IZVORNA PORUKA: dada83
Hanady kako pravis taj rizi bizi u lopticama. Kad god sam tako nesto pokusala ni nalik nije bilo lopticama, riza se sva raspadne
300 gr riže...sluhaš u vodi slanoj i malo pouljenoj..omjer 1:3 ( riža:voda) procjedi i porperi pod hladnom vodom
posebno skuhaš grašak oko 150 grama....
pomješaš i još začiniš po želji, ja stavim često mažurana i kpra malo , biber i ako treba još soli
kad to promješaš lagano slažeš uvatrostalnu zdjelu red toga pa naribaš sira trappisat...najbolje hvata edamer ons etopi fino...ili čak onaj pizza sir...može i livada al nije uspješan ekseprimen kao osa drugim...
pa opet red mješavine i pet narednaš sira...
na ovu mjeru to treba oko 250 gr sira
zapečeš na 200 stepeno oko 15 minuta
vadiš sa kašikom i pomažeš si drugom da dobiješ lopticu...
eto...
ja naslažem piramidu pa sve još popem parmezanom...svako po loptu i eto mu pirloga
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009