiljak su uvijek u crvenim sosovima. Curry smo počeli stavljati u rižu i piletinu, a kurkumu u pečeno povrće u sosu i baš finu aromu da. Naravno stavljam i crvenu papriku, sol i papar, a chilli dodajemo iz onog mlina skoro u sve. Vegetu obavezno imam, iako u neka jela niti ne stavim nakon svih ovim mirođija. A slatkiše jako volim sa klinčićem, đumbirom i cimetom. I kompote često znamo začiniti rumom i javorovim sirupom umjesto šećera (a dinju uvijek začinimo vanilinim šećerom i rumom i ostavimo poklopljenu u frižideru).
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
24.06.2010, 14:37
acudesa
7725
ja u svako jelo, naročito kuhano stavljam: so, biber, vegete, lovora, đumbira, peršuna, bosiljka...sve što mi se nađe pri ruci i volim začinjenu hranu
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
24.06.2010, 14:40
klemzi
2988
Znate šta sam ja čula, da je dinja super sa biberom Nisam probala, ne usudim se, ali eto ako neko proba nek javi kakva je
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
24.06.2010, 14:41
SailorMoon
1300
Ja uvecini kosristim so, biber, vegetu, ruzmarin, timian, oregano, slatku papriku, persun itako to. Volim da se sta ima okusiti
24.06.2010, 14:42
emma.L
2731
Ja ću sigurno probati, pa javim. Mogu pojesti dvije dinje odjednom, tako da ću jednu pobiberiti prvom prilikom .
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
24.06.2010, 15:21
ivanak
1767
Ja od začina koristim svašta. Većinom je to sol, papar, vegeta, petrusin, majčina dušica, bosiljak, origano, ružmarin, kopar i mažuran. Ne bacim sve u jedno jelo...zavisi što se kuha. I druge koristim, ali zavisi za koje jelo. Recimo cimet za jabuke, kad pravim bešamel obavezno papar i muškatni orašćić. Npr., za mariniranje više dana mesa klinčić.... Đumbir još nisam nikako koristila. Imam osjećaj da je gorak okus.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
24.06.2010, 16:13
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: ivanak
Đumbir još nisam nikako koristila. Imam osjećaj da je gorak okus.
znaš kako lijepo miriše..a, meni nije gorak, stavim malo...a, on je zdrav, jako
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
24.06.2010, 16:57
leona81
6373
ja imam milion zacina, a moja mama jos vise:)
nedavno nam je uspio nas persun, bosiljak i menta u velikim saksijama na terasi:)
djumbir je genijalan a on kao i origano moze da jako pomogne kod prehlade, samo se zaliju prokuhanom vodom i popiju...simptomi ubrzo prolaze
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
24.06.2010, 20:59
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: klemzi
Znate šta sam ja čula, da je dinja super sa biberom Nisam probala, ne usudim se, ali eto ako neko proba nek javi kakva je
dinju sa biberom nisam probala i ne mogu zamisliti tu kombinaciju , a bas cu probati da vidim, s obzirom da dinju ne volim mozda mi se sa biberom svidi
a ono sto sam ja cula i naravno probala pa i vi mozete probati krastavicu sa secerom i mogu vam reci da nije lose
od zacina koristimo dosta njih, pored onih standardnih, bosiljak, cimet, djumbir, m.orascic, origano, i crvenu tucanu ljutu papriku dobijemo iz Sk od svekrve, u zadnje vrijeme bez ove ljute paprike ne moze jelo proci.
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
25.06.2010, 08:59
w.pooh
1021
IZVORNA PORUKA: leona81
nedavno nam je uspio nas persun, bosiljak i menta u velikim saksijama na terasi:)
Gdje se kupuju oni začini kao npr. bosiljak, ruzmarin, peršun što rastu u malim saksijama? Danas sam vidjela pravo lijepe saksijice i došla na ideju da sama uzgajam te začine e sad je li se oni kupuju u saksijama kad narastu ili može i sjeme
leona možeš li mi odgovoriti? Hvala
_____________________________
13.08.2008. Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR
25.06.2010, 10:59
leona81
6373
mi smo sjeme uzeli i super je naraslo...imas ga svugdje...
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
25.06.2010, 11:08
Meri29
1045
IZVORNA PORUKA: acudesa RR
IZVORNA PORUKA: ivanak
Đumbir još nisam nikako koristila. Imam osjećaj da je gorak okus.
znaš kako lijepo miriše..a, meni nije gorak, stavim malo...a, on je zdrav, jako
ja sam ga najvise koristila u prvim mjesecima trudnoce, kao caj super pomaze protiv mucnine
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
25.06.2010, 11:44
bebacha
1170
a jel moraju te saksije bit na terasi nemam terasu a bas imam zelju da sebi posadim te zacine. ja sam to sjeme vidjela i u supermarketima
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
26.06.2010, 16:12
leona81
6373
pa mislim da moraju biti vani, jer u kuci rijetko sta uspije...ja dok cvijece nisam iznijela vani nikad nije cvjetalo...eno ga vani se preporodilo
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
26.06.2010, 16:49
acudesa
7725
ja mislim da mogu i na prozoru sa unutrašnje strane na direktnom suncu, iako je bolje napolju, nedvojbeno i logično
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
28.06.2010, 10:56
Mya_81 RR
5531
Je li iko pravio domaću vegetu?
Ja sam je uvijek čuvala u teglicama u frižideru i nisam je sušila, ali sad čitam da se može i sušiti....zanima me koliko vremenski treba da se osuši to sve...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
28.06.2010, 11:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Je li iko pravio domaću vegetu?
Ja sam je uvijek čuvala u teglicama u frižideru i nisam je sušila, ali sad čitam da se može i sušiti....zanima me koliko vremenski treba da se osuši to sve...
my...mm pravi nesto...ne znam je li to ta domaca vegeta...on susi mrkvu, celer, persun...nisam sigurna je li jos nesto...znam da kupi ako ne i 2 kg mrkve i celera i perina a na kraju ispadne 1 tegla...on to nesto sjecka pa stavi u rernu na najmanju "vatru"...pa se to nesto satima susi...pa nesto otvara rernu jer se stvara kondenz...elem ja to mrzim...jer se to cudo susi citav dan ...ako hoces mogu ga pitati kad se vrati sa posla kako i sta
28.06.2010, 14:58
Mya_81 RR
5531
Dadada, to je to, jer i u ovo što ja pravim ide - celer, peršin, mrkva i luk....i naravno puno soli....ja to samo sameljem, pomiješam i čuvam u teglicama tako svježe u frižideru....sol to čuva i zato može stajati jaaaaaaaako dugo.....pitaj, pa napiši sve detaljno
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.