IZVORNA PORUKA: snijeg
Joj meni je ova tema depresivna i smiješna istovremeno. Ovo mi dođe isto kao priča mog dede rahmetli, pa krene "znaš sine, kad sam imao 20 mogao sam napraviti 60 sklekova, išao sam u lov i penjao se satima na planinske vrhove, a sad ni do wc-a ne mogu" - meni ga vazda bilo žao, a Boga mi bio mi i smiješan s tim lovačkim pričama .
Zaključak: Drugo vrijeme, drugi politički sistem, drugačije društveno uređenje i porediti nekad i sad je besmisleno. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je masu porodica živjelo teže u onom vaktu nego što je to sad slučaj i obrnuto, naravno.
Vidim veselica naša brani ovdje i sada, a nekako je i meni vrijeme u kojem trenutno živim, u kojem odgajam dijete i proživljavam najbolje godine života za nijansu draže, ako ništa, pa onda makar zbog ono malo identiteta koje mi je omogućeno
ja sad čitam i ludom se čudim...
ova fora moglo se spavta u praku...niđe veze...
Moj stari pokojni vazad pričo moglo se spavat u parku...pa reko unkom si ti spavo...kaže Bože sačuvaj nikad nisma u parku spavao
a ovo ljudi se cijene kroz pare a ne po karatketu je notorna lizmišljotina...
prije je tako bilo a asada nije...tačnije prije se cijenio onaj koji ima partijsku knjižicu u džepu kakav god on isnan bio...a sad bogami možeš biti i apolitičan ako si karteter cijene te...
Mislim sve su ovo lovačke priče...
istina je jedna, sve d anije došlo do raspada sistema kako jeste ...neke stavri bi s epomjenile i bile kao što sada jesu....i tu nema priče...
Samo beze depresiju valjamo ničim izazavni...
Može bolje nego je sad...al Bogami i prije je bilo onih koji su proklinjali taj vakat...i gladnih i žednih i nepoštovanih a i djece gole i bose po školama...
e jedino nam je zdravstevni sistem bio dobar...al dragi bože moja mama 79 imala samo 4 i pol mjesea porodljiskom a nama i ova godinam malo haman