IZVORNA PORUKA: lilybeby
vidim ima jos plakaca u snu,mislila sam da smo jedinstven slucaj!moj beban ima skoro ' mjeseci,dojim ga,dobro napreduje,nema jos nijedan zubic ali ih ocekujemo,mada po mojoj procjeni ne tako brzo.nikad nije dobro spavao,prva 3 mjeseca je imao grceve po cijeli dan i noc,navikli smo ga zbog tog na ruke pa sad i zbog tog muku mucim,ali...glavni problem je sto place u snu od kad je napunio 3 mjeseca,tako jako place a pri tom ne otvara oci da covjeka panika uhvati.obicno ga umirim tako sto ga podignem,nosam,ljuljuskam ili dam dudu.probali smo milion metoda,vodili kod vise pedijatara ali nismo ustanovili nista sem da je zdrav,hvala Bogu.ako ne pridjem da ga umirim,toliko se razdere,zatim se stvarno probudi i nastaje sjelo do zore.svako vece zaspi u svom krevetu,i tacno nakon sat vremena(minut u minut)pocinje plakati,onda nastavi svakih 20 minuta i ja ga prenesem kod sebe u krevet,ali ni to ne pomaze,on se meni budi nekad i po 15 puta(od muke sam brojala) i to traje 3 puna mjeseca(da je faza prosla bi).ni preko dana nije bolje stanje,spava 3 puta najvise po sat vremena i budi se vristeci,jedva ga umirim.ja sam bila ista kad sam bila beba,9 mjeseci sam spavala samo kad me ljuljaju i onda me mama povela kod pedijatra koji mi je vjerovali ili ne prepisao neke tablete za spavanje,kad mi ih je dala(mama)kaze da sam bila super raspolozena ali nisam spavala sve dok me tad nije malko izbubala po guzi i tad sam zaspala i kaze NIKAD se vise nisi probudila kad ne treba.jedna pedijatrica mi je rekla da je to nasledno(inace je beban preslikani ja,od prstica na nogama,do trepavica ).da pitam pedijatra za tablete,rekao bi da sam luda,ali on ne shvata da sam ja poluluda svakako od ne spavanja ' mjeseci,jos sto ga moram nosati po cio dan,a masallah ima 8,5 kg.
sad molim vas da mi date neki savjet,jel iko cuo da je neko bebi dao tablete za spavanje(naravno neku mini dozu)?pomagajte jer ja padam s nogu,frustrirana sam i svi pitaju zasto tako looooose izgledam.
unaprijed hvala.