03.09.2011, 13:00
Upravo to se i kod nas radi , svak na svoju stranu vuce i dok vuku glavni dio zivota propada ...Licno kad sam ganjala sebi licnu , rodni i te sve papire dole na rodnom su mi napisali hrvatica, ja nemam nista protiv njih ali u geografiji sam naucila da Sarajevo nije glavni grad Hrvatske , nakon mnogo price sa gospojom na salteru koja je i nepismena shvatila sam da postoje 3 grupe, i djele se na religije sto po meni toliko glupo.znaci jedan hrvat iz Hrvatske muslimanske v-ispovijesti bi trebao da se izjasni hrvatski bosnjak. zalosno je sto nas i poslije svega sto se desilo guraju torove...Kad sam zatrazila da se izjasnim kao Bosanka(sta koga briga u koju bogomolju placem svoje grijehe) gospoja je a navela da ne postoji taj izbor ,postoje ta tri glavna i ostali i jos mi navela hrpu nekih paragrafa iz ustava tog i tog te i te godine ....Smucilo mi se .....Ja u svoje skolsko vrijeme nisam znala sta je ko niti su me to moji roditelji ucili , a danas djecu cim izlete iz one stvarke uce o podjeli ....Mozda u nekoj drugoj svjetskoj drzavi bi to i moglo proci ali kod nas ne , ipak ruzan dio povijesti kasa za nama ...
I da sta ako neko uopste ne zeli da njegova djeca pohadjaju takve casove iz bilo kojeg razloga ....