cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

kuhanje kurbana

  
clock-img

28.11.2009, 11:57

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

28.11.2009, 12:00

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Probaj da ih prvo prokuhas, pa tu vodu prosuti, onda opet nasuti drugu, cistu vodu narezati par glavica crvenog luka i par mrkvi i kuhati.
Da i ja kuham u pretisu ali nekih 40-50 min. Ali mm ih ne voli da jede bas zbog tog mirisa tako da ja to skuham jednom radi sebe  i to je to.

< Poruku je uredio ena0002 -- 28.11.2009 12:04:33 >

clock-img

28.11.2009, 12:01

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

meni je njegov miris isto kao i drugog mesa.ja najcesce stavim u pretis lonac,stavim i mrkve,puno luka,zocina i kuham oko 2-3 sata.o to tako stoji po 2-3 dana i jedemo svakako.danas ce biti prilog pire krompir

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

28.11.2009, 12:07

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

ma i mm ih ne voli al sam juce dobila jedno 20 tak kurbana i zao mi da propadne sve to....da mi je naci neki dobar recept da se nekako zakamuflira miris


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

28.11.2009, 12:29

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Dan prije nego ćeš praviti meso od kurbana,natopi ga u mlijeko i dodaj začine po želji,sutradan izvadi iz mlijeka i pripremaj kao i obično meso...
100% neće imati nikakav miris a biće super ukusnouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

28.11.2009, 12:54

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......



kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka
Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso
Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjetiuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

28.11.2009, 13:09

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......


imam odličan recept-dodaj Origana..probala, miris OK

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

28.11.2009, 13:10

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......



kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka
Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso
Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjetiuser posted image


prekomlikovano je, lakše joj je samo sa origanom...inače, koristite začine za aromu

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

28.11.2009, 13:21

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

hvala mnogo, imam ga pa cu isprobati svaki recept.....javim sta je najbolje

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

28.11.2009, 16:36

clock-img

DM

pencil-img

2408

Prokuhaj u pretisu 10-15 min, izvadi (vodu prospi) i stavi u rernu zapeći , a začin ruzmarin-i za bilo koje drugo jače meso- ma extra je! Tako uvijek oravim i jedino tako ih i mogu, a za prilog zapečem krompir, mljac, mljac!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

28.11.2009, 22:24

clock-img

lely

pencil-img

1265

Stavi curokota kada budes kuhala meso,meni su bar tako rekli pa cu sutra isprobati,naravno poslije kuhanja zapeci u rerni.

clock-img

28.11.2009, 22:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Moj mm nije volio jesti kurbansko meso prije brak...no ja ga volim a i svoju sam djevojčicu navikla na isto.

Ja naravno spremam u pretisu i obavezno stavim ćurokot, neko nam čak donese kurban sa ćurokotom no dok ga ja operem to spadne pa tako ja uvijek stavim malu kašiku ćurokota u pretis. e sad prvi put kuham oko 20 min i onda procjedim za drugo kuhanje stavim hladnu vodu ( ponekad čak i u frižderu pripremim flašu vode koja je za kurbansko meso) kuham dalje još 20 min i nakon toga ga izvadim i procjedim.

Mi ga jedemo toplo kad zapečem u pećnici a često ga narežem na komade pa ohladimo i jedemo kao prilog toplim prilozima uz ručak.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

28.11.2009, 22:41

clock-img

almai

pencil-img

795

Ja sam meso pokisalila u mlijeko pa vam sutra javim kako je ispalouser posted image
Samo neznam koliko dugo da ga kuham u pretisuuser posted image


_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

28.11.2009, 22:57

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

oko 30 minuta

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

28.11.2009, 23:39

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Eh, ovako ja pravim od kurbanskog mesa - Slatki cevap!
Prvo u seceru i vodi skuham suhe sljive i smokve, ostavim d malo odstoje, dok se u pretisu kuha kurbansko meso, isitnjeno na male zalogaje! U pretis sa mesom stavim persun, luk, majcinu dusicu, lovor!
Nakon kuhanja ga dobro isperem i opet ga vratim na kuhanje oko 20 minuta! Poslije kuhanja sjedinim ga sa sljivama i smokvama i bude za 5!
Recept je od moje rahmetli nene, pa rekoh da ga podijelim sa vama!user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

29.11.2009, 21:31

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Cula sam da se kurbansko meso treba kuhati sa kiselim jabukama, koje poprime miris kubrana, pa se onda nesojeti kad se jede, ja cu probati pa javim.

clock-img

29.11.2009, 22:16

clock-img

Doraa

pencil-img

445

šta je ovo svi će javit ali niko ništa ne javlja..pa dobro i rano je još je Bajram ali ne zaboravite javiti se na ovu temu.Interesantno je iako nemam ove godine bravetine sve je junetina ali meni se nekako i junetina-pogotovo malo starija ili govedina ne znam šta je-"čuje" u varivu nekako jedino mi teletina miriše a baš da nju stavljam ne može izićiuser posted image


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

clock-img

30.11.2009, 08:36

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

...
Tema: Kuhanje kurbana

Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.


< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:27:47 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

30.11.2009, 16:57

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

...

Tema: Kuhanje kurbana

Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.



I ja pravim isto ovako, samo sto pokrijem folijom na pocetku da se ispece pod parom i odkrijem pred kraj da porumeni.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:28:58 >


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

30.11.2009, 20:33

clock-img

remzy

pencil-img

1380

"Miris kubarna??!!"
Ja kurbansko meso spravljam kao i obično što radim sa mesom! Ako je kurban govedina ili junetina, pravim isto kao kad odem u mesnicu i kupim govedinu ili junetinu. Isto tako radim i sa ovčetinom, mada ja nikad ne kupujem ovčetinu ili jagnjetinu u mesnici. Iako svake godine primimo puno kurbana, nikad ne pravim "pun lonac" 3-4 kg mesa, pa da se to kuha u loncu, pa da traje heftu. user posted image I stvarno ne vidim kakva je razlika kad staviš u lonac 1kg junećeg mesa kupljenog u mesnici i 1 kg junećeg mesa koje je kurbansko! user posted image


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

30.11.2009, 22:11

clock-img

leona81

pencil-img

6373

mislim da se ovdje misli na ovcetinu a ne na junetinu i govedinu jer bas ovcetina ima specifican miris a ne ostalo meso

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

30.11.2009, 22:49

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je.
Acudesa hvala!

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

30.11.2009, 22:51

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: dinaa

Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je.
Acudesa hvala!


i ja i vjeruj najlaksa varijanta a uspjesnauser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

02.12.2009, 00:01

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

nema na čemu, meni pomoglo, pa kontam da i vama olakšamuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

02.12.2009, 09:04

clock-img

mala mu

pencil-img

344

mi smo sve meso što nije bilo na kostima(a bilo ga podosta)odnijeli u mesnicu i samljeli...sada ima za bureka u narednih godinu dana...naravno probrali smo ono od kravljeg mesa a ovčije je trenutno zaleđeno...nešto što je bilo na kostima poslali nani da osuši pa može u grah i kupus...ma riješili ga se začasuser posted image

_____________________________

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

Zadnji članci

article-img