IZVORNA PORUKA: Galicia
Bolje da su uveli strane jezike umjesto vjeronauke i kulture/etike. Od stranih jezika mozes profitirati kasnije u zivotu a od supljaka, slabo.
Prioriteti u skolstvu nikako nisu postaljeni na pravo mjesto. Sta koga briga, dal se neko dijete dusevno ispunjava? Zar to na kraju krajeva nije posao roditelja a ne drzave?
Ne znam otkuda nekome pravo da vjeru naziva supljakom???Dusevno ispunjenje je bitno isto koliko hrana,pice i odijevanje.
Ja sam za vjeronauku i naravno da ju predaju strucne osobe,da se o vjeri govori shodno djetetovom shvatanju i uzrastu,a ne da se npr.sedmogodisnjak plasi stanjima smrti koje ne moze pojmiti i razumjeti.Ukoliko se bude forsiralo moralno ponasanje,i bude usadjivano na pravilan nacin,veoma je za ocekivati da ce se smanjiti negativnosti u drustvu.Upravo smo preplavljeni drogama,alkoholom,agresivnoscu i td jer je vjera postala nebitna u nasim drustvima.Uostalom,jedan je to cas u sedmici,nista opterecavajuce,a dovoljno da dijete poznaje osnovne stvari.I isto tako,ako je roditelj protiv,nek` mu se da pravo izbora.U vjeru svakako nema prisile :).