IZVORNA PORUKA: bozijidar
Drage mame, lijep pozdrav. Moja beba ima pet mjeseci. Do sada je lijepo napredovala. Unazad 7 dana odbija mlijeko, Sve bi pila, I vodu I caj. Problem nastaje kada mlijeko prinesem ustima. Treba da naglasim da se do nedavno hranila mojim izdojenim mlijekom u kombinaciji sa Aptamilom 1. U posljednje vrijeme ima manje mog mlijeka, tako da je vise obroka Aptamil. Da li je neko imao slican problem? Pokusavam je pustiti da ogladni, cekam da prodje po cetiri sata, pa cak I vise. Da li da promijenim mlijeko? Kada ste vi poceli sa dohranom? Ima li neko prijedlog jelovnika za bebu uzrasta od 5 mjeseci? Koliko beba ovog uzrasta treba da pojede kada je u pitanju nemlijecni obrok? Mislim na kolicinu, koliko kasika? Hvala! Svako savjet bi mi bio od koristi.
Ovako
Imala sam isti problem, dojila sam bebu cca 2 mjeseca i onda smo presli na dohranu...bilo je sve ok 2-3 mjeseca, pa bi pocela odbijati mlijeko, nema sta nisam pokusavala, davala kasikom za kafu, davala da pije iz soljice ne bi li joj bilo zanimljivo, vozali je u autu samo da popije flasicu, ma muke zive...i odemo pedijatru, na njihov savjet promijenimo AD, upalilo je (na kratko) ali sam sa 4,5-5mjeseci polako uvodila dohranu...pa opet nakon nekoliko mjeseci isto, nece mlijeko a i hranu je slabo jela...promijenimo opet Ad i tako 3 ili 4x, vrtili smo se u krug, da bi mi rekli posto je do godinu dana mlijeko osnovna hrana, ako i dalje bude odbijala AD da predjemo na tetrapak jer
mora piti mlijeko, sa 10-11mj smo uveli pravo mlijeko ali je tada vec imala 3 cvrsta "obroka"...uvijek je slabo jela ali napredovala fino hB..
Tako da, ja bih vec pocela sa dohranom, mozda je muce zubici
i posavjetovala bih se sa pedijatrom svakako...
Za pocetak svega nekoliko kasicica hrane, jednu namirnicu dajes 2-3 dana zbog moguce reakcije/alergije...mrkvica, jabuka, banana, neko lagano povrce mozda tikvice i sl...znaci samo po malo da vidis kako ce beba reagovati na "cvrstu" hranu...
Nadam se da je to samo prolazno kod vas
< Poruku je uredio Lady26 -- 21.8.2013 9:24:30 >