Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......
_____________________________
Princeza dosla 05.02.2010
28.11.2009, 12:00
ena0002
8723
Probaj da ih prvo prokuhas, pa tu vodu prosuti, onda opet nasuti drugu, cistu vodu narezati par glavica crvenog luka i par mrkvi i kuhati. Da i ja kuham u pretisu ali nekih 40-50 min. Ali mm ih ne voli da jede bas zbog tog mirisa tako da ja to skuham jednom radi sebe i to je to.
< Poruku je uredio ena0002 -- 28.11.2009 12:04:33 >
28.11.2009, 12:01
bebacha
1170
meni je njegov miris isto kao i drugog mesa.ja najcesce stavim u pretis lonac,stavim i mrkve,puno luka,zocina i kuham oko 2-3 sata.o to tako stoji po 2-3 dana i jedemo svakako.danas ce biti prilog pire krompir
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
28.11.2009, 12:07
mama2009
2192
ma i mm ih ne voli al sam juce dobila jedno 20 tak kurbana i zao mi da propadne sve to....da mi je naci neki dobar recept da se nekako zakamuflira miris
_____________________________
Princeza dosla 05.02.2010
28.11.2009, 12:29
manuela RR
2377
Dan prije nego ćeš praviti meso od kurbana,natopi ga u mlijeko i dodaj začine po želji,sutradan izvadi iz mlijeka i pripremaj kao i obično meso... 100% neće imati nikakav miris a biće super ukusno
_____________________________
A- Februar.2017. E- Oktobar.2008.
28.11.2009, 12:54
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: mama2009
Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......
kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjeti
_____________________________
Ajša, Ajra, Esma, Zehra
decembar....
28.11.2009, 13:09
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: mama2009
Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......
imam odličan recept-dodaj Origana..probala, miris OK
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
28.11.2009, 13:10
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mama2009
Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......
kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjeti
prekomlikovano je, lakše joj je samo sa origanom...inače, koristite začine za aromu
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
28.11.2009, 13:21
mama2009
2192
hvala mnogo, imam ga pa cu isprobati svaki recept.....javim sta je najbolje
_____________________________
Princeza dosla 05.02.2010
28.11.2009, 16:36
DM
2408
Prokuhaj u pretisu 10-15 min, izvadi (vodu prospi) i stavi u rernu zapeći , a začin ruzmarin-i za bilo koje drugo jače meso- ma extra je! Tako uvijek oravim i jedino tako ih i mogu, a za prilog zapečem krompir, mljac, mljac!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
28.11.2009, 22:24
lely
1265
Stavi curokota kada budes kuhala meso,meni su bar tako rekli pa cu sutra isprobati,naravno poslije kuhanja zapeci u rerni.
28.11.2009, 22:37
Hanady RR
18727
Moj mm nije volio jesti kurbansko meso prije brak...no ja ga volim a i svoju sam djevojčicu navikla na isto.
Ja naravno spremam u pretisu i obavezno stavim ćurokot, neko nam čak donese kurban sa ćurokotom no dok ga ja operem to spadne pa tako ja uvijek stavim malu kašiku ćurokota u pretis. e sad prvi put kuham oko 20 min i onda procjedim za drugo kuhanje stavim hladnu vodu ( ponekad čak i u frižderu pripremim flašu vode koja je za kurbansko meso) kuham dalje još 20 min i nakon toga ga izvadim i procjedim.
Mi ga jedemo toplo kad zapečem u pećnici a često ga narežem na komade pa ohladimo i jedemo kao prilog toplim prilozima uz ručak.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.11.2009, 22:41
almai
795
Ja sam meso pokisalila u mlijeko pa vam sutra javim kako je ispalo Samo neznam koliko dugo da ga kuham u pretisu
_____________________________
moja su djeca zlatna... kad spavaju:))
28.11.2009, 22:57
veeseelaa
20552
oko 30 minuta
_____________________________
Ajša, Ajra, Esma, Zehra
decembar....
28.11.2009, 23:39
Skvo RR
4542
Eh, ovako ja pravim od kurbanskog mesa - Slatki cevap! Prvo u seceru i vodi skuham suhe sljive i smokve, ostavim d malo odstoje, dok se u pretisu kuha kurbansko meso, isitnjeno na male zalogaje! U pretis sa mesom stavim persun, luk, majcinu dusicu, lovor! Nakon kuhanja ga dobro isperem i opet ga vratim na kuhanje oko 20 minuta! Poslije kuhanja sjedinim ga sa sljivama i smokvama i bude za 5! Recept je od moje rahmetli nene, pa rekoh da ga podijelim sa vama!
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
29.11.2009, 21:31
mamma mumi
1074
Cula sam da se kurbansko meso treba kuhati sa kiselim jabukama, koje poprime miris kubrana, pa se onda nesojeti kad se jede, ja cu probati pa javim.
29.11.2009, 22:16
Doraa
445
šta je ovo svi će javit ali niko ništa ne javlja..pa dobro i rano je još je Bajram ali ne zaboravite javiti se na ovu temu.Interesantno je iako nemam ove godine bravetine sve je junetina ali meni se nekako i junetina-pogotovo malo starija ili govedina ne znam šta je-"čuje" u varivu nekako jedino mi teletina miriše a baš da nju stavljam ne može izići
_____________________________
Ja sam bogata žena hB
30.11.2009, 08:36
Amelaa RR
3309
... Tema: Kuhanje kurbana
Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:27:47 >
Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.
I ja pravim isto ovako, samo sto pokrijem folijom na pocetku da se ispece pod parom i odkrijem pred kraj da porumeni.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:28:58 >
_____________________________
Mamino pile se rodilo 12.02.2009
30.11.2009, 20:33
remzy
1380
"Miris kubarna??!!" Ja kurbansko meso spravljam kao i obično što radim sa mesom! Ako je kurban govedina ili junetina, pravim isto kao kad odem u mesnicu i kupim govedinu ili junetinu. Isto tako radim i sa ovčetinom, mada ja nikad ne kupujem ovčetinu ili jagnjetinu u mesnici. Iako svake godine primimo puno kurbana, nikad ne pravim "pun lonac" 3-4 kg mesa, pa da se to kuha u loncu, pa da traje heftu. I stvarno ne vidim kakva je razlika kad staviš u lonac 1kg junećeg mesa kupljenog u mesnici i 1 kg junećeg mesa koje je kurbansko!
_____________________________
Lamija 07.08.2002god Fatih 07.02.2006god Ambera 12.08.2008god
30.11.2009, 22:11
leona81
6373
mislim da se ovdje misli na ovcetinu a ne na junetinu i govedinu jer bas ovcetina ima specifican miris a ne ostalo meso
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
30.11.2009, 22:49
dinaa
2141
Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je. Acudesa hvala!
_____________________________
Moja djeca su moje najvece blago!!!
30.11.2009, 22:51
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: dinaa
Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je. Acudesa hvala!
i ja i vjeruj najlaksa varijanta a uspjesna
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
02.12.2009, 00:01
acudesa
7725
nema na čemu, meni pomoglo, pa kontam da i vama olakšam
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
02.12.2009, 09:04
mala mu
344
mi smo sve meso što nije bilo na kostima(a bilo ga podosta)odnijeli u mesnicu i samljeli...sada ima za bureka u narednih godinu dana...naravno probrali smo ono od kravljeg mesa a ovčije je trenutno zaleđeno...nešto što je bilo na kostima poslali nani da osuši pa može u grah i kupus...ma riješili ga se začas