IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
i da zaključih iz svih tih priča da su privilegovani bili uglavnom ovi iz C.gore i iz Srbije, nešto slabo Bosanaca privilegovanih bi
Ja bih prije rekla da Muje i Hase nije bilo ni na mapi kada su se funkcije djelile, a vjerujem da su bili prvi jurisni u NOB
i ovo je lovačka...
ima ih...
evo moj je deda bio hadžija...u onome vaktu
i moj je deda bio na palama bio direktor vatrogasnog doma koji je tada bio u državnom sektoru...
sa toga mjesta je penzinisan redovnim putem...
i onda i sada ako si bio čovjek i iskren i nisi mjenjao mišljenje kako sunce se okreće mogao si svojim zaslugama postići...
Moja s emajka vazda pisala Muslimankom...na zadnjem popisu koji je bio...niko joj nije ni zabranio nit je time bila manje vrijedna...
bila je šef ekonomata u UPi-iju bivšem aonda sebi otvorila radnju privatno u kući jer je to željela a babao joj nije dao dok je bila djevojka...
I dan dans se moja majka izjašnjava Muslimankom...samo što je sad ostala...tek su je ''ovi'' unazadili sa njene tačke gledišta
Hanadi, uvijekje bilo izuzetaka...ocito je tvoja familija medju njima i drago mi je zbog toga ALI...Molim te...ne brkajmo kruske i jabuke. Ne bih da se ova tema pretvori u nesto ...hm...znamo vec sta...ali jasno je kao dan da nas nije bilo ni na mapi.
meni nije jasno kao dan...
ja bih prije rekla da smo svi u nekom teškom marku bili...al to povodom drugih stavri...
a lijepo sma rekla...svako vrijeme ima svoje breme...
za 30 godina naša djeca će pričati osto ovako o ovome veremenu....
Moji uopšte nisu imali sreće...svio su pomrli rano i porazboljevali s eod težine života koji su poršli...
i uopšte me ne sikira činjenica da mi dijete ne odrasta u onome sisitemu...al me sikira činjenica da odrasta u ovome...
I danas mnogi bez puno muke dobili su poslove na osnovu neki ''zasluga'' koje nisu zasluge njegove lično nego nesretan dešavanja
Tužno je i znati d ai danas kao i nekada na određenim rsndim mjestima imaš i školovane i manje školovane i da i dan danas prisipaju pirču bitno je životno iskustvo a ne škola...
jedino nam je to od onoga vakta oslatalio...
vazda bilo i ostalo...svako iz svoga iskustav na svoj mlin vuče
a do prosipanja iu šupljeg u rpzani niko nikad vajde vidio nije...al iskerno niko ni odustaje ni onda ni sada...za to smo mi balkanci specijalisti...
znamo vala i u kamen dobu šta je bilo s anašim precima i puni smo primjera