IZVORNA PORUKA: Emmy
S druge strane, sve žene u mom okruženju koje poznajem, a da imaju žensko dijete (prijateljice, poznanice, rodice, itd.) su nakon prve rođene curice bile pravo sretne, a u drugoj trudnoći prije nego će saznati spol uvijek su govorile kako im spol nije bitan, međutim sve one koje su u međuvremenu saznale da nose muško preko noći su promijenile mišljenje i reakcije su bile tipa: ne mogu da vjerujem da ću "ipak" dobiti sina i jednog dana biti svekrva, cijelu noć nismo oka sklopili ni ja ni muž, išla sam kod tri različita doktora da potvrde da ne sanjam, itd. . Šta se desilo sa onim "to je totalno nebitno". Voljela bih znati kako bi reagovale da im je druga bila curica, tj. da li bi i dalje bili u takvom stanju euforije. Za jednog poznanika koji ima dvije curice i nakon više godina treće dobio muško (otac je ljekar) kažu da mu mama ne prestaje plakati od sreće jer je dobio muško. Zamarati se ovim stvarima i dovesti do toga da se to mora uređivati rezolucijom samo govori da je cijeli svijet u banani!!!!!
E vidiš nekio ljudi zaista čudno gledjau na neke satvi...
recimo ja sma živ primjer za ginisa...vjerovali ili ne...
oba puta su mi rkeli d anosim dječaka....
prvi put kad smu mi rekli bila sma u čudu, šta ću sad, kakao s adječakom...nekako sve mi curice bile u blizini...
al hajd valjd abi s esnašla...
i iznesem dijete u bijelom odjelu iz bolnice...
drugi put kažu dječak, ležala u bolnici 21 dan...pa me pregldeli nakon privatnika 3 državna doktora...beg sjedi kako sjedi ( nazadak) ja izađem prije CR odem i kupim narandžasto odjelo, musšku kapicu pataka i korpu plavo bijelu uz to...
eleme rodi se moja Farah....
kolegica mi poslala rozu korpu da bar nešto podjeća na žensko
no nije ni bitno...al pazi sad....
ja sam stavrno bila iznenađena da je cura...al nisma žalila...
a po porodu mi je moja zaova došla u sobu jer radi u bolnici...
i kaže jesi javila M, ko biva njenom bratu...
pa rkeo jeste javila mu babica odmah prije nego sma s eprobudila...
kaže ''pa jel ljut?''
ja kontam što bi čovjek trebao biti ljut...
u tom trenutku dolazi babica ia kež...stigla nam torta za muštullluk od male p ( naše prezime) i kažu zove s eveć faraha eno slave na poslu tetka ( moja seka) i suprug...lijepo bogami hvala Vam...a cvijeće nećemo u sobu smao d aznet suprug vam je poslao cvijeće...
Misliš da je nekada ikada iko spomenuo priču te greške u kontestu spola...nikada...
moj suprug bi ih podavio ko piliće....
Ja planiram treću bebu...
ui uopšte lai uopšte me nebi čudilo d ami govore muško muško a da izleti jedna Riana